Mødedato: 23.06.2014, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Revisionsberetninger for 2013

Se alle bilag
Økonomiudvalget har bedt om Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets bemærkninger til revisionsberetningerne for 2013.

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender vedlagte udkast til svar (bilag 6) til Økonomiudvalget vedrørende revisionsberetningerne for 2013, hvor der ikke er revisionsbemærkninger, hverken til årsregnskabet eller sagsbehandlingen.

Problemstilling

Økonomiudvalget har med frist ultimo juli 2014 efter normal procedure udbedt sig Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets bemærkninger til revisionsberetningerne for 2013.

Revisionsberetningen for 2013 vedrørende årsregnskabet er vedlagt som bilag 1. I revisionsberetningen vedrørende årsregnskabet tager Deloitte bl.a. stilling til, om regnskabet giver et retvisende billede, og om der er etableret de nødvendige forretningsgange og interne kontroller.


Revisionsberetningen for 2013 vedrørende det sociale og beskæftigelsesrettede område med statsrefusion er vedlagt som bilag 2, herunder Deloittes redegørelse til Beskæftigelsesministeriet, som vedlægges som bilag 2 A.


Med revisionsberetningerne afslutter Deloitte deres revision af regnskabsåret 2013 uden revisionsbemærkninger, dvs. at der ikke er fundet alvorlige kritisable forhold.

Umiddelbart forud for beretningerne er, efter normal praksis, afsendt direktionsbreve til direktionen. De er mere omfattende og danner baggrund for de to beretninger. Brevene er vedlagt som bilag 3 og 4.

En oversigt om revisionsrelaterede hændelser i tilknytning til regnskabet for 2013 er vedlagt som bilag 7. 

Løsning

I ingen af de to revisionsberetninger for 2013 afgiver Deloitte revisionsbemærkninger på Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets områder. Der er altså ikke fundet alvorlige kritisable forhold.

Nedenstående anføres de væsentligste forhold i revisionsberetningerne for udvalgets to områder.

Revisionsberetningen for 2013 vedrørende årsregnskabet


Deloitte har som tidligere nævnt ingen revisionsbemærkninger til årsregnskabet.

I direktionsbrevet (bilag 3, side 5) kommenterer Deloitte forvaltningens samlede mindreforbrug på 247 mio. kr. i årsregnskab 2013. Deloitte anfører, at forvaltningens budgetopfølgning efter Deloittes opfattelse hviler på et validt datagrundlag, men Deloitte anbefaler, at forvaltningen fortsat har fokus på at sikre, at der ikke er væsentlige afvigelser mellem bevillings- og regnskabstal.

En del af mindreforbruget (85 mio. kr.) skyldes ekstraordinære refusionsindtægter, og forvaltningen vil øge den interne kontrol, således at det sikres, at ekstraordinære indtægter/udgifter indgår korrekt i regnskabsprognoserne, ligesom prognosearbejdet vedr. bevillings­området efterspørgselsstyrede overførsler – hvor det øvrige mindre­forbrug stammer fra – internt tilføres øgede ressourcer.

 

Revisionsberetningen for 2013 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion

Deloitte har som tidligere nævnt ingen revisionsbemærkninger i forhold til udvalgets områder på beskæftigelsesområdet. Dette betyder, at der ingen alvorlige kritikpunkter er af forvaltningens sagsbehandling.

Deloittes sagsgennemgang viser, at det generelle fejlniveau er reduceret væsentligt i forhold til tidligere år.

Deloitte sammenfatter resultaterne af sagsgennemgangen sådan:  

Resultatet af vores revision af 2013 på Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens område viser efter vores opfattelse en betydelig reduktion i antallet af fejl i sagerne i forhold til tidligere år. Andelen af fejl er reduceret fra 52 % i 2011,37 % i 2012 og til 25 % i 2013, hvoraf langt størstedelen af de konstaterede fejl er fejl uden refusionsmæssig betydning. Vi har dog på området vedrørende sygedagpenge kunne konstatere en faldende kvalitet i sagsbehandlingen. Samme tendens har forvaltningen observeret i det udførte ledelsestilsyn”.

Vedrørende fejlandelen i Deloittes sagsgennemgang skal det bemærkes, at Deloitte udvælger sager med henblik på at finde fejl, ligesom de udvalgte sager undersøges for alle sagsbehandlingskridt, der er foretaget i de pågældende sagernes aktive periode. Den fejlandel, Deloitte finder, er derfor ikke repræsentativ for den generelle kvalitet i sagsbehandlingen i forvaltningen.

Uagtet at Deloitte ikke finder anledning til at afgive revisionsbemærkninger – og dermed alvorlig kritik – finder forvaltningen, at der er behov for at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen på en række punkter. Forvaltningen har derfor igangsat en handleplan, der skal genoprette den nødvendige kvalitet i sagsbehandlingen på sygedagpengeområdet.

Handleplanen er vedlagt som bilag 5. Handleplanens hovedpunkter er:

1. Tidspunkt for oprettelse af opfølgningsplaner
2. Rammer for kontakt til arbejdsgiver
3. Belysning af sager og stillingtagen til indkomne oplysninger
4. Vurdering af uarbejdsdygtighed jf. sygedagpengelovens § 7
5. Partshøring inden der træffes afgørelser

På revaliderings- og integrationslovens områder er der også behov for en opstramning af sagsbehandlingen. Forvaltningen vil sammen med de berørte enheder indskærpe de lovgivningsmæssige krav på disse områder, og der vil blive fulgt op på, om den nødvendige kvalitetsforbedring finder sted. 

Beskæftigelsesministeriet anmodede i decisionsskrivelsen vedrørende 2011 forvaltningen om at gennemgå alle aktive revalideringssager med henblik på, at undersøge om gældende lovgivning var overholdt, herunder om der burde ske berigtigelser i forhold til eventuelle fejl. Deloitte refererer i beretningen til resultatet af forvaltningens gennemgang, som viser, at der er ud af de ca. 700 aktive revalideringssager, er fundet fejl med refusionsmæssig betydning i 9 sager. Det samlede berigtigelsesbeløb er opgjort til 1.377.569 kr. 

Økonomi

Vedrørende gennemgangen af alle aktive revalideringssager er der berigtiget 1.377.569 kr. Sagsgennemgangen viste 5 fejl med refusionsmæssig betydning og berigtigelsen af disse fejl er opgjort til 170.835 kr. Det samlede berigtigelsesbeløb på 1.548.404 kr vedrører bevillingsområdet efterspørgselsstyrede overførsler og vil kunne afholdes indenfor det eksisterende budget.

Videre proces

Økonomiudvalget oversender udvalgenes besvarelser til Revisionsudvalget den 26. august 2014. Den 18. september 2014 fremsender Revisionsudvalget Revisionsbetænkningen vedrørende regnskab 2013 til Økonomiforvaltningen. Økonomiudvalget behandler Revisions­betænkningen den 30. september 2014, og den 9. oktober 2014 behandler Borger­repræsentationen Revisionsbetænkningen og godkender endeligt regnskab 2013.



Birgitte Hansen    / Jacob Eberholst

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top