BIU Resultatrapport 4. kvartal 2017
Resultatrapporten for 4. kvartal 2017 opgør forvaltningens indsats og resultater for 4. kvartal 2017.
Indstilling
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
-
at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager resultatrapporten for 4. kvartal 2017 til efterretning.
Problemstilling
Hvert kvartal opdateres og fremlægges en resultatrapport for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget med overblik over Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatser og resultater.
Resultatrapporten viser, hvordan Københavns Kommunes resultater er i forhold til vores mål i Københavnerfortællingen.
Målet er, at København i 2020 er den by blandt sammenlignelige kommuner, der har flest i job og uddannelse. København er på vej mod målet. København er den kommune i landet, hvor overførselsgraden er faldet mest de seneste tre år.
Løsning
I nedenstående fremgår status for de forskellige mål. Det bemærkes, at flere af nedenstående mål er udtryk for frister sat af BIU (men ikke lovgivningskrav).
Status for delmål
Status for øvrige mål
I forhold til målene med rød status er der igangsat initiativer, der skal hjælpe til forbedring:
-
Dagpengemodtagere (ekskl. akademikere): Udvidelse af antallet af intensive jobsøgningsforløb på CBSI og justering af deres tilbudsvifte; målretning af uddannelsesindsatsen, vikar og omskoling af jobparate borgere; omlægning af beskæftigelsesindsatsen; samarbejde med Det regionale Arbejdsmarkedsråd om paradoksproblemer; fokus på uddannelsesløft; matcharrangementer - jobspeed. I budgetaftalen for 2018 blev der afsat 2,6 mio. kr. til en forlængelse af indsatsen mod overledighed for ufaglærte i samarbejde med 3F og FOA.
-
Udsatte under 50 år: BIU indgik i november 2015 en aftale om, hvordan flere udsatte københavnere kommer i job og uddannelse. Formålet med aftalen er at bidrage til en forbedring på området. Derudover er der i efteråret igangsat ”Flere skal med”, hvor der tilføres 64 mio. kr. frem til udgangen af 2018 fra satspuljen til en håndholdt virksomhedsrettet indsats til udsatte borgere, som er langt fra arbejdsmarkedet. I budgetaftalen for 2018 blev der afsat 9,8 mio. kr. til i 2018 og 2019 at hver sagsbehandler i et pilotprojekt på JKI kan have en lavere sagsstamme.
-
Formalitetsklager: Det store antal formalitetsklager i 3. og 4. kvartal 2017 skal ses i sammenhæng med sommerens store mediebevågenhed på området og politisk opfordring til at henvende sig ved utilfredshed med sagsbehandlingen.
-
Rettidighed i behandling af sager på førtidspensions- og fleksjobområdet: Forvaltningen arbejder på at forbedre de faser i sagsbehandlingen, som bidrager til den lave rettidighed, herunder er der fokus på årsagerne til, at den positive udvikling i rettidigheden har lidt et tilbageslag i 4. kvartal. Der planlægges med flere møder i 2018.
Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.
Videre proces
Næste resultatrapport forventes forelagt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 19. juni 2018.
Bjarne Winge / Lars Eriksen Videbæk
Beslutning
Enhedslisten ønskede ikke at tage sagen til efterretning. Herefter stemte udvalget om, hvorvidt sagen kunne tages til efterretning.
For: 8 (A, B, C, F, V, Å)
Imod: 3 (Ø)
Undlod: ingen
Indstillingen blev dermed taget til efterretning.
Sekretariatet oplyste om, at såfremt en efterretningssag skal løftes til en beslutningssag skal dette tages op under godkendelse af dagsordenen.
Enhedslisten afgav følgende protokolbemærkning:
”Enhedslisten tager ikke sagen til efterretning, da vi ikke mener punktet omkring klager er tilstrækkeligt belyst. Enhedslisten noterer sig desuden, at forvaltningens kommentar i bilag 1 slide 9 kan opfattes forkert. Vi har en forståelse af, at folk klager fordi de har noget af klage over – og ikke pga. mediebevågenhed.”