Mødedato: 25.09.2024, kl. 16:00
Mødested: Københavns Rådhus

Ansøgninger til Nattelivspuljen

Se alle bilag

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Nattelivsudvalget tager stilling til uddeling af 155.000 kr. til Mie Birk Jensen til projektet ”Trygge rammer og vilde nætter: En håndbog i tryghedsskabende indsatser til aktører i Københavns natteliv”.

Problemstilling

Som en del af Nattelivsudvalgets opgaver og leverancer, jf. udvalgets kommissorium, skal udvalget bevilge støtte fra Nattelivspuljen til forsøg og indsatser i Københavns natteliv.

I 2024 uddeles puljen på følgende møder i Nattelivsudvalget:

  1. Møde den 19. februar 2024 (frist den 26. januar 2024)
  2. Møde den 28. maj 2024 (frist den 19. april 2024)
  3. Møde den 25. september 2024 (frist den 24. august 2024)

Der er afsat 1 mio. kr. til uddeling af Nattelivspuljen i 2024.

I alt er 572.500 kr. af puljen i 2024 anvendt/reserveret til restbetaling af opstart af projekt med open air zoner og en undersøgelse af det kulturbårne natteliv (beslutning den 28. november 2023), et ungeinddragelsesprojekt (beslutning den 19. februar 2024) samt et projekt med test af open air zoner (beslutning den 28. maj 2024).

Restbeholdningen i Nattelivspuljen til uddeling i september 2024 er således 427.500 kr.

Kriterier for behandling af ansøgninger

Af kommissorium for Københavns Nattelivsudvalg fremgår det, at ansøgningerne skal vurderes på baggrund af en række vejledende kriterier. De vejledende kriterier er følgende:

  • Der lægges vægt på, at ansøgningens formål er i overensstemmelse med visionen i den gældende restaurations- og nattelivsplan i Københavns Kommune
  • Ansøgninger med 50 pct. medfinansiering fra nattelivets aktører vil blive prioriteret, men kriteriet kan fraviges, såfremt ansøgningen gælder realisering af et konkret initiativ i den gældende restaurations- og nattelivsplan
  • Medfinansiering kan komme fra alle nattelivets aktører samt puljer af initiativer i København. Medfinansiering kan også udmønte sig i arbejdstimer
  • Der vil blive lagt vægt på, om ansøgningen er indgivet af en lokal indsats-gruppe til løsning af konkrete udfordringer lokalt i nattelivet.

Efter beslutning ved skriftlig votering i Nattelivsudvalget i marts 2024 er det tilføjet til vejledning om ansøgning til Nattelivspuljen (på kk.dk), at udvalget i vurderingen af ansøgningerne prioriterer:

  • Ansøgninger til projekter/indsatser, der har et bredt sigte og kan bidrage til en positiv udvikling af nattelivet i København. Enkeltstående arrangementer kan støttes, hvis de forventes at skabe en varig effekt og ikke blot giver bedre forhold for deltagerne til det enkelte event.
  • Ansøgninger til projekter/indsatser, der bidrager med at frembringe data og viden nattelivet i København til gavn for udvikling af nattelivsområdet.
  • Ansøgninger til projekter/indsatser, der bidrager med anbefalinger og konkrete værktøjer til udvikling af nattelivet i København.
  • Ansøgninger til projekter/indsatser, som skabes i samarbejde på tværs af forskellige aktører i Københavns natteliv.

Løsning

Efter ansøgningsfristen den 24. august 2024 har Nattelivsudvalgets Sekretariat modtaget én ansøgning til Nattelivspuljen til behandling på udvalgsmødet i september 2024.

  1. Ansøgning fra Mie Birk Jensen til projektet ”Trygge rammer og vilde nætter: En håndbog i tryghedsskabende indsatser til aktører i Københavns natteliv”.

Projektets indhold og formål er udfoldet i nedenstående afsnit.

1) Ansøgning fra Mie Birk Jensen til projektet ”Trygge rammer og vilde nætter: En håndbog i tryghedsskabende indsatser til aktører i Københavns natteliv”

Konsulent Mie Birk Jensen søger Nattelivspuljen om et beløb på 155.000 kr. til udarbejdelse af en håndbog, der skal gøre viden om tryghedsskabende og inklusionsfremmende initiativer let tilgængelige for relevante aktører i Københavns natteliv. Der søges om støtte til lønmidler (kr. 150.000) samt midler til grafisk opsætning af håndbog (5.000 kr.).

Formålet projektet er at styrke arbejdet med tryghedsskabende initiativer og safer space-tiltag på tværs af Københavns natteliv. Projektet vil bygge på eksisterende viden på området samt en ny kvalitativ undersøgelse udført gennem interviews med relevante aktører i nattelivet. Slutproduktet er en håndbog, der introducerer til relevante begreber, værktøjer og eksempler på ”best practice”. Projektet vil forløbe i oktober-december 2024. Ansøgningen fremgår af bilag 4.1.  

Uredigeret formålsbeskrivelse fra projektholder:

 

Dette projekt har til formål at skabe varige, positive forandringer i Københavns natteliv ved at udvikle en håndbog, der gør viden om tryghedsskabende og inklusionsfremmende initiativer let tilgængelig for alle relevante aktører. Håndbogen vil tilbyde ny viden, letforståelige redskaber og best-practice eksempler, som kan inspirere aktører til aktivt at tage hånd om udfordringerne i nattelivet. Ved at forankre viden og bygge bro mellem forskning og praksis vil håndbogen være et afgørende skridt mod et mere rummeligt natteliv, hvor alle – uanset baggrund – kan føle sig trygge og velkomne. Desuden vil håndbogen være en vigtig ressource for fremtidige initiativer i forbindelse med Københavns Kommunes Charter for et natteliv uden diskrimination ved at understøtte håndtering og forebyggelse af diskrimination og grænseoverskridende adfærd.

Til de vejledende kriterier bemærker forvaltningen, at ansøgningens formål berører visionen i Restaurations- og Nattelivsplan 2021 om at bekæmpe grænseoverskridende adfærd og diskrimination i nattelivet.

Ansøger oplyser om medfinansiering på 162.5000 kr. Medfinansieringen udgør primært lønmidler i form af frivilligtimer (5 uger á 30 timer) til Mie Birk Jensen. Herudover inkluderer medfinansieringen midler til administration samt korrekturlæsning. Det bemærkes, at projektholder vurderer en konsulentløn til en takst på 1.000 kr. i timen., jf. budgettet i bilag 4.1.

Videre proces

Såfremt Nattelivsudvalget beslutter at give medhold til ansøger, vil forvaltningen fortsætte processen med udbetaling af puljemidlerne samt opfølgning og afrapportering på projektet.

Beslutter Nattelivsudvalget, at der ikke skal gives medhold til ansøger, vil forvaltningen fremsende et afslag på ansøgningen og gå i dialog med ansøger om baggrunden for dette.

Beslutning

Nattelivsudvalget besluttede ved afstemning at give afslag på ansøgningen fra Mie Birk Jensen på 155.000 kr. til projektet ”Trygge rammer og vilde nætter: En håndbog i tryghedsskabende indsatser til aktører i Københavns natteliv”.

For at imødekomme ansøgningen stemte: Alexander Rastén Rydberg, Sofus Pilehave og Anna Gunvor Hyttel.

Imod at imødekomme ansøgningen stemte: Mikkel Skovgaard, Bent Lohmann, Søren Rud, Rikke Skov Bonde, Michael Gatten.

Saoirse Eriksen undlod at stemme.

Til top