Frist for behandling af ansøgninger om reparation af særlige indretninger i handicapbiler (bilag)
Frist for behandling af ansøgninger om reparation af særlige indretninger i handicapbiler (bilag)
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde onsdag den 23. november 2005
23. Frist for behandling af ansøgninger om reparation af særlige indretninger i handicapbiler (bilag)
FAU 633/2005 J.nr. 633/2005
INDSTILLING
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender, at sagsbehandlingstiden på reparation af særlige indretninger i handicapbiler efter § 10, stk. 4 i bekendtgørelse om støtte til køb af bil efter servicelovens § 99 er 1 uge for ansøgere, der er kendt i Københavns Kommune, og 2 uger for ansøgere, der ikke er kendt i kommunen.
RESUME
Efter § 3, stk. 2 i lov om retssikkerhed og administration på det
sociale område har Københavns Kommune pligt til at fastsætte frister for, hvor
lang tid der må gå, inden der skal være truffet afgørelse på en ansøgning om
hjælp efter den sociale lovgivning.
Det har vist sig, at der er behov for at fastsætte en sagsbehandlingsfrist for reparation af særlige indretninger i handicapbiler efter § 10, stk. 4 i bekendtgørelse om støtte til køb af bil efter servicelovens § 99.
Den typiske ekspeditionstid for behandlingen af disse sager er 2-3 uger, som er længere tid end det er gældende for de øvrige amter i landet samt Bornholms Regionskommune.
På denne baggrund foreslås det, at sagsbehandlingstiden på reparation af særlige indretninger i handicapbiler fastsættes til 1 uge for ansøgere der er kendt i Københavns Kommune og 2 uger for ansøgere der ikke er kendt i kommunen.
SAGSBESKRIVELSE
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget har i medfør af retssikkerhedslovens § 3, stk. 2, fastsat frister for behandling af ansøgninger om hjælp efter social- og beskæftigelseslovgivningen.
Der har vist sig behov for at fastsætte en sagsbehandlingsfrist for reparation
af særlige indretninger i handicapbiler efter § 10, stk. 4 i Socialministeriets
bekendtgørelse om støtte til køb af bil efter servicelovens § 99.
Socialministeriet har i vejledning til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område anbefalet, at fristerne er realistiske, således at de f.eks. svarer til den tid, der i praksis går med at behandle 80 til 90 pct. af den pågældende sagstype.
Langt de fleste sagsbehandlingsfrister i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen er fastsat i overensstemmelse hermed, undtagen sagsbehandlingsfristerne vedr. tekniske hjælpemidler m.v. og merudgifter til voksne funktionshæmmede. På disse to områder har Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget, - som følge af en indsigelse fra Det Social Brugerråd, - ikke tiltrådt forvaltni ngens anbefalinger. I vedlagte bilag 1 er en samlet oversigt over alle sagsbehandlingsfrister.
Den typiske ekspeditionstid i Københavns Kommune for behandlingen af ansøgninger om reparation af særlige indretninger i handicapbiler er 2-3 uger.
Af vedlagte bilag 2 fremgår hvilken sagsbehandlingstid der er gældende i praksis i amterne samt Bornholms Regionskommune. I forhold til amterne er det vigtigt at nævne, at der alene er tale om den amtslige del af sagsbehandlingen. Til disse nævnte frister skal således tillægges sagsbehandlingstiden i primærkommunerne.
Den gældende sagsbehandlingstid i Københavns Kommune omfatter både den amtslige og den kommunale sagsbehandling.
Af bilag 2 fremgår det dog, at Bornholms Regionskommune har fastsat en sagsbehandlingsfrist på maksimalt en uge, som både omfatter den amtslige og den kommunale sagsbehandling.
På denne baggrund foreslås det, at sagsbehandlingstiden i Københavns Kommune på reparation af særlige indretninger i handicapbiler efter § 10, stk. 4 i bekendtgørelse om støtte til køb af bil efter servicelovens § 99 fastsættes til 1 uge for ansøgere der er kendt i Københavns Kommune og 2 uger for ansøgere der ikke er kendt i kommunen.
Sagsbehandlingsfristen for reparation af særlige indretninger i handicapbiler vil hermed være i overensstemmelse med anbefalingerne fra Det Sociale Brugerråd jf. vedlagte høringssvar bilag 3.
MILJØVURDERING
Sagstypen er ikke omfattet
af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes
ØKONOMI
Indstillingen har ikke væsentlige økonomiske konsekvenser.
ANDRE
KONSEKVENSER
Ingen.
HØRING
Indstillingen har været i Høring i Det Sociale Brugerråd (bilag 3).
BILAG
· Bilag 1: Sagsbehandlingsfrister i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.
· Bilag 2: Mail fra Socialministeriet af 8. september 2005.
· Bilag 3: Høringssvar fra Det Sociale Brugerråd.
Grethe Munk
/
Carsten Stæhr Nielsen