Visionsopfølgning 3. kvartal 2021
Resume
Der er fastlagt 2-3 mål for hvert af BIF´s fire strategiske fokusområder.
For 3. kvartal er det muligt at opgøre 7 af visionens 9 mål. BIF klarer sig godt på 6 af målene. For et af målene er det for tidligt at vurdere, om målet bliver realiseret eller ej, da der kun er data for et kvartal. Status for de resterende 2 mål kan ikke på nuværende tidspunkt opgøres, da der ikke er ny data.
Indstilling
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
- at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager opfølgningen på visionen og de fire strategiske fokusområder for 3. kvartal 2021 til efterretning.
Problemstilling
Visionen tager sit afsæt i følgende fire fokusområder
- Udsatte: BIF skal hjælpe udsatte til hurtig afklaring, så de kan komme videre
- Arbejdskraft til virksomheder: BIF skal gennem øget samarbejde med virksomhederne sikre bedre match mellem ledige københavnere og virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft
- Servicekultur og medarbejdertrivsel: BIF skal sikre god servicekultur & medarbejdertrivsel gennem tillidsbaseret ledelse og empowerment
- Integration: BIF skal styrke integration af københavnere med ikke-vestlig baggrund
Løsning
Fokusområde: Udsatte
Der er fastlagt 3 mål for målsætningen om, at BIF skal hjælpe, udsatte til hurtig afklaring.
Forvaltningen er på vej til at realisere mål 1, hvor antallet af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er reduceret med 998 personer, og målet for året er 1.000.
Det er endnu for tidligt for forvaltningen at vurdere om mål 2 kan realiseres. I 1. kvartal 2021 er andelen af ikke-afklarede ressourceforløb 9,7 pct. af alle afsluttede forløb. Dette er en stigning på 1,8 procentpoint i forhold til 4. kvartal 2020. I antal er der tale om 7 ressourceforløb, der ikke er afklaret. Denne stigning skyldes, at lidt flere borgere er blevet forlænget i deres ressourceforløb sammenlignet med 4. kvartal 2020. Det er stadig muligt at målet kan realiseres i årets øvrige kvartaler.
Forvaltningen forventer, at mål 3 bliver realiseret. Andelen af ledige fleksjobvisiterede er sænket med 2,4 pct. point, og målet for året er en sænkelse på 2 pct. Den positive udvikling er i høj grad båret af deltagelse i STAR-projektet ”Udvikling i fleksjob 2”.
Tabel 1 - Status for fokusområdet Udsatte
Fokusområde: Arbejdskraft til virksomheder
Der er fastlagt to mål for målsætningen om, at BIF gennem øget samarbejde med virksomhederne skal sikre bedre match mellem ledige og virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft.
Status er, at begge mål forventes realiseret. Dels er der et markant fald i antallet af dagpengemodtagere (mål 1), og dels er der en faldende tendens for sygedagpengemodtagere og borgere i jobafklaringsforløb (mål 2).
Tabel 2 - Status for fokusområdet Arbejdskraft til virksomheder
Fokusområde: Servicekultur og medarbejdertrivsel
Der er fastlagt to mål for målsætningen om, at BIF skal sikre god servicekultur & medarbejdertrivsel gennem tillidsbaseret ledelse og empowerment.
Forvaltningen har kun data for mål 2 vedr. om sygefraværet, hvor forvaltningen opfylder målet på trods at stigende sygefravær i efteråret, hvilket skyldes den normale sæson.
Mål 1 vedr. borgertilfredshed måles gennem en tilfredshedsundersøgelse, der gennemføres af VIVE. VIVE har gennemført interviews i uge 38-45 og det forventes at resultaterne fremlægges for BIU i en særskilt sag d. 28. februar 2022.
Tabel 3 - Status for fokusområdet Servicekultur og medarbejdertrivsel
Fokusområde: Integration
Der er fastlagt to mål for målsætningen om, at BIF skal styrke integration af københavnere med ikke-vestlig baggrund.
Forvaltningen har kun data for mål 1 vedr. københavnere med ikke-vestlig baggrund være på midlertidig, offentlig forsørgelse. Forvaltningen forventer, at målet bliver realiseret, da andelen allerede ligger godt under det fastlagte måltal.
Data vedr. målet om beskæftigelsesfrekvensen er først tilgængeligt d. 13. december 2021.
Tabel 4 - Status for fokusområdet Integration
Status på det samlede antal ydelsesmodtagere i KK
Det gennemsnitlige antal ydelsesmodtagere er faldet med 4.801 fuldtidspersoner til 59.955 fra 3. kvartal 2020 til 3. kvartal 2021.
Tabel 5: Det gennemsnitlige antal ydelsesmodtagere pr. kvartal, 3. kvartal 2020 og 2021
Kilde: Jobindsats.dk, opgjort som fuldtidspersoner
Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.
Videre proces
Fire gange om året opdateres og fremlægges en statusrapport for visionen og de strategiske fokusområder for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.
Line Nørbæk / Jeppe Bøgh Andersen
Beslutning
Indstillingen blev taget til efterretning.