Mødedato: 30.01.2018, kl. 18:00
Mødested: Sundholmsvej 8

Beslutning: høring om lokalt busnet

Se alle bilag

Indstilling

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller, at lokaludvalget gør følgende:

- Drøfter de overordnede temaer, og hvad der skal stå i høringssvaret.
- Beslutter, at lokaludvalget nedsætter en arbejdsgruppe til behandling af høringssvaret i detaljen samt yderligere høringssvar fra borgere som modtages efter lokaludvalgsmødet.
- Bemyndiger forretningsudvalget til at godkende det endelige høringssvar.

Problemstilling

Københavns Kommunes Økonomiforvaltning og deres rådgiver Movia skal omarrangere bynettet i forbindelse med Cityringen, fordi de forventer, at folk skal bruge metro mere.

Økonomiforvaltningen har meldt ud, at der er op til lokaludvalgene selv at beslutte sig for at gennemføre borgermøder og høring vedr. materialet. Dvs. at borgerne sender høringssvar til lokaludvalget, som så formulerer og sender sit høringssvar til Økonomiforvaltningen senest fredag d. 16. februar.

Sekretariatet har indsamlet forskellige input fra borgermøde d. 15. januar 2018 og på mail. Høringsmateriale og høringssvar ligger som bilag på sagen.

De foreløbige temaer for Amager Vest er:

Fokusområder:

  •  Slusevej, Finderupvej, Slusevej, Kongelundsvej, Sundbygård, Urbanplan, Røde Mellemvej, Sundbyvestervej, Islands Brygge (høj frekvens) og f.eks. Havnevigen, Islands Brygge Syd, betjening af Islands Brygge metrostation, Islands Brygge til Valby, Bellacenter, Femøren til Ørestad, Følfodvej, ydre området mod kommune grænsen, de gamle områder på Amager, Dragør (samme betjening som i dag), direkte og hyppig forbindelse til Hvidovre Hospital med centralt stoppested på Amager.
  • Medtag "interessepunkter" i byen i planlægningen og i informationsmateriale – hvad er det, folk primært kører til? F.eks. Amagerbro posthus, det specifikke sundhedscenter, idræts- og fritidsfaciliteter osv.

Flere skift, tidsaspekt, komfort, fysiske problemer og trafiksikkerhed:

  •  Når metrocityringen åbner, vil der være hyppigere skift end tilfældet er i dag. Der er fra især gangbesværede / handicappede / syge/gravide / småbørnsforældre frygt for: At der bruges meget tid på skiftene, det er et spørgsmål om fysik (gangbesværede) og om komfort (f.eks. sidepladser). Kriterier for omstigning – kvalitetskriterier: Hovedprincippet er, at folk højest skal have 400 meter til stoppestedet.
  • Flere læskurer og bænke, især når busser ikke kører hyppigt – (f.eks. Islandsbrygge Syd).
  • Tilstrækkelig betjening om aftenen.
  • Hvorfor ikke flere små busser på mindre veje end de store busser.
  • Det bliver samme slags busser som i dag.
  • Trafiksikkerhed på skoleveje ift. buskørslen.

Metroens kapacitetsproblemer:

  • Metroen er allerede fuld. Man kan ikke bare fragte folk hertil. Med forventet stigning i passagerantal og omrokering fra busser til metro endnu større kapacitetsproblem. Ønske om at der kommer endnu et led/vogn på hver metro. Man regner ikke med, at der kommer flere, der bruger bussen på Amager. Men der vil være flere, der tager metroen.
  • Påtænk general udviklingen i København med kapacitet og informer herom.
  • Busserne er dem, der binder de lokale områder sammen.

Et foreløbigt udkast til høringssvar med disse overordnede temaer ligger som bilag på sagen.

Alle høringssvar og forslag indkommet indtil d. 19. januar 2018 ligger som bilag på sagen. Deriblandt er der bl.a. forslag fra lokaludvalgsmedlemmet Arne Bjørn Nielsen og fra lokaludvalgets arbejdsgruppe Social- og Omsorgsgruppen.

Arbejdsgruppen Fysisk Plan indstiller til lokaludvalget, at der træffes beslutning vedr. høringssvar og for håndtering af processen for indkomne høringssvar.

Løsning

at lokaludvalget:

- Drøfter de overordnede temaer, og hvad der skal stå i høringssvaret.
- Beslutter, at lokaludvalget nedsætter en arbejdsgrupper til behandling af høringssvaret i detaljen samt yderligere høringssvar fra borgere som måtte blive sendt til lokaludvalget efter lokaludvalgsmødet.
- Bemyndiger forretningsudvalget til at godkende det endelige høringssvar.

Økonomi

Ingen.

Videre proces

Hvis sekretariatet skal være med på et møde til at skrive høringssvaret færdigt, så foreslår sekretariatet uge 6 (på nær d. 6. februar efter kl. 17).

Beslutning

Indstillingen blev godkendt. Følgende meldte sig til arbejdsgruppen:

Peter Hess-Nielsen
Erhardt Franzen
Arne Bjørn Nielsen

Til top