Til dig, som er pårørende til en person med sklerose
Det kan være hårdt at være pårørende til en svækket eller alvorligt syg. Her kan du se de tilbud, Københavns Kommune har til pårørende til en person med sklerose.
Tilbud til pårørende
Vis alle
’LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende’
’LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende’ er et gratis kursus til dig, der er pårørende til et menneske med langvarig sygdom eller svækkelse.
På kurset lærer du at passe på dig selv i en hverdag med sygdom tæt på. Du får et frirum, hvor du bliver introduceret til konkrete værktøjer, som du kan bruge til at klare udfordringerne som pårørende:
- Stress
- Træthed og dårlig søvn
- Dårlig samvittighed og andre svære følelser
- Kommunikation
- Egenomsorg
- Egne mål – og hvordan du når dem.
Pårørendevejleder
I Københavns Kommune kan du som pårørende få råd og vejledning hos en pårørendevejleder.
Her kan du få en samtale om det, du har behov for. Intet er for stort, og intet er for småt. Vejlederen tilbyder uforpligtende støtte og vejledning, uanset hvilken sygdom der har ramt din nære. Samtalen kan foregå telefonisk eller ved et personligt møde.
Når du kontakter en pårørendevejleder, kan du tale i et fortroligt rum, og du har også mulighed for at være anonym.
Kort omsorgsophold til din ægtefælle
Har du som pårørende ferie eller rammes af sygdom kan din ægtefælle i en kort periode visiteres til et omsorgsophold.
Orlov med løn til at passe nærtstående
Du har mulighed for at tage orlov fra dit arbejde, hvis du ønsker at passe en nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom. I pasningsperioden kan du få støtte fra kommunen i op til seks måneder.
Fremtidsfuldmagt
Med en fremtidsfuldmagt kan du som pårørende udpeges til at handle på din næres vegne, hvis han eller hun på et tidspunkt bliver ude af stand til det.
En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, der først træder i kraft, hvis din nære på et tidspunkt bliver ude af stand til at tage vare på sine personlige eller økonomiske forhold.
Din nære kan oprette en fremtidsfuldmagt, hvis han eller hun er fyldt 18 år og er i stand til at forstå konsekvenserne af en udfyldt fremtidsfuldmagt.