Fornyet offentlig høring: Forslag til Kommuneplan 2019
Indstilling
Formanden for Amager Øst Lokaludvalg indstiller,
1. at lokaludvalget drøfter det reviderede forslag til Kommuneplan 2019 og vedtager høringssvar.
Problemstilling
Forslag til Københavns Kommuneplan 2019 var i 8 ugers høring fra den 27. august til den 22. oktober 2019. Forvaltningen har modtaget knap 1.700 høringssvar, forvaltningen lægger på denne baggrund op til 60 konkrete ændringer til forslaget.
Ti ændringer i forslaget til kommuneplan giver anledning til fornyet høring. Der er ændringer til tre konkrete områder i Amager Øst Bydel, Siljangade, Prøvestenen Syd og Krimsvej. Derudover er der ændringer til tre generelle emner som også kan være relevante for Amager Øst, B1 Rammer, Boligstørrelser og Bilparkeringsnormer.
Ændring af rammeområde ved Siljangade
Erhvervsministeren har gjort indsigelse mod forslaget til kommuneplan 2019. Indsigelsen fungere som veto jf. Planlovens §§ 28-29, hvorfor der skal opnås enighed mellem kommunen og staten før kommuneplanen kan endeligt vedtages.
Erhvervsministeren har bl.a. gjort indsigelse mod den foreslåede ændring af rammeområdet ved Siljangade (R19.C.9.2) til blandet boliger og serviceerhverv. Erhvervsministeren har gjort indsigelse af hensyn til udviklingsmulighederne for risikovirksomheden AGA Gas, som er placeret i et tilstødende rammeområde.
For at imødekomme Erhvervsministerens veto foreslås rammeområdet ved Siljangade ført tilbage til blandet erhverv og kreativ zone. Samme anvendelse som i den gældende Kommuneplan 2015.
Ændring af rammeområde ved Prøvestenen Syd
I det nye forslag ændres området til et O2* (offentlige formål) område fra et E1* (erhvervs formål) område. Bemærkningen til området lyder:
”Området kan anvendes til opstilling af op til 3 vindmøller på op til 115 m placeret ved støjvolden. Alle vindmøller skal opstilles i overensstemmelse med VVM-redegørelsen og miljøvurderingen herfor. Der kan også placeres erhverv med højere miljøklasse end miljøklasse 2, herunder erhverv med kommercielle aktiviteter i relation til rekreative formål. Der skal i lokalplan stilles krav til offentlig adgang langs vandet.”
Ændring af rammeområde ved Krimsvej
Der var stillet forslag om at der i området kunne opføres boliger på en andel op til 80 % dette tilbageføres til bestemmelsen fra den gældende Kommuneplan 2015, hvor den maksimale andel var opgjort til 75 %.
Løsning
Tovholdergruppen har behandlet sagen og udarbejder et udkast til høringssvar. Et flertal i tovholdergruppen indstiller høringssvaret til vedtagelse. Der er før mødet fremsat ændringsforslag til høringssvaret, som er vedlagt sagen som bilag.
Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.
Videre proces
Sekretariatet indsender høringssvaret hurtigst muligt og inden den fastsatte høringsfrist som er fastsat til den 15. januar 2020.
Beslutning
Der blev stillet ændringsforslag om at tilføje følgende formulering på linje 46 som et nyt punkt i punktopstillingen: "Lokaludvalget ønsker fortsat at der ikke kan etableres erhverv over miljøklasse 2 på Prøvestenen Syd"
Ændringsforslaget blev vedtaget uden afstemning.
Der blev stillet ændringsforslag om at tilføje følgende formulering på linje 46 som et nyt punkt i punktopstillingen: "I forbindelse med vedtagelsen af Økonomiudvalgets ændringsforslag 12, (Byens idrætsområder er vigtige områder for foreningslivet og borgerne i byen. Derfor har kommunen fokus på, at der løbende sker en opgradering af byens idrætsfaciliteter, herunder Valby Idrætspark og Sundby Idrætspark. Hvis Danmarks nationalstadion Parken ønsker en udvidelse, er der mulighed for at tilvejebringe nyt plangrundlag, som kan muliggøre realisering heraf.) ønskes "Kløvermarkens idrætsanlæg" tilføjet som område der løbende skal opgraderes."
Ændringsforslaget blev vedtaget uden afstemning.
Der blev stillet ændringsforslag om at tilføje følgende formulering på linje 46 "Vi foreslår, at bilparkeringsnormen sættes til 1:100 kvadratmeter for bolig og erhverv. Københavnerne skal have mulighed for at parkere deres bil på egen grund, så den ikke fylder i det offentlige rum" Der blev begæret afstemning om ændringsforslaget.
For stemte: Tom Christensen, Bodil Benn Sørensen, Iben Lindemark, Randi Sørensen, Nicki Wassmann-Brøchner, Jens William Grav og Susanne Møller.
Imod stemte: Frank Lambert, Ole Pedersen, Hanne Kusiak, Bente Lildballe, Bo Jensen, Hans Jørgen Møller, Trine Hertz, Nanna Tofte, Lasse Rossen, Ole Meldgaard, Keith Gray, Rasmus Steenberger, og Rune Solvang.
Undlod at stemme: Ingen.
Der var således ikke flertal for ændringsforslaget og det blev derfor ikke vedtaget.
Herefter blev der begæret afstemning om høringssvaret i sin helhed med ovenstående rettelser.
For Stemte: Frank Lambert, Ole Pedersen, Tom Christensen, Hanne Kusiak, Bodil Benn Sørensen, Bente Lildballe, Bo Jensen, Iben Lindemark, Hans Jørgen Møller, Trine Hertz, Randi Sørensen, Nanna Tofte, Lasse Rossen, Ole Meldgaard, Jens William Grav, Keith Gray, Rasmus Steenberger og Rune Solvang.
Imod stemte: Nicki Wassmann-Brøchner og Susanne Møller.
Undlod at stemme: Ingen.
Der var således flertal for indstillingen. Høringsvaret blev vedtaget med ovenstående ændringer.
Susanne Møller afgav følgende protokolbemærkning:
På baggrund af det ikke var muligt at opnå flertal for at fremsætte ønske om en højere parkeringsnorm for boliger og erhverv til i høringssvaret kan jeg ikke støtte høringsvaret. Det er vigtigt at der kan stilles krav om etablering af tilstrækkelig parkering på egen grund.