Individuel rådgivning hos en pårørendevejleder

Pårørendevejlederen tilbyder uforpligtende støtte og rådgivning, uanset hvilken sygdom der har ramt din nære. Tilbuddet er målrettet dig, der er pårørende til en ældre borger +65 år eller selv er ældre.

Når man er pårørende til en alvorligt syg eller svækket kan der opstå mange udfordringer. Både praktisk og følelsesmæssigt. Du kan føle dig alene om det ansvar, som mange pårørende oplever at have. Der kan også være mange tanker og følelser, du skal håndtere.

Pårørendevejlederen kan give dig viden om og hjælp til at navigere i kommunens tilbud. Vejlederen kan også skabe overblik over de mange foreninger og videnscentre, hvor du har mulighed for at få støtte og viden.

Når du kontakter en pårørendevejleder, har du mulighed for at tale i et fortroligt rum. Og du har også mulighed for at være anonym. Samtalen kan foregå enten telefonisk eller ved et personligt møde og du eller din nære skal som udgangspunkt være 65+ år. 

Samtalen kan for eksempel handle om, at du:

  • kan have svært ved at finde ud af, hvilken hjælp du kan få
  • kan føle dig alene om det ansvar, du måske oplever at have som pårørende
  • har mange tanker og følelser, som fylder
  • oplever, at der er mange forventninger til dig, som er svære
  • har svært ved at tage beslutninger om din og din næres fremtid
  • føler, at du skal være stærk for jer begge.
Pårørende fortæller, at de mister overblikket, når deres nære bliver alvorligt syg eller svækket. Mange oplever, at det er svært at finde svar på økonomiske og praktiske spørgsmål og har derfor et ønske om vejvisning til at finde information og viden om den rette hjælp.
Citat fra
pårørendevejleder

Kontakt

Pårørendelinjen

Telefonen er åben alle hverdage fra kl. 8-15