Mødedato: 24.04.2018, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8

Beslutning: Høringssvar imf. intern høring vedr. tillæg nr. 4 til lokalplan 327 "Ny Tøjhus"

Se alle bilag

Indstilling

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller til lokaludvalget, at lokaludvalget træffer beslutning vedr. indhold til sit høringssvar ifm. intern høring vedr. tillæg nr. 4 til lokalplan 327 "Ny Tøjhus".

Problemstilling

Amager Vest Lokaludvalg modtog d. 26. februar 2018 udarbejdelse af tillæg nr. 4 til lokalplan 327 "Ny Tøjhus" i intern høring. Det var i overgangsperioden fra det forrige til det nye lokaludvalg. Forretningsudvalget fra det forrige lokaludvalg valgte at stå den interne høring over. Høringsdokumentet ligger som bilag på sagen. I mellemtiden har nogle genvalgte lokaludvalgsmedlemmer og formanden for Islands Brygge Lokalråd holdt møde med byplanlæggeren fra Teknik- og Miljøforvaltningen om tillæg nr. 4 og fået lov til. at lokaludvalget kan sende et høringssvar. Frist: Hurtigst muligt og senest første uge i maj.

Der planlægges for udbygning af hotellet med integreret daginstitution samt en ny kontorbygning parallelt med Deloit. Der vil evt. ligge bilag på sagen af volumenstudier og situationsplan. Det kommer an på, om bygherre har det klart til offentliggørelse til lokaludvalget allerede nu. Projektet er stadig i proces uden underskrevet kontrakt.

Kommentarer fra mødedeltagerne på mødet:
- Arkitektur og volumen: Grundejer ønsker alligevel ikke at bygge 10 etager mere i højden men i stedet 5-6 etagers udbygning i forlængelse af hotellet samt en ny ca. 27,5 m høj kontorbygning parallelt med Deloit og kontordomicilerne (ikke parallelt med hotellet). Formanden for Islands Brygge Lokalråd mener, borgerne i området bliver glade for det lavere byggeri. Facaderne vil ifl. byplanlæggeren blive nedtonet ift. de eksisterende planer og skal ses i stilmæssig sammenhæng med domicilerne - ikke murstensbygningerne - nok med en kombination af beton og glas. Bueformen forsættes og er planlagt ud fra viften af domiciler - også for at bevare udsigten til kirken. Nogle naboer vil muligvis ønske bevaring af udsigten til Stadsgraven. Forvaltningen kan dog ikke stille krav hertil, idet bygherre har en byggeret ved lov.
- Funktioner: Det er positivt, at der skal integreres en daginstitution på hjørnet af Weidekampsgade. Det er en udfordring, hvordan den skal integreres i hotelbygningen. Der mangler dog caféer i området.
- Trafik: Busserne skal holdes væk fra Weidekampsgade. Det er vigtigt, at bilerne ikke kører gennem de små gader.
- Cykler: F.eks. cykler skal kunne krydse over ved Ørestad Boulevard.
- Parkeringskælder til ca. 500 biler: Det er positivt med p-kælder, og at der sørges for god sigtbarhed, når bilerne kommer op fra p-kælderen. Hotellets biler vil være i p-kælderen i stedet for på terræn, hvilket resulterer i pænere ankomstareal på terræn. Det en dog dårlig idé, hvis der planlægges af- og pålæsning for børnene til daginstitutionen i p-kælderen.
- Forbindelser på tværs: Det er positivt, at grunden åbnes og med forbindelser på tværs. Forvaltningen ønsker at åbne stueetagen i nye byggeri (kan ikke stille krav til eksisterende byggeri) f.eks. ved løftet stueetage mv.
- Benzintankstationen: Den ligger på grunden, og bygherre vil ikke ændre her på. De er opmærksomme på at sikre belægning ift. evt. jordforurening, man måtte finde f.eks. ved daginstitution. De er opmærksomme på at aktivere uderummet her op til.
- Uderum: De er opmærksomme på, at uderummene generelt skal aktiveres og give noget tilbage til byen. Hækkene, som i dag virker som barriere, skal væk og i stedet skal der være åbent og med træer, så borgerne også inviteres igennem området. Det eksisterende vandelement skal nytænkes til nyt vandelement placeret tæt på/i forlængelse af eksisterende vandelement. Det er et ønske, at der begrønnes ud mod Stadsgraven. Der er fokus på at bevare så mange træer som muligt, og plante nye for erstatning for de eksisterende. Det er positivt, at daginstitutionens legeplads bliver på terræn og med træer.

Løsning

At lokaludvalget træffer beslutning vedrørende indholdet til sit høringssvar, så sekretariatet kan sende det hurtigst muligt og senest første uge i maj 2018.

Økonomi

Ingen.

Videre proces

Høringssvaret skal sendes hurtigst muligt og senest første uge i maj 2018.

Beslutning

Det blev besluttet at lade arbejdsgruppen for fysisk plan drøfte høringen og herefter sendes til beslutning i forretningsudvalget.
Til top