Høring om Københavns Ejendommes Grundbudget 2014
Indstilling og beslutning
Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller,
- at Børne- og Ungdomsudvalget godkender udkast til høringssvar til Københavns Ejendomme
Problemstilling
Løsning
Forvaltningen vurderer, at der for 2014 er for få vedligeholdelsesmidler i Københavns Ejendomme set i forhold til det behov, der er for vedligeholdelse af bygningsmassen.
Vedligeholdelsesområdet bør dog tilføres yderligere midler, hvis vedligeholdelsesefterslæbet skal mindskes, og hvis der ikke fortsat skal ske en udhuling af værdien af Københavns Kommunes bygningsmasse.
Kommunens skoler har gennem de seneste år fået tilført ekstraordinære midler til genopretning/helhedsrenoveringer, hvilket har tilført området et løft. Der eksisterer dog fortsat et ikke ubetydeligt efterslæb på skoleområdet.
Generelt set fremstår institutionsområdets bygninger ikke i en tilfredsstillende vedligeholdelsesstand. Desuden fremgår det af det fremlagte materiale i vedligeholdelsesplanen, at BUFs andel er skåret ned fra 21% af grundbudgetmidlerne til 12%. Objektivt set kan det endvidere konstateres, at BUFs samlede andel af bygningsmassen udgår 42%.
En særlig vedligeholdelsesproblematik udgøres af institutioner i 3. mands lejemål Der skal findes en generel løsning, så institutioner i 3. mands lejemål prioriteres efter samme retningslinjer som andre institutionstyper, idet Københavns Ejendomme har samme vedligeholdelsesforpligtelse over for denne type institutioner som over for institutioner i Københavns Ejendommes egne bygninger.
Med den nuværende lave prioritering af 3. mandslejemål, forringes bygningernes tilstand yderligere, og dette kan i sidste ende betyde, at der udstedes et stigende antal AT-påbud, som det er vanskeligt for Københavns Ejendommes at indarbejde i deres prioriteringer.
Der synes ikke at være afsat midler til renovering af køkkener i institutioner. Dette hænger ikke sammen med Københavns Kommunes generelle fokus på kost og sundhed. Lignende problemstilling gør sig gældende for toilet – og badeforhold på såvel skoler som institutioner, hvor manglen på midler til renovering ikke falder i tråd med kommunes fokus på sundhed og bevægelse.
Forvaltningen har tidligere fra Københavns Ejendomme modtaget en oversigt over prioritering af vedligeholdelsesmidlerne. Det anbefales, at Københavns Ejendomme genindfører denne praksis med at udarbejde og fremsende en 5-års plan. Dette kunne bidrage til en forventningsafstemning blandt skoler og institutioner omkring vedligeholdelsen af netop deres enhed.Økonomi
Videre proces
Else Sommer /Knud Langberg