Udmøntning af budget 2025
Indstilling
Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget (BUU),
- at udmøntningen af budgettildelinger, effektiviseringer og investeringscases jf. bilag 1-3 godkendes,
- at der med virkning fra skoleåret 2026/27etableres en central visitation, der har fagligt og økonomisk ansvar for visitation til specialtilbud uden for almenområdet jf. bilag 4, og at inddragelsesplanen for implementering af Mangfoldige Børnefællesskaber godkendes jf. bilag 5
- at forslag til håndtering af uomgængelige merudgifter vedr. aktivitet på dagtilbud, skolemad og IT-udgifter godkendes,
- at forslag til ændring af rammerne for meritlærerindsatsen og omprioritering af midler til meritpædagogindsatsen godkendes,
- at videreførsel af 9 tilskud til eksterne organisationer godkendes jf. bilag 6.
- at forslag til to justeringer af budgetmodellen på fritidsklubområdet 10-13 år vedr. omfordeling af sociale normeringer ud fra ESCS og nedlæggelse af særbevillingen til juniorklubbers samarbejde med fritidsordninger godkendes jf. bilag 7 og
- at håndteringen af budgettekster om medarbejderejede daginstitutioner (bilag 10), fællesskab og leg i børnehaveklassen, fleksibel pasningsgaranti samt overførsel af undervisningstilbud for voksne med ADHD/ADD tages til efterretning.
Problemstilling
Budgettet for 2025 blev vedtaget i Borgerrepræsentationen (BR) den 3. oktober 2024, og BUU skal med denne sag behandle udmøntningen. I budgettet blev der tildelt 340,8 mio. kr. til drift i 2025, og der indgår nye effektiviseringer for i alt 96,4 mio. kr. i 2025. Udmøntningen af budget 2025 er beskrevet i bilag 1-3 og udvalget skal tage samlet stilling til udmøntningen under første at-punkt. Udvalget skal i forlængelse heraf tage stilling til etableringen af en central visitation og inddragelsesplan i forbindelse med Mangfoldige Børnefællesskaber jf. bilag 4 og 5.
Udvalget skal tage stilling til finansieringen af de uomgængelige merudgifter vedr. aktivitet på dagtilbud, skolemad og IT-udgifter, der ikke blev afsat midler til i budgettet.
Udvalget skal tage stilling til forvaltningens forslag til ændring af rammerne for meritlærerindsatsen og omprioritering af midler til meritpædagogindsatsen.
Udvalget skal tage stilling til, hvorvidt tilskud til 9 eksterne organisationer, som udløber i 2024 skal videreføres jf. bilag 6.
Udvalget skal tage stilling til to justeringer af budgetmodellen på fritidsklubområdet 10-13 år vedr. omfordeling af sociale normeringer ud fra ESCS og nedlæggelse af særbevillingen til juniorklubbers samarbejde med fritidsordninger jf. bilag 7. Justeringerne skal sikre en mere præcis fordeling af de sociale normeringer og et mere enkelt og gennemsigtigt budget. Den justerede model kan træde i kraft med budgetudmeldingen fra 1. januar 2025.
Endelig skal udvalget behandle udvalgte budgettekster om medarbejderejede daginstitutioner (bilag 10), fællesskab og leg i børnehaveklassen, fleksibel pasningsgaranti samt overførsel af undervisningstilbud for voksne med ADHD/ADD.
Udmøntningen af anlægsbudgettet, behandles på udvalgets møde den 11. december 2024.
Løsning
Udmøntning af budgettildelinger og effektiviseringer i budget 2025
Tildelinger i budget 2025
Udmøntningen af samtlige tildelinger er beskrevet i bilag 1. Hovedparten af tildelingerne er til skoleområdet til indsats for mangfoldige børnefællesskaber. I alt er der tildelt 340,8 mio. kr. i 2025 og 1,2 mia. kr. i perioden 2025-28. Der udestår finansiering af en række varige udgifter fra 2028 og frem.
Der er afsat i alt 10,2 mio. kr. i perioden 2025-28 til et pilotprojekt med etablering af et Nest-spor med opstart af ny børnehaveklasse ved skoleåret 2025/2026. Det vil imidlertid tage ti år at etablere et fuldt Nest-spor fra børnehaveklasse til 9. klasse, og der vil derfor være udgifter udover budgetperioden til projektet, som der ikke er afsat midler til. Det er samtidig ikke muligt at få etableret en Nest-model på en relevant skole før skoleåret 2026/27. Bevillingen for 2025 anvendes derfor til identifikation af forsøgsskole, kompetenceudvikling af personale m.v.
Til Mangfoldige Børnefællesskaber er der afsat i alt 572,1 mio. kr. i 2025-28, heraf 156,1 mio. kr. i 2025 til at styrke de inkluderende læringsmiljøer, forældresamarbejdet og styringen af visitationen til specialtilbud, så langt flere børn fremadrettet, med den rette hjælp og støtte, kan indgå i almenfællesskaberne. Som led i omlægningen udfases BUF-flex, og midlerne bliver på skoleområdet som en del af finansieringen af Mangfoldige Børnefællesskaber. Omlægningen af midlerne sker gradvist over fire år. Der kan fortsat visiteres til BUF-flex for skoleåret 2025/26. Fra skoleåret 2026/27 vil eleverne fortsat få deres specialpædagogiske støtte i almen, men der visiteres ikke længere til BUF-flex. For kommunens 10. klasse foreslås det at bevare midlerne til BUF-flex i 2025 og at der afsættes 2,2 mio. kr. til Mangfoldige Børnefællesskaber i 10. klasse når der ikke længere visiteres til BUF-flex fra 2026/27. Midlerne afsættes fra specialundervisningsrammen og beløbet svarer til hvad 10. klasse modtager for BUF-flex elever i 2023.
Der etableres en central visitation med fagligt og økonomisk ansvar for visitation til specialtilbud uden for almenområdet. Visitationen skal desuden støtte og rådgive skolerne i forbindelse med støtteindsatser i almen. Den centrale visitation skal sikre et ensartet serviceniveau på tværs af kommunen, lovmedholdelige afgørelser og en bedre styring af økonomien på specialområdet. Visitationsmodellen er fastlagt af forligspartierne bag budget 2025 og træder i kraft i forbindelse med indstillinger til skoleåret 26/27, hvilket betyder, at modellen forventeligt bliver implementeret medio 2025. Modellen er nærmere beskrevet i bilag 4.
Udvalget skal senere behandle et koncept for opfølgning på indsatsen, en revision af handleplanskonceptet for almenskolerne, så det omfatter kvaliteten af skolernes inkluderende læringsmiljøer, og en model for områdesupporten, hvor supportmedarbejderne i langt højere grad er til stede i dagtilbud og skoler for at understøtte de inkluderende læringsmiljøer samt en ny model for basispladser. Bilag 8 beskriver de rammer, som forvaltningen arbejder videre med ift. modellen for basispladser.
Der er udarbejdet en samlet inddragelsesplan for implementeringen af Mangfoldige Børnefællesskaber, der skal sikre, at alle relevante aktører inddrages jf. bilag 5.
Effektiviseringer i budget 2025
I budgetaftalen indgår effektiviseringer for i alt 96,4 mio. kr. på BUU's område. Heraf er 54,2 mio. kr. nye effektiviseringer vedtaget i 2025 mens 42,1 mio. kr. er stigende profiler fra effektiviseringer vedtaget i tidligere budgetter. Udmøntningen fremgår af bilag 2 og 3.
I udvalgets budgetforslag indgik en besparelse, som blev vedtaget med budget 2025, hvor daginstitutioner med udvidet åbningstid skal reducere åbningstiden med én time om eftermiddagen. Dette giver institutionerne en minimumsåbningstid på 54 timer pr. uge. Forvaltningen anbefaler, at daginstitutionerne i stedet får fleksibilitet til at udmønte besparelse, så bestyrelsen på den enkelte institution får mulighed for selv at regulere fordelingen af deres udvidede åbningstid inden for de 54 timer pr. uge.
Der blev med budgettet truffet beslutning om at tilbagerulle effektiviseringer for i alt 4,1 mio. kr. fordelt på 3 forslag, som udvalget vedtog ved 2. behandlingen af sit budgetforslag. Der er tale om 0,1 mio. kr. vedr. sekretariatsbetjening af Ungeråd KBH, rammebesparelse på 1,0 mio. kr. på Modersmålsskolen og 3,0 mio. kr. i besparelse på KLF-kolonierne. I forlængelse heraf skal BUF undersøge muligheden for at ændre den konkrete måde, der gives tilskud til KLF Kolonierne på, så det i højere grad gives ud fra antallet af deltagende børn.
Uomgængelige merudgifter
Der er uomgængelige merudgifter til IT, skolemad og dækningsgrader på dagtilbud for i alt 39,2 mio. kr. i 2025 og 30,7 mio. kr. varigt, som ikke blev dækket i budgettet. Forvaltningen foreslår, at udgifterne som udgangspunkt håndteres på de bevillingsrammer, hvor udgifterne er placeret. Hvis der findes finansiering til de uomgængelige merudgifter, er det forvaltningens vurdering, at budget 2025 er i balance.
Dækningsgrader på dagtilbud
Merudgifterne på i alt 6,3 mio. kr. på dagtilbud foreslås finansieret etårigt med et mindreforbrug på meritpædagoguddannelsen i 2025. Der blev i budgettet afsat 30,0 mio. kr. som følge af ændrede dækningsgrader på dagtilbudsområdet (0-5 år), men der er forventede merudgifter for 46,1 mio. kr., og dermed en resterende udfordring på 16,1 mio. kr. I budget 2025 blev der samtidig givet 9,8 mio. kr. til ændrede beregningsforudsætninger vedr. minimumsnormeringer på dagtilbudsområdet. De to beslutninger medfører, at udfordringen vedr. ændrede dækningsgrader er netto 6,3 mio. kr.
Der forventes på nuværende tidspunkt et mindreforbrug på meritpædagoguddannelsen i 2025 på ca. 9,0 mio. kr., og det foreslås, at det forventede mindreforbrug dækker de 6,3 mio. kr. i 2025.
IT
BUF mangler finansiering til et nyt journaliseringssystem til visitationen og den tværfaglige support samt til stigende udgifter til IT-systemers drift og licenser. Der er varigt behov for 6,6 mio. kr. på service fra 2025 og etårigt finansieringsbehov på 8,5 mio. kr. på anlæg. Anlægsudgifterne håndteres med udmøntning af anlægsbudgettet den 11. december 2024.
Forvaltningen har frem mod udmøntningssagen gennemgået IT-budgettet for at identificere evt. mindreforbrug, som kan finansiere den varige udgift på 6,6 mio. kr. på service. I den forbindelse er der identificeret et varigt mindreforbrug på 2,4 mio. kr., som skyldes billigere udbud på skole- og dagtilbudsområdet.
De resterende merudgifter på 4,2 mio. kr. fordeler sig med 1,0 mio. kr. på tandplejen mens 3,2 mio. kr. er placeret på specialundervisningsområdet. Udgifterne foreslås dækket ved en generel reduktion af budgetudmeldingen til sundhedsområdet og specialundervisningsområdet. På specialundervisningsområdet betyder det, at en gennemsnitlig specialskoles budget reduceres med ca. 0,1 mio. kr. i 2025.
Skolemad
Der er merforbrug på 8,0 mio. kr. årligt til skolemad, da der er åbnet fem nye madskoler og fem nye EAT-boder i en tid, hvor demografimidlerne grundet stagnerende børnetal ikke har kunnet dække udgifterne. Forvaltningen foreslår, at det dækkes ved en generel reduktion af budgetudmeldingen på bevillingsområderne Undervisning og Specialundervisning. Det betyder, at hver almen- og specialskoles budget i gennemsnit reduceres med ca. 0,1 mio. kr. Merudgiften kan alternativt finansieres etårigt ved ikke at ændre den nuværende ramme for meritlærerindsatsen, jf. afsnit herunder om meritlærerindsatsen.
Håndtering af stigning i Arbejdsmiljø Københavns priser
Efter budgetforhandlinger er forvaltningen blevet opmærksom på en yderligere problemstilling. Arbejdsmiljø Københavns (AMK) giver arbejdsmiljørådgivning til alle forvaltninger. Til det formål er der en timebank på 12.000 timer, som alle forvaltninger råder over. BUF's andel er i dag ca. 5.500 timer. Det er besluttet at hæve priserne, og de aktuelle prisstigninger medfører en merudgift i 2025 for BUF på 1,0 mio. kr. For at holde budgettet vil forvaltningen nedjustere antallet af timer, som BUF køber til 4.000. Alternativt skal midlerne findes ved en generel reduktion af budgetterne på alle bevillingsområder.
Den nuværende ramme for meritlærerindsatsen og meritpædagoguddannelsen blev besluttet med udmøntning af budget 2023, hvor der blev givet midler fra 2023 til 2026 (BUU 16.11.22). På baggrund af skolernes erfaring fra 2023 og 2024 vurderes det, at måltallet på 100 meritlærere ikke kan nås. Der er i september 2024 et optag på ca. 50, hvilket er realistisk at fortsætte med. Det betyder, at der i 2025 er et forventet mindreforbrug på 7,4 mio. kr. i 2025 på Undervisningsområdet.
For at skabe bedre forudsætninger for skolerne og meritlærerstuderende foreslår forvaltningen derfor en ny ramme for meritlærerindsatsen. Konkret foreslås det, at måltallet justeres fra 100 til 50 årlige optag, og at vikarmidlerne opjusteres fra 112.500 kr. til 225.000 pr. meritlærer, hvilket betyder, at skolerne modtager vikarmidler for alle fire studieår i stedet for to. Den nye model vil koste 3,6 mio. kr. i 2025, som dækkes af mindreforbruget på 7,4 mio. kr. Den nye model kræver omprioritering af midler ved de kommende overførselssager. Hvis midlerne ikke overføres, skal der tages fornyet stilling til en alternativ finansiering eller justering af modellen.
Forvaltningen forventer derudover et mindreforbrug i 2025 og 2026 vedr. meritpædagoguddannelsen. Der er tale om ca. 16,0 mio. kr. i 2025 og ca. 7,0 mio. kr. i 2026. Det skyldes midler fra den statslige opkvalificeringspulje samt et lavere optag end måltallet.
Det foreslås at omprioritere dele af mindreforbruget til at finansiere en styrket indsats af praktik i dagtilbud (ca. 5,0 mio. kr.) samt drift af rekrutterings-hotline, der hjælper med at rekruttere pædagogisk personale til dagtilbud (ca. 2,0 mio. kr.) i både 2025 og 2026. De resterende 9,0 mio. kr. i 2025 bidrager som nævnt til at dække udgifterne som følge af ændrede dækningsgrader på dagtilbudsområdet (0-5 år).
Videreførsel af tilskud til 9 eksterne organisationer
Der er i budget 2025 behov for forlængelse af tilskud til 9 eksterne organisationer, som er beskrevet i bilag 6. Et tilskud kan maksimalt gives for 3 år jf. reglerne om god tilskudspraksis beskrevet i Københavns Kommunes Kasse- og regnskabsregulativ.
De 9 organisationer, hvis årlige tilskud udløber er:
- Brug Folkeskolen (1,4 mio. kr.)
- Politiets Ungdomsklub PUK (0,2 mio. kr.)
- KLF's feriekolonier (11,0 mio. kr.)
- Skole og forældre (0,4 mio. kr.)
- Københavns Forældreorganisation KFO (0,5 mio. kr.)
- FISKEN (0,7 mio. kr.)
- Ungdomsfolkemøde (Ungdomsbureauet) (0,2 mio. kr.)
- Gabriel Jensens Ferieudflugter (0,5 mio. kr.)
- Skolehaverne Islands Brygge og Bispebjerg Bakke (4,8 mio. kr.)
Justeret budgetmodel på fritidsklubområdet 10-13 år
En arbejdsgruppe bestående af ledere på tværs af fritidsklubområdet har sammen med forvaltningen udarbejdet to forslag til justeringer af budgetmodellen på fritidsklubområdet 10-13 år. Der har gennem inddragelse af ledere og bestyrelser været opbakning til justeringerne. I store træk fastholdes den nuværende model med rammestyring af området for at sikre budgetoverholdelse.
Den væsentligste ændring er, at beregningen af sociale normeringer ændres, så det fremadrettet beregnes ud fra ESCS i lighed med budgetmodellerne på dagtilbuds- og skoleområdet. Det betyder, at fritidscentre med en socioøkonomi på -0,1 eller lavere får del i midlerne. Det sker ligeledes for at sikre en større budgetsikkerhed og en mere præcis fordeling af de sociale normeringer. Derudover nedlægges særbevillingen til juniorklubbers samarbejde med fritidsordninger, og midlerne vil i stedet indgå som en del af grundbevillingen. Det sker for at sikre et mere enkelt og gennemsigtigt budget. Sociale normeringer udgør ca. 1% budgettet til fritidsklubberne for 10-13 år. Ændringerne er beskrevet i bilag 7, og 3 høringssvar fra bestyrelser og faglige organisationer er vedlagt.
Det bemærkes, at der alene er tale om justeringer i budgetmodel for fritidsklubområdet 10-13 år. Budgetmodellen for UngeVærkerne, herunder aktivitetspuljen, puljen til forbyggende tiltag mm. er ikke en del af forslaget.
Udvalgte budgettekster
Forvaltningen har undersøgt muligheden for at oprette medarbejderejede daginstitutioner i Københavns Kommune. Det er muligt indenfor Dagtilbudsloven, at private aktører kan oprette medarbejderejede daginstitutioner. Kommunen kan dog ikke anvise børn til de private dagtilbud eller direkte påvirke ejerskabsformen ifm. udlejning af kommunale ejendomme til daginstitutionsbrug. Afrapportering på aftaleteksten fra Budget 2025 fremgår af bilag 9."
I budgetaftalen er der et fokus på fællesskab og leg i børnehaveklassen. Her præciseres det, at ’Børnehaveklassen ikke skal være starten på skolens faglige mål, men i stedet bidrage til at fremme nysgerrighed og lyst til læring’. Teksten formidles efter godkendelse af denne sag til skolerne via det hyrdebrev, der er vedlagt sagen som bilag 10.
Frem mod budget 2026 skal der ses på, hvordan der bedst muligt sikres udnyttelse af kapaciteten i byens eksisterende dagtilbud. Det sker for at understøtte de eksisterende miljøer af høj faglig kvalitet og økonomiske rammer om bæredygtige dagtilbud, med henblik på at imødekomme det fremtidige behov for kapacitet. I arbejdet skal der ske inddragelse af fagprofessionelle i forhold til at få drøftelser om det gode børneliv. Udmøntningen af aftaleteksten behandles som et særskilt punkt på dagens udvalgsmøde.
Der skal også frem mod budget 2026 ses på muligheden for en mere fleksibel pasningsgaranti, som ikke resulterer i en serviceforringelse for forældrene. Det indebærer også, at der ses på muligheden for at åbne ledige pladser i dele af København op for borgere i omegnskommunerne. Forvaltningen arbejder sammen med økonomiforvaltningen på et oplæg til Økonomiudvalgets og BUU’s budgetseminarer i starten af 2025. På budgetseminaret sker den første drøftelse mhp. videre behandling frem mod budget 2026.
Det blev i budgettet besluttet, at undervisningstilbud for voksne med ADHD/ADD, som varetages af Center for Specialundervisning (CSV) skal overføres fra BUF til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (SUF). Overførslen forudsætter, at der inden flytningen sker en afklaring af budgetoverførsler, relevante lovgivningsmæssige forhold, styrelsesvedtægter samt medarbejderforhold. Den endelige økonomi for overførslen af undervisningstilbuddet løftes i forbindelse med næste sag om bevillingsmæssige ændringer. Tidspunktet for den økonomiske og organisatoriske overdragelse aftales mellem BUF og SUF.
Politisk handlerum
Udvalget kan vælge at beslutte en alternativ håndtering af udmøntningen indenfor rammerne af budgetaftalen.
Det er fx en mulighed at lade det resterende mindreforbrug på hhv. meritpædagogindsatsen på 2,7 mio. kr. og 7,4 mio. kr. fra meritlærerindsatsen etårigt finansiere en del af de resterende uomgængelige merudgifter på 8,0 mio. kr. til skolemad og 4,2 mio. kr. til IT. Det vil betyde, at omlægningen af meritlærerindsatsen, som er beskrevet i afsnittet om meritindsatserne ikke kan gennemføres.
Økonomi
Intet yderligere.
Videre proces
Intet yderligere.
Tobias Børner Stax Sti Andreas Garde
Beslutning
Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning på mødet den 13. november 2024:
Indstillingens 1. at-punkt blev godkendt, idet udvalget på forslag fra Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten var enige om at bestille et budgetnotat frem mod overførselssagen 2024-25 om hhv. a) at fylde puljen ”Åben Skole Classic” op og b) at muliggøre at alle skoler kan tage på lejrskole (evt. flere scenarier).
Enhedslisten, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Venstre stillede ændringsforslag om følgende at-punkt til erstatning af indstillingens 2. at-punkt:
”2. at forvaltningen bemyndiges til at arbejde videre med modellen for central visitation, men at beslutningen udsættes til der foreligger en model for den tværfaglige support og at inddragelsesplanen for implementering af Mangfoldige Børnefællesskaber godkendes jf. bilag med evt. konsekvensrettelse som følge af udsættelsen”.
Ændringsforslaget blev godkendt efter afstemning med følgende resultat:
For stemte 11 medlemmer: A, C, F, V, Ø og Å.
Imod stemte ingen medlemmer.
Ingen medlemmer undlod at stemme.
I tilknytning til indstillingens 3. at-punkt stillede Venstre ændringsforslag om at håndteringen af uomgængelige merudgifter vedr. aktivitet på skolemad finansieres af samtlige budgetrammer.
Ændringsforslaget blev forkastet efter afstemning med følgende resultat:
For stemte 3 medlemmer: C og V.
Imod stemte 7 medlemmer: A, F og Ø.
1 medlem undlod at stemme: Å.
I tilknytning til indstillingens 3. at-punkt stillede Socialistisk Folkeparti ændringsforslag om at håndteringen af uomgængelige merudgifter vedr. aktivitet på skolemad finansieres af et forventet mindreforbrug på rammen for meritlærerindsatsen – og at der samtidigt bestilles et budgetnotat til forhandlingerne om overførselssagen 2024-25 samt budget 2026 vedr. den i indstillingen beskrevne styrkelse af meritlærerindsatsen.
Ændringsforslaget blev forkastet efter afstemning med følgende resultat:
For stemte 2 medlemmer: F.
Imod stemte 9 medlemmer: A, C, V, Ø og Å.
Ingen medlemmer undlod at stemme.
Udvalget var herefter enigt om at godkende det i indstillingen beskrevne forslag til håndtering af uomgængelige merudgifter vedr. aktivitet på skolemad, idet forvaltningen dog blev pålagt at afsøge mulighederne for andre finansieringskilder til det kommende udvalgsmøde.
I tilknytning til indstillingens 3. at-punkt stillede Venstre ændringsforslag om at håndteringen af uomgængelige merudgifter vedr. aktivitet på IT finansieres af samtlige budgetrammer.
Ændringsforslaget blev godkendt efter afstemning med følgende resultat:
For stemte 8 medlemmer: C, F, V og Ø.
Imod stemte ingen medlemmer.
3 medlemmer undlod at stemme: A og Å.
Med ovenstående justeringer blev indstillingens 3. at-punkt godkendt.
Indstillingens 4. at-punkt blev godkendt uden afstemning.
Indstillingens 5. at-punkt blev godkendt uden afstemning.
Indstillingens 6. at-punkt blev godkendt uden afstemning.
Det Konservative Folkeparti stillede ændringsforslag om følgende at-punkt til erstatning af indstillingens 7. at-punkt:
”7. at håndteringen af budgettekster om medarbejderejede daginstitutioner (bilag 10), fællesskab og leg i børnehaveklassen, fleksibel pasningsgaranti samt overførsel af undervisningstilbud for voksne med ADHD/ADD tages til efterretning – dog således, at ”fællesskab og leg i børnehaveklassen” udgår af hyrdebrevet (bilag 10), så brevet ikke sendes i den foreliggende form og dermed lægger en begrænsning på børnehaveklasselærerne”.
Ændringsforslaget blev forkastet efter afstemning med følgende resultat:
For stemte 2 medlemmer: C.
Imod stemte 8 medlemmer: A, F, V og Ø.
1 medlem undlod at stemme: Å.
Indstillingens 7. at-punkt blev herefter godkendt uden afstemning.
Indstillingen blev herefter i sin helhed - med ovenstående ændringer - godkendt efter afstemning med følgende resultat:
For stemte 10 medlemmer: A, C, F, V og Ø.
Ingen medlemmer stemte imod.
1 medlem undlod at stemme: Å.
Enhedslisten, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Venstre ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen: ”Budgetforligspartierne anerkender, at Københavns Lærerforenings Kolonier er presset økonomisk bl.a. pga. faldende antal børn og unge, der kommer på koloni. Partierne betragter kolonierne, som en vigtig institution, der har stor betydning for københavnske børns trivsel og udvikling. Vi ønsker, at flere børn og unge får mulighed for at komme på koloni, som en del af skolelivet, som en del af en foreningsaktivitet og som ferie. Partierne er enige om øge skolernes muligheder for at eleverne kommer på koloniophold, som led i skolernes arbejde for at forbedre trivsel, inklusion og fællesskab. Vi vil frem mod overførselssagen 2024-25 og Budget 2026 gå i dialog med Københavns Lærerforenings Kolonier for at revurdere den måde vi understøtter kolonierne, herunder a) afdække behovet for en ny tilskudsmodel baseret på tilskud pr. klasse eller elev, der er på koloniophold, b) afdække hvordan skolerne i højere grad kan bruge kolonierne, c) afdække om, der skal ændres i de aftaler om koloniernes drift, som Københavns Lærerforenings Kolonier og Københavns Kommune har indgået og d) afdække, hvordan der kommer mere transparens i koloniernes økonomi. Det hele med det formål at skabe en forretningsmodel, der skaber bedre mulighed at skabe en sikker og effektiv drift af kolonierne til gavn for Københavns børn og unge”.
Et samlet udvalg ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen: ”Hvis den nye ramme for meritlærerindsatsen - der har til formål at skabe bedre forudsætninger for skolerne og meritlærerstuderende - fører til mere søgning end forudsat, så vil udvalget søge at afdække mulighederne for at anvise finansiering til dette”.
Det Konservative Folkeparti ønskede følgende tilført beslutnings-protokollen: ”Vi konservative ønsker ikke at pålægge restriktioner om, hvad børnene må lære i børnehaveklasserne”.
Socialistisk Folkeparti ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen: ”Vi opfordrer skolebestyrelserne til at give Børne- og Ungdomsudvalget respons på budgetteksten om mere leg og fællesskab i skolestarten. Vi er meget interesseret i at høre, hvilke overvejelser og initiativer budgetteksten giver anledning til”.