Høring: Miljøscreening tillæg nr. 1. til lokalplan 490 Sundbyøster Skole
Indstilling og beslutning
1) At Amager Øst Lokaludvalg drøfter sagen
2) At Amager Øst Lokaludvalg bemyndiger sekretariatet til at udarbejde et høringssvar på baggrund af de på mødet faldne bemærkninger.
Problemstilling
I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (lovbek. nr. 939 af 3. juli 2013) skal det vurderes, om der ved udarbejdelsen af et lokalplantillæg /og et kommuneplantillæg sker en sandsynlig væsentlig indvirkning på miljøet således, at der skal udarbejdes en miljøvurdering.
I lovens § 3, stk. 2, står der, at der kun skal gennemføres en miljøvurdering af en plan, der fastlægger anvendelsen for mindre områder på lokalt niveau, hvis den må antages af have væsentlig indvirkning på miljøet. Forvaltningen har foretaget en miljøscreening ud fra de kriterier, som er fastlagt i lovens bilag 2, se vedlagte skema.
Før der kan træffes afgørelse af, om der skal udarbejdes en miljøvurdering, skal forvaltningen høre berørte myndigheder. Den endelige afgørelse bliver offentlig bekendtgjort med en kort begrundelse samt oplysning om tidsfrister for at påklage afgørelsen.
Forvaltningen mener ikke, at der skal udarbejdes en miljøvurdering i forbindelse med det aktuelle lokalplanforslag. Men inden forvaltningen træffer afgørelsen, vil den gerne bede om bemærkninger.
Forvaltningen har lagt vægt på, at bebyggelsen er med til at afgrænse Sundbyøster Plads, som i dag opleves for stor og udsvævende. Det betyder, at Sundbyøster Plads vil opleves som en plads. De eksisterende bygninger på grunden er ikke udpeget bevaringsværdige i lokalplan og har enten ingen eller en middel SAVE-værdi. Selve bebyggelsen har ikke en nævneværdig påvirkning på området i forhold til trafik, forurening og ressourceanvendelse udover selve byggeperioden, hvor der kan være et øget forbrug af vand og el.
Løsning
Sekretariatet bemyndiges til at færdiggøre og fremsende høringssvaret på baggrund af de på lokaludvalgsmødet faldne bemærkninger.
Borgerinddragelse
Sagen er ikke en offentlig høring hvorfor borgerinddragelse ikke vurderes relevant