Mødedato: 23.10.2014, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Intern høring: lokalplan Sundbyøster Skole

Se alle bilag

Indstilling og beslutning

Miljø og Paln arbejdsgruppen indstiller,

1) At Amager Øst Lokaludvalg drøfter sagen og det omdelte udkast til høringssvar

2) At Amager Øst Lokaludvalg  bemyndiger Miljø og Plan arbejdsgruppen til at færdiggøre og fremsende høringssvaret på baggrund af de på mødet faldne bemærkninger. Høringssvaret fremsendes til forvaltningen med forbehold for lokaludvalgets endelige godkendelse på lokaludvalgsmødet den 20. november.

3) At Amager Øst Lokaludvalg tager en indledende drøftelse af niveauet for borgerinddragelse i forbindelse med den offentlige høring, der forventes iværksat i begyndelsen af 2015.

Problemstilling

Amager Øst Lokaludvalg har modtaget den interne høring i forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslaget "Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 490 Sundbyøster Skole" med kommuneplantillæg 


Forvaltningen har udarbejdet en startredegørelse med henblik på udarbejdelse af et lokalplanforslag med kommuneplantillæg for matr. nr. 1502, Sundbyøster, Amagerbrogade 185-187. Startredegørelsen er godkendt af Teknik- og Miljøudvalget den 22. september. 

Lokalplantillægget skal muliggøre opførelse af et kombineret byggeri i fire etager med supermarked og café i stueetagen ud mod Sundbyøster Plads, en første etage til enten boliger eller serviceerhverv, samt en anden og tredje etage til boliger. Projektet kræver kommuneplantillæg samt ændring i lokalplanen, da den gældende kommuneplanramme og lokalplan ikke giver mulighed for det ønskede antal boliger. 

Ejendommen er i den eksisterende lokalplan nr. 490 ’Sundbyøster Skole’ fastlagt til serviceerhverv med mulighed for op til 25 pct. boliger. Udviklingen i området har ikke været gunstig for opførelse af erhverv, hvorfor kommuneplanrammen ønskes ændret. Rammen til serviceerhverv (S2) foreslås derfor ændret til en ramme til boliger (B5), der bl.a. giver mulighed for den ønskede andel boliger samt detailhandel og serviceerhverv. Ved ændringen fastholdes den maksimale bebyggelsesprocent på 150, den maksimale bygningshøjde samt friarealkravene på 40 % for boliger og 10 % for erhverv.

Løsning

Miljø- og plan arbejdsgruppen fik sagen udleveret på dets møde den 8. oktober og foretog i forlængelse heraf en kort drøftelse. Arbejdsgruppen nedsatte en aunderarbejdsgruppe der har udarbejdet et udkast til høringssvar. Udkastet omdeles eftersendes den trykte dagsorden eller omdeles på mødet.

Borgerinddragelse: Da der er tale om en intern høring vurderes det ikke, at der er behov for borgerinddragelse på nuværende tidspunkt.
Sagen forventes at komme i offentlighøring i starten af 2015. Lokaludvalget opfordres til at drøfte niveauet for borgerinddragelse i forbindelse med den offentlige høring, herunder at komme med input til mulige konkrete aktiviteter i høringsperioden.  

Videre proces

På baggrund af de på mødet faldne bemærkninger bemyndiges Miljø og Plan arbejdsgruppen til at udarbejde et høringssvar, der fremsendes til forvaltningen med forbehold for lokaludvalgets endelige godkendelse den 20. november.  

Den offentlige høring forventes at finde sted i perioden medio februar til medio april 2015.

Beslutning

Amager Øst Lokaludvalg drøftede sagen

Sekretariatet blev pålagt at undersøge de juridiske forhold vedr. altaner over skel.

Amager Øst Lokaludvalg bemyndigede Miljø og Plan arbejdsgruppen til at færdiggøre høringssvaret på baggrund af de på mødet faldne bemærkninger. Høringssvaret fremsendes til forvaltningen med forbehold for lokaludvalgets endelige godkendelse på lokaludvalgsmødet den 20. november.

Amager Øst Lokaludvalg drøftede borgerdialogsprocessen i forbindelse med den offentlige høring, der er planlagt til at finde sted i feb-april 2015.

Amager Øst Lokaludvalg besluttede i forlængelse af drøftelsen at afsætte 35.000 kr af 2014 puljemidlerne til at få udarbejdet et skitseforslag. Skitseforslaget skal illustrerer hvordan de to eksisterende bygninger, der i lokaludvalgets øjne er bevaringsværdige, kan integreres i den fremtidige byudvikling af stedet.

Sekretariatet blev bemyndiget til at indgå aftale med arkitekt om udførsel af opgaven.

Arbejdet med skitseforslaget forankres i Miljø- og Plan arbejdsgruppen.

Jens William Grav forslog at orientere om sagen til julefesten den 27. november.

Randi Sørensen forslog at formanden allerede på dette tidlige stadie udsender en pressemeddelelse til Amager Bladet hvor der orienteres om indholdet af startredegørelsen og lokaludvalgets hovedsynspunkter.

Til top