Intern høring: Forslag til Kommuneplan 2024
Indstilling
Forretningsudvalget indstiller til Kgs. Enghave Lokaludvalg:
1. at lokaludvalget godkender vedlagte forslag til høringssvar fra de tre underudvalg til intern høring om Kommuneplan 2024
2. at lokaludvalget bemyndiger Bymiljøudvalget til at gøre høringssvaret færdigt og indsende det
Problemstilling
Økonomiudvalget drøftede udkast til Kommuneplan 2024 d. 5. marts 2024. Materialet findes her: https://www.kk.dk/dagsordener-og-referater/%C3%98konomiudvalget/m%C3%B8de-05032024/referat/punkt-5.
Forslaget til Kommuneplan 2024 blev sendt i intern høring hos fagudvalg, Lokaludvalg og råd på Økonomiudvalgets møde d. 9. april 2024.
I sagen til Økonomiudvalget ligger som bilag:
- Udkast til forslag til politisk hovedstruktur for Kommuneplan 2024
- Væsentlige ændringer til kommuneplanens retningslinjer
- Væsentlige ændringer til kommuneplanens rammer
- Svar på arbejdsprogram for Kommuneplan 2024
- Ændringer i konkrete kommuneplanrammer
Der er frist for indlevering af høringssvar d. 10. juni 2024.
Kommuneplan 2019 findes her: https://kp19.kk.dk/
Lokaludvalget blev informeret om indholdet af forslag til ny kommuneplan på sit møde den 25. april 2024 af Jonathan Tornbjerg Milant fra Center for Byudvikling i Økonomiforvaltningen.
Lokaludvalget pålagde herefter de tre underudvalg at drøfte forslaget til høring og komme med input til høringssvaret. Sekretariatet har udarbejdet vedlagte udkast til (delvist) høringssvar.
Bymiljøudvalget har dog indsendt spørgsmål til Center for Byudvikling (CBU) om konkrete ændringer af Kommuneplanens rammer. Se vedlagte bilag for de forslag, der vedrører Kgs. Enghave.
Bymiljøudvalget har spurgt Jonathan fra center for Byudvikling om følgende:
"Kære Jonathan
Bymiljøudvalget i Kgs. Enghave Lokaludvalg kunne godt tænke sig at få uddybet følgende ændringer af konkrete kommuneplanrammer (bilag 5 i de tilsendte link):
- Scandiagade.
- Der står: ” Lokalplanlægning for området forudsætter, at der ikke med lokalplanen planlægges for en anvendelse, der vil kunne have konsekvenser for drifts- og udviklingsmuligheder for produktions-, transport- og logistikvirksomheder af national interesse.”. Hvad er dette for nogle virksomheder?
- Der står, at C1 og C2 rammer lægges sammen. Hvilken betydning har dette? Herunder betydning for bebyggelsesprocent, højde mm.
- Thomas Koppels Allé. Der står: O2*-ramme udvides med del af B1 (matr.nr. 238) og noget af nabomatriklerne lægges i O2* ved Thomas Koppels Allé 1 således at hele matr. 242 og matr.nr. 238 går til vestligt skel inden for O2*-rammen.
- Hvad er det præcist man vil? Hvordan vil der ændres på grænser? Hvilken betydning har det for bådklubben Trekanten?
- Kan man se et kort over, hvad præcist ændringen indebærer?
- Bådehavnsgade 43-55.
- Hvorfor vil en ændring gøre det enklere at administrere anvendelsen?
- Hvad er det for en ejendom, der beskrives i denne sætning: ”således at hele ejendommen ligger inden for rammen.”
- Byomdannelsesområde Bådehavnsgade
- Igen, hvilke virksomheder af national interesse, menes der?
- Hvad er det for nogle skærpede miljøkrav for virksomheden på matr.nr. 172 Eksercerpladsen.? Og hvilken virksomhed er der tale om?
Derudover nævnte du på mødet noget om havneformål. Hvad har det af konkret betydning? Kunne det potentielt ende ud i et projekt i Fiskerhavnen for eksempel?"
Hvis svar fra CBU foreligger inden lokaludvalgets møde, vil det blive indarbejdet i forslaget til høringssvar. Ellers indstiller Forretningsudvalget, at lokaludvalget bemyndiger Bymiljøudvalget til at færdiggøre høringssvaret og indsende det inden udløbet af høringsfristen den 10. juni.
Løsning
Lokaludvalget drøfter og godkender forslaget til høringssvar og bemyndiger Bymiljøudvalget til at færdiggøre dette og indsende det inden høringsfristen den 10. juni 2024.
Økonomi
Intet
Beslutning
Lokaludvalget drøftede høringssvaret. Anders stillede forslag om at kommentere på minimumsstørrelser på boligerne, som fremover sættes ned fra 50 m2 til 40 m2.
40 m2 bruttoareal svarer til ca. 26 m2 nettoareal, hvilket Anders synes er for lidt. Et ændringsforslag fra Anders om at sætte minimumsstørrelsen til 50 m2 blev ikke vedtaget.
Lokaludvalget godkendte høringssvaret med følgende ændring i afsnittet om boligstørrelser og om parkering:
Boligstørrelser:
"For at understøtte, at børnefamilier bliver boende i Sydhavnen, bør det sikres, at der er tilstrækkeligt med boliger på 3-4 værelser til børnefamilier i byudviklingsområderne. På den måde kommer de nye boliger til at komplimentere udvalget af boliger i den gamle del af Sydhavnen, hvor der er mange gamle boliger".
Parkering:
"Dog har vi forståelse for at nye beboere kan have brug for parkering, og lokaludvalget vil foretrække hvis dette kan indtænkes i selve ejendommens udformning/konstruktion ved nybyggeri."
Lokaludvalget bemyndigede Bymiljøudvalget til at færdiggøre høringssvaret og sende det ind, under forudsætning af, at det godkendes af Forretningsudvalget.