Mødedato: 09.01.2008, kl. 15:00

"Provstevej" - forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 261 "Provstevej" med kommuneplantillæg

Se alle bilag

"Provstevej" - forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 261 "Provstevej" med kommuneplantillæg

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 9. januar 2008

 

 

Sager til beslutning

 

2.      "Provstevej" - forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 261 "Provstevej" med kommuneplantillæg

TMU 758/2007  J.nr. 2007-75847

 

 

 

Borgerrepræsentationen forelægges forslag til tillæg til lokalplan nr. 261 "Provstevej" med tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2005 med henblik på offentliggørelse. Forslagene omfatter boliger og serviceerhverv på Dong Energy´s arealer ved Dortheavej.

 

Beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsenta tionen anbefaler,

1.                  at forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 261 "Provstevej" vedtages med henblik på offentliggørelse

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler

2.                  at forslag til tillæg til Kommuneplan 2005 for "Provstevej, tillæg nr. 1" vedtages med henblik på offentliggørelse fælles med lokalplanforslaget

 

Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler

3.                  at planforslagene offentliggøres i 2 måneder

4.                  at borgermødet afholdes som orienteringsmøde

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 9. januar 2008
Anbefalet

 

 

Problemstilling

Lokalplanen er foranlediget af, at WR Entreprise på vegne af Dong Energy ønsker at opføre en boligbebyggelse med ca. 130 boliger på ejendommen Frederiksborgvej 73. Der er fremsendt et skitseforslag til en bebyggelse, som skal erstatte Dong Energy´s oplagringsplads.

 

Området er omfattet af lokalplan nr. 261 "Provstevej", delområde IV, for hvilken der gælder, at væsentlig nybebyggelse kun må finde sted efter tilvejebringelse af supplerende lokalplan. Den aktuelle lokalplan er udformet som et tillæg, der for de af lokalplantillægget omfattende arealer erstatter bestemmelser i lokalplan nr. 261. Tillægget til kommuneplanen skal muliggøre indretning af ca. 600 m2 til butik.

 

Løsning

Lokalplantillægsområdet omfatter Dong Energy´s ejendom på matr.nr. 196 samt to mindre trekantsarealer på nabomatriklerne 1022 og 1061, alle Utterslev, København.

 

Nord og øst for lokalplanområdet er kvarteret præget af store etageboligbebyggelser fra 1930'erne, 40'erne og 50'erne opført som stokbebyggelser og andre åbne bebyggelsesformer omkring større grønne arealer. Erhvervsområderne syd og vest for lokalplanområdet omkring Rentemestervej har en selvgroet karakter med blandede bebyggelser. Lokalplanområdet danner derfor overgang mellem de stringente boligbebyggelser og det mere selvgroede blandede erhvervsområde.

 

Forslaget til lokalplantillæg muliggør, at området kan udvikles fra et område til tekniske anlæg af offentlig/almen karakter med kontor-, lager-, produktions- og industribygninger til et område med boliger og serviceerhverv, hvor bebyggelsen arkitektonisk og bebyggelsesmæssigt skal udformes ud fra en overordnet hovedidé med god proportionering og afvekslende bygningsformer i samspil med det omgivende område med blandede bolig- og erhvervsbebyggelser. 

 

Der er i forslaget til lokalplantillæg fastlagt en bebyggelsesplan med udgangspunkt i det fremsendte skitseforslag. Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 110, og bebyggelsen vil kunne opføres i 3 til 5 etager omfattende ca. 130 boliger og op til 600 m2 serviceerhverv, som skal placeres i stueetagen ved hjørnet af Dortheavej og Frederiksborgvej. Langs Dortheavej og Frederiksborgvej placeres bebyggelsen fortrinsvis som randbebyggelse, der suppleres med bebyggelse placeret langs en ny stiforbindelse mellem Landfogedvej og Dortehavej og omkring et indre gårdrum. Der er herudover fastlagt bestemmelser for bebyggelsens ydre fremtræden, der sikrer at ny bebyggelse udformes i et nutidigt arkitektonisk formsprog. Der er bestemmelser om indretning af friarealer som opholdsarealer for beboere og brugere. Friarealet skal være af størrelsesordenen 60 % af etagearealet for boligdelen og 15 % for erhvervsdelen. Parkeringsdækningen skal være af størrelsesordenen 1 plads pr. 100 m2 etageareal. Ved en fuld udnyttelse af byggemulighederne er det begrænset, h vor meget parkering der kan indrettes på terræn under hensyn til bestemmelsen om friarealer. Dette sikrer, at de ubebyggede arealer vil kunne fremstå med en grøn karakter.

 

Ejendommen matr. nr. 196 Utterslev, København er i Kommuneplan 2005 fastlagt til boliger med en maksimal bebyggelsesprocent på 110 (B3-område). I lokalplantillægsområdet medtages to mindre trekantsarealer på de tilgrænsende matrikler 1022 og 1061 Utterslev, København af hensyn til, at disse arealer indgår i den nye bebyggelses sammenbygning med den eksisterende bebyggelse ved Landfogedvej. Disse mindre trekantsarealer er i Kommuneplan 2005 del af rammeområde B4. I forbindelse med den kommende kommuneplanrevision vil rammeområdegrænsen mellem B3- og B4-områderne blive justeret, således at hele lokalplantillægsområdet vil blive omfattet af B3- området.

 

Muligheden for at indrette op til 600 m2 butikker er ikke i overensstemmelse med kommuneplanens detailhandelsrammer. Der er derfor udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg, der inddrager en del af ejendommen Frederiksborgvej 73 i lokalcentret.

 

Udnyttelse af lokalplanområdet til beboelse og op til 600 m2 serviceerhverv vurderes ikke at være en væsentlig ændring i forhold til den eksisterende trafikmængde i området. Det er i den forbindelse vurderet som positivt, at den nuværende tunge trafik forsvinder fra Dortheavej. Vejadgang til lokalplanområdet placeres, så den ikke generer trafikafviklingen eller -sikkerheden.

 

Vurderinger i relation til Teknik- og Miljøforvaltningens og Økonomiforvaltningens positivlister til miljøvurdering og til lov om miljøvurdering af planer og programmer fremgår af bilag 1. Tilgængelighedsvurdering fremgår af bilag 2.

 

 

Økonomi

-

 

Videre proces

Planforslagene skal efter vedtagelse i Borgerrepræsentationen offentliggøres i to måneder. Efter denne periode fremlægger forvaltningerne indstilling om endelig vedtagelse af planforslagene for Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

 

Bilag

 

1.      Teknik- og Miljøforvaltningens og Økonomiforvaltningens positivlister til miljøvurdering samt lov om miljøvurdering af planer og programmer

2.      Tilgængelighedsvurdering

3.      Forslag til tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 261 "Provstevej" med tilhørende forslag til Kommuneplantillæg

 

 

 

Claus Juhl                                               Hjalte Aaberg



 

Til top