Mødedato: 20.09.2021, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, Udvalgsværelse D på 1. sal

Visionsopfølgning 2. kvartal 2021

Se alle bilag

Resumé

Der er fastlagt 2-3 mål for hvert af BIF´s fire strategiske fokusområder. Forvaltningen klarer sig godt på 6 ud af 9 mål. Status for de resterende 3 mål kan ikke på nuværende tidspunkt opgøres, da der ikke er ny data.

Indstilling

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager opfølgningen på visionen og de fire strategiske fokusområder for 2. kvartal 2021 til efterretning.

Problemstilling

Visionen tager sit afsæt i følgende fire fokusområder

  1. Udsatte: BIF skal hjælpe udsatte til hurtig afklaring, så de kan komme videre
  2. Arbejdskraft til virksomheder: BIF skal gennem øget samarbejde med virksomhederne sikre bedre match mellem ledige københavnere og virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft
  3. Servicekultur og medarbejdertrivsel: BIF skal sikre god servicekultur & medarbejdertrivsel gennem tillidsbaseret ledelse og empowerment
  4. Integration: BIF skal styrke integration af københavnere med ikke-vestlig baggrund  

Løsning

Fokusområde: Udsatte

Der er fastlagt 3 mål for målsætningen om, at BIF skal hjælpe, udsatte til hurtig afklaring.

Forvaltningen er på vej til at realisere mål 1, hvor antallet af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er reduceret med 598 personer, og målet for året er 1000.

Forvaltningen forventer at nå mål 3 vedr. ledige fleksjobvisiterede. STAR Projektet ophører den 30. september 2021, men forvaltningen har valgt at forsætte indsatsen i 2021 på grund af de gode resultater

Status for mål 2 kan ikke opgøres da STAR har udskudt opgørelsen og det kan således ikke fremlægges hvordan København er placeret ift. landet.

Tabel 1 - Status for fokusområdet Udsatte

 

Fokusområde: Arbejdskraft til virksomheder

Der er fastlagt to mål for målsætningen om, at BIF gennem øget samarbejde med virksomhederne skal sikre bedre match mellem ledige og virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft.

Status er, at begge mål formodes at blive realiseret. Dels er der et markant fald i antallet af dagpengemodtagere (mål 1), og dels er der en faldende tendens for sygedagpengemodtagere og borgere i jobafklaringsforløb (mål 2).

Da målniveauerne for 2021 blev fastsat, var landet præget af Corona restriktioner med nedlukninger og høj ledighed til følge. Genåbningen har betydet, at ledigheden er faldet i takt med udfasningen af restriktionerne. Samtidig har forvaltningen arbejdet målrettet med initiativer til at bekæmpe overledigheden i København f.eks. via matcharrangementer og særlige rekrutteringssamarbejder med erhvervslivet. Derfor er forventningen til resten af året, at begge mål vil blive realiseret.

Tabel 2 - Status for fokusområdet Arbejdskraft til virksomheder


Fokusområde: Servicekultur og medarbejdertrivsel

Der er fastlagt to mål for målsætningen om, at BIF skal sikre god servicekultur & medarbejdertrivsel gennem tillidsbaseret ledelse og empowerment.

Forvaltningen har kun data for mål 2 vedr. om sygefraværet, hvor forvaltningen opfylder målet. Mål 1 vedr. borgertilfredshed måles gennem en tilfredshedsundersøgelse, hvor data forventes klar primo 2022.

Tabel 3 - Status for fokusområdet Servicekultur go medarbejdertrivsel

Fokusområde: Integration

Der er fastlagt to mål for målsætningen om, at BIF skal styrke integration af københavnere med ikke-vestlig baggrund.

Forvaltningen har kun data for mål 1 vedr. københavnere med ikke-vestlig baggrund være på midlertidig, offentlig forsørgelse, og hvis den nuværende udvikling fortsætter, er der en mulighed for at målet nås. Data vedr. målet om beskæftigelsesfrekvensen er først tilgængeligt ultimo 2021.

Tabel 4 - Status for fokusområdet Integration

Status på det samlede antal ydelsesmodtagere i KK

Det samlede antal ydelsesmodtagere er faldet med 2.571 fuldtidspersoner til 62.971 fra 2. kvartal 2020 til 2. kvartal 2021. Den generelle udvikling er, at der bliver færre på midlertidig forsørgelse, og flere i fleksjob og på førtidspension.

Der ses dog en betydelig stigning i antallet af fuldtidspersoner på sygedagpenge. Stigningen skyldes, at det under suspenderingen af beskæftigelsesindsatsen ikke var muligt at miste retten til sygedagpenge. Hertil kommer, at det heller ikke var muligt at gå fra sygedagpenge til jobafklaringsforløb. Antallet af jobafklaringsforløb der derved også faldet i perioden.

Tabel 5 - Antal ydelsesmodtager, 2. kvartal 2021

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Fire gange om året opdateres og fremlægges en statusrapport for visionen og de fire strategiske fokusområder for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

 

Line Nørbæk / Jeppe Bøgh Andersen

Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tog orienteringen til efterretning.

Til top