Mødedato: 24.01.2019, kl. 18:30
Mødested: Energicenter Voldparken, Kobbelvænget 65, 2700 Brønshøj

Meddelelser

Se alle bilag

Sagsfremstilling

Berostillelse: På grund af det lovbestemte anlægsloft, er Teknik- og Miljøforvaltningen blevet nødt til at stille en række projekter i bero. Det betyder ikke at projekterne er aflyst, men at de ikke bliver i gangsat i 2019.

I Brønshøj-Husum er følgende projekter stillet i bero:

  • Renovering af Bellahøj Friluftscene
  • Oprensning af Vestvolden
  • Cykelforbedring Tingbjerg
  • Udbygning af Farumforbindelsen

Følgende projekter fortsætter:

  • Tingbjerg Byudvikling Sti til Gyngemosen
  • Husumforbindelsen
  • Busnet Tingbjerg

Konsekvenser af nedlæggelse af Frivilligkoordinatorfunktion i Teknik- og Miljøforvaltningen:

Lokaludvalget har modtaget nedenstående brev fra Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen

Kære Lokaludvalg

Jeg skriver til jer med en positiv nyhed.

På TMU mødet den 7. januar 2019 tog budgetpartierne afskaffelsen af frivillighedskoordinatoren i budget 2019 og konsekvensen for de grønne frivillige projekter op. De havde den opfattelse, at de i forbindelse med deres beslutning om budget 19 og besparelserne i TMU havde fået oplyst, at afskaffelsen af frivillighedskoordinatoren ville få konsekvenser for muligheden for at oprette nye frivillige projekter i samarbejde med forvaltningen og for nogle af de frivillige projekter, som havde behov for støtte fra kommunen i deres frivillige arbejde. De havde altså den opfattelse, at frivillige projekter, der med tiden var blevet selvkørende og har minimal kontakt med kommunen, kunne fortsætte. Det er jeg meget glad for, at de tog op til TMU mødet, fordi Teknik- og Miljøforvaltningen nu med det afsæt er gået i gang med at vurdere, hvordan eksisterende grønne frivillige projekter kan få mulighed for at fortsætte i tråd med den oplysning, som budgetparterne har fået.

Jeg er glad for at kunne fortælle, at på den baggrund vil alle de frivillige projekter nu blive kontaktet af forvaltningen og indbudt til individuelle dialoger om, hvorvidt og hvordan det enkelte projekt kan fortsætte efter nedlæggelsen af frivilligkoordinator stillingen. Alle projekter vil samtidig få besked om, at projekterne, der var meldt til ophør ved udgangen af første kvartal 2019, nu mens dialogen med projekterne pågår, kan fortsætte frem til juli 2019.

Jeg er samtidig glad for at kunne fortælle, at det er forvaltningen nuværende vurdering, at i hvert fald nedenstående projekter kan køre videre:

1. Bekæmpelse af mink i Utterslev Mose

2. Kogræsserlaug i Utterslev Mose

3. Fåregræsserlaug i Utterslev Mose

4. Kogræsserlaug på Amager Fælled

5. Utterslev Mose Naturplejelaug

6. Naturpleje på Damhusengen

Jeg håber på, at dialogen mellem forvaltningen og de frivillige grønne projekter vil vise, at langt flere af projekterne også vil kunne fortsætte på trods af nedlæggelsen af frivilligkoordinatorstillingen.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg er ærgerlig over, at frivilligkoordinatorstillingen er nedlagt og jeg mener, at vi med nedlæggelsen mister rigtig meget værdi for København og Københavnerne for en ganske lille besparelse, og at det er trist at nye projekter ikke kan opstartes i fremtiden, men det er trods alt positivt, at der nu er et arbejde i gang med, at forsøge at gøre det muligt for projekterne, at køre videre med ingen eller minimal støtte fra forvaltningen.

Med ønske om en god dag.

Med venlig hilsen

Ninna Hedeager Olsen

Teknik- og Miljøborgmester

Integrationspolitik vedtaget: Udkastet til Københavns Kommunes Integrationspolitik, som lokaludvalget behandlede på sit møde 20. september 2018, blev vedtaget af Borgerrepræsentationen 13. december 2018. En lang række ændringer blev vedtaget, blandt andet nogle af de ændringer, som lokaludvalget havde foreslået. Se hele behandlingen her: https://www.kk.dk/indhold/borgerrepraesentationens-modemateriale/131220…

Udsendelse af survey om københavnerdialog: Lokaludvalget vedtog på mødet at udsende et survey om hvordan borgerne gerne vil inddrages af kommunen, med tilføjelser af spørgsmål specifikt om bydelen. Survey blev udsendt 14. januar, og er pr. 17. januar besvaret 700 panelmedlemmer.

Muligt samarbejde med Metropolis: Kulturudvalget har siden november 2018 være i dialog med Metropolis, et projekt under Københavns Internationale Teater, om mulige aktiviteter i Brønshøj-Husum. Den 28. november deltog repræsentanter fra lokaludvalget i en byvandring med Metropolis, hvor der blev kigget på Bellahøj, Brønshøj Torv, Brønshøj Vandtårn, Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus og Vestvolden som mulige lokationer. Efter byvandringen har Metropolis sendt et notat til Kulturudvalget med anbefalinger til eventuelt videre arbejde. Notatet samt Kulturudvalgets udkast til svar er vedlagt dagsordnen.  

Status på Udearealer og Sciencelokaler på Husum Skole.

Børne- og Ungdomsforvaltningen har besigtiget udearealerne ved Husum Skole og har konstateret, at der er behov for udbedringer af skader på grund af det øgede træk på faciliteterne. Der er dog endnu ikke truffet konkrete foranstaltninger. Der er ikke noget nyt omkring sciencelokalerne.

Møde om mobilitetsløsninger med Teknik- og miljøforvaltningen mandag den 28. januar kl. 14 – 17 Teknik- og Miljøforvaltningen har inviteret til fællesmøde med Vanløse og Bispebjerg Lokaludvalg om mobilitetsløsninger. Palle Lolk og Ernst Emil Sørensen forventer at deltage i mødet.

Beslutning

Beslutning

Lokaludvalget tog de på dagsordenen optagede meddelelser til efterretning. Omkring brev til Metropolis og eventuelt samarbejde bifaldt lokaludvalget at man sender brevet og arbejder videre med projektet. Lokaludvalget tog yderligere følgende meddelelser til efterretning.

På lokaludvalgets møde i december blev det oplyst, at BR havde godkendt lokalplanforslaget for Store Torv. Det var ikke korrekt. Det var TMU, der havde godkendt forslaget. BR godkendte først 13. december. Der var ingen ændringer, til forslaget, men – nedenstående protokolbemærkning blev videreført fra TMU og enstemmigt vedtaget.

Et samlet udvalg/BR afgav følgende protokolbemærkning: 
”Partierne ønsker at støtte, at der gives muligheder for etablering af et seniorbofællesskab og ønsker at fremme dette, hvis der ansøges om denne mulighed af et alment boligselskab.” 

Invitation til et dialogmøde om ”Hvordan skaber vi de bedste mobilitetsløsninger for København”. Mødet afholdes i Lokale B, Tomsgårdsvej 35, 2400 København NV Mandag den 28. januar, kl. 14.00 – 17.00. Palle Lolk, Ernst Emil Sørensen og Lis Søkvist deltager.

Tilmelding til LU-seminar d. 23. marts

Vi vil meget gerne have tilmeldinger til LU-seminaret senest fredag d. 1. februar af hensyn til planlægning. Der kommer påmindelse ud fra sekretariatet tirsdag, som I meget gerne må svare på.

Invitation til konference

om ’Selvbyg København’. Der ligger et handout hos sekretariatet. Det koster 112 kr. at deltage.

Til top