Kommunens affaldsindsamling fra erhverv
Waste Management in English
Kommunens affaldsindsamling
Hvis jeres virksomhed bruger kommunens affaldsbeholdere i gården, skal I tilmelde virksomheden og betale kommunen for at bruge dem.
Kommunens affaldsbeholdere er de, som beboerne i ejendommen også bruger til deres affald. I kan genkende dem på Københavns Kommunes logo med de tre tårne.
Kommunen har to ordninger for affaldsindsamling. I kan tilmelde jer en eller begge ordninger:
- Ordning for genanvendeligt affald (madaffald, papir, pap, glas, plast, metal, mad- og drikkekartoner, farligt affald og tekstilaffald).
- Ordning for restaffald
Det skal I vide, før I tilmelder virksomheden
Ordning for genanvendeligt affald
I kan tilmelde jer kommunens ordning for genanvendeligt affald, fx plast, madaffald og metal, hvis virksomhedens affaldsmængde svarer til det fra en almindelig husholdning.
Ordning for restaffald
Indsamlingsordningen for restaffald afhænger bl.a. af virksomhedens størrelse. Kommunen har vurderet, hvor meget I producerer af restaffald. Det opgør vi i erhvervsandele – en erhvervsandel svarer til en sæk om ugen. Hvis I mener, at vurderingen er forkert, er I velkomne til at kontakte os.
Hvis I har mere genanvendeligt affald end en almindelig husholdning
Hvis jeres virksomhed har mere genanvendeligt affald, end det der svarer til affaldet fra en almindelig husholdning, skal I benytte andre indsamlingsmetoder, fx en privat indsamler eller aflevere det på genbrugsstationen.
Læs mere om muligheder for affaldsindsamling for virksomheder
OBS. I må gerne bruge kommunens affaldsbeholdere til den type affald, I har mindre mængder af, selvom I har en privat indsamler til det affald, I har større mængder af. Dette kræver, at I er tilmeldt kommunens ordning for genanvendeligt affald.
Priserne for kommunens affaldsindsamling fra erhverv
Hvad koster kommunens affaldsindsamling? Du kan se hvad ordningen for restaffald og hvad ordningen for genanvendeligt affald koster pr. måned.
Spørgsmål om betaling for affaldsindsamlingen
Vis alle
Hvordan betaler vi for affaldsindsamlingen?
Når I er tilmeldt en eller begge ordninger, vil I modtage en faktura hvert kvartal i digital post fra Københavns Kommune.
Hvorfor har vi modtaget en faktura om indsamling af erhvervsaffald?
Hvis I har modtaget en faktura på indsamling af erhvervsaffald, skyldes det, at vi har registreret, at I er tilmeldt en eller begge indsamlingsordninger.
I løbet af foråret 2023 og frem til august 2023 har vi sendt breve til digital post med information om de kommunale indsamlingsordninger. Fakturaen, som I har modtaget, gælder for indsamling af erhvervsaffald i 3. kvartal eller 4. kvartal 2023.
Hvis I ikke længere gør brug af de kommunale indsamlingsordninger, kan I framelde jeres virksomhed.
Framelder I jer ordningen, vil I blive opkrævet for løbende måned + 1 måned.
Kan vi nøjes med at betale for kun nogle af de genanvendelige affaldstyper?
Jeres virksomhed kan ikke nøjes med at betale for kun nogle af de genanvendelige affaldstyper som madaffald, pap, plast osv. Virksomheden skal betale for alle ni affaldstyper, som ordningen dækker over, uanset om I bruger alle affaldsbeholdere.
Vi beregner og opkræver særskilte priser for de ni genanvendelige affaldstyper, men de hører til samme affaldsordning, og det vil altid være samme pris hver måned i løbet af et år.
Vi har fået en ny faktura, selvom vi allerede har betalt. Hvorfor?
Ved en fejl blev de første fakturaer sendt uden moms. Vi har sendt jer en kreditnota i Digital Post. Den annullerer jeres faktura. Derfor modtager I nye fakturaer.
Hvis I allerede har betalt de første fakturaer, er beløbet blevet modregnet i den næste faktura, så det kun er restbeløbet, I skal betale. Derfor har I ikke fået pengene tilbage.
Hvorfor betaler vi ikke for affaldsindsamling gennem vores husleje?
Virksomheder skal betale direkte til kommunen for at bruge kommunens affaldsindsamling. Vi må ikke opkræve virksomheder via grundejeren.
Hvis I bruger kommunens affaldsindsamling, skal I kun betale til kommunen og ikke til grundejer. Tag kontakt til udlejer, hvis I også betaler gennem jeres husleje.
Hvorfor har jeg modtaget fakturaer med fysisk post?
Vi er ved en fejl desværre kommet til at sende én eller to fakturaer fra Københavns Kommune til jeres fysiske postkasse – de skulle have været sendt til jeres virksomheds digitale postkasse.
Den fejl retter vi op på ved at sende fakturaerne igen digitalt. De digitale fakturaer er de samme, som I har modtaget fysisk.
I skal naturligvis ikke betale to gange. Hvis I allerede har betalt de fysiske fakturaer, skal I ikke gøre mere. Hvis I endnu ikke har betalt fakturaerne, skal I betale dem. Det gør ingen forskel, om I tager udgangspunkt i den fysiske eller digitale faktura, når I betaler.
Hvordan læser jeg min faktura?
Din faktura kan være sammensat af mange elementer, og det kan gøre den svær at gennemskue. I vejledningen kan du få hjælp til at forstå, hvordan fakturaen er bygget op.
Læs vejledning til at forstå din faktura (pdf)
Du er også meget velkommen til at kontakte os for hjælp og vejledning.
Regler for brug af kommunens affaldsindsamling
Vis alle
Hvornår må vi som virksomhed bruge kommunens affaldsbeholdere?
Som virksomhed har I pligt til at sortere jeres affald.
Jeres virksomhed må bruge kommunens affaldsbeholdere, hvis:
- jeres virksomhed holder til i en ejendom med boliger.
- mængden af jeres genanvendelige affald (madaffald, pap, osv.) svarer til en almindelig husholdnings.
- mængden af jeres restaffald svarer til de erhvervsandele, kommunen har vurderet.
- restaffaldet bliver afleveret i klare gennemsigtige sække.
Kommunen tilbyder virksomheder at indsamle affald i de samme beholdere og med samme hyppighed som for beboerne i ejendommen.
Hvor meget restaffald må vores virksomhed have?
Kommunen har vurderet, hvor meget vi forventer, at jeres virksomhed har af restaffald i løbet af en uge. Vurderingen er angivet i såkaldte ”erhvervsandele” og afhænger af virksomhedens størrelse.
En erhvervsandel udgør 60 liter affald om ugen – det svarer til størrelsen på en stor sæk med knude. Hvis I er vurderet til fx at have 3 erhvervsandele restaffald, betyder det, at I må have 3 sække med restaffald om ugen.
Hvis I mener, at I har mere restaffald, end det som svarer til jeres erhvervsandele, skal I kontakte os, så vi kan tilpasse vurderingen.
Sådan finder I ud af, hvor mange erhvervsandele jeres virksomhed har
I kan først finde ud af, hvor mange erhvervsandele jeres virksomhed er vurderet til, når I er tilmeldt ordningen for restaffald.
I skal bruge Nem Affaldsservice til at finde ud af, hvor meget restaffald I må have om ugen (erhvervsandele).
- Gå til Nem Affaldsservice
- Tryk INDSAMLING AF ERHVERVSAFFALD
- Udfyld KONTAKTOPLYSNINGER
- Tryk TILMELDTE ERHVERV PÅ EJENDOMMEN
- Tryk VIDERE
- Tryk GODKEND og GODKEND
I får nu en e-mail med tilmeldte erhverv i ejendommen, og hvor mange erhvervsandele jeres virksomhed er vurderet til.
Vi kan ikke bruge kommunens affaldsindsamling. Hvad gør vi?
Hvis I framelder jer kommunens affaldsindsamling, kan I ikke bruge de kommunale affaldsbeholdere i gården.
Hvis I ikke kan eller vil bruge kommunens indsamlingsordninger, kan I vælge at indgå aftale med en privat affaldsindsamler, som opstiller private beholdere til jer.
I kan også benytte genbrugsstationerne til nogle af affaldstyperne.
Læs om affaldssortering og -indsamling for virksomheder
Jeres virksomhed har pligt til at sortere affaldet, uanset hvilken løsning I vælger.
Bemærk, at virksomheder aldrig må bruge de offentligt opstillede skraldespande på gaden til affald.
Stil spørgsmål om erhvervsaffald
Skriv til os via Nem Affaldsservice.
- Indtast jeres adresse eller ejendomsnummer og klik på "SØG".
- Vælg ”Indsamling af erhvervsaffald”
- Vælg ”Affald fra erhverv”
Er du grundejer? Se, hvad ordningen betyder for dig
Vis alle
Må jeg fortsat viderefakturere en del af affaldsgebyrerne til virksomhederne?
Fra 1. juli 2023 opkræves virksomhederne direkte af kommunen, og de skal betale markedspriser fremfor de affaldsgebyrer, som opkræves hos husholdninger.
Fra 1. juli 2023 har du ikke længere skullet viderefakturere en del af affaldsgebyrerne til virksomhederne.
Hvor kan jeg se, om virksomheden er tilmeldt kommunens affaldsindsamling?
På Nem Affaldsservice kan du se, hvilke virksomheder i din ejendom der er tilmeldt de kommunale indsamlingsordninger for erhvervsaffald.
Hvor kan jeg se, om opkrævningen af affaldsgebyrer for 2. halvår 2023 for ejendommen skal reguleres?
Du kan ikke selv se, om opkrævningen for din ejendom skal reguleres eller ej, men det holder vi øje med. Du skal heller ikke gøre noget for at igangsætte en eventuel regulering, for det sker automatisk hos os. Reguleringen vil ske på en ny ejendomsskattebillet for 2023, der udsendes i løbet af 2024.
Hvornår kan jeg forvente, at en eventuel regulering af 2. halvårs opkrævning sker?
Vi behandler sagerne så hurtigt som muligt og kontakter dig, hvis dette medfører ændringer for din ejendom.
Årsagen til forsinkelsen skyldes b.la., at vi i øjeblikket arbejder på at få overblik over, hvor mange virksomheder der anvender vores ordninger, samtidig med at vi håndterer en række frameldinger. Denne proces er mere omfattende end først antaget, og derfor er vi desværre blevet forsinkede. Vi har netop sendt de sidste erhvervsopkrævninger ud for 2023 og vi skal først have berigtiget dette datagrundlag.
Vi er opmærksomme på, at du som fx administrator skal bogføre og udarbejde regnskaber, og vi forstår vigtigheden af, at du får informationerne i rette tid. Det er dog samtidig afgørende, at du modtager de korrekte oplysninger, og derfor beder vi om din tålmodighed, mens vi færdigbehandler sagerne for at sikre, at alt er præcist.
Vi forventer at have færdigbehandlet sagerne i løbet af 2024. Det betyder, at vi stadig er i gang med at gennemgå og behandle alle til- og frameldinger, og vi arbejder hårdt for at sikre, at alle sager bliver håndteret korrekt og hurtigt. Hvis der opstår ændringer, der påvirker din ejendom, vil vi straks kontakte dig.
Vi beklager forsinkelsen og de gener, dette måtte medføre. Vi sætter pris på din tålmodighed og forståelse, mens vi arbejder på at afslutte denne proces.
Regler om kommunal indsamling af erhvervsaffald
Reglerne om kommunal indsamling af erhvervsaffald fremgår af miljøbeskyttelsesloven, affaldsaktørbekendtgørelsen samt kommunens Regulativ for Erhvervsaffald.
Kontakt
Erhvervsaffald
Njalsgade 13