Hjælpemidler, boligændringer og transport
Når du får bevilget hjælpemidler og en ændring af din bolig, skal du ikke betale noget.
Hvis du vælger anden leverandør end kommune, kan der være en udgift forbundet med bevilgede hjælpemidler.
Når du får bevilliget forbrugsgoder, betaler kommunen som udgangspunkt et tilskud på 50 procent af prisen. Du skal dog afholde udgifter til drift og vedligeholdelse. Det kan fx være til dæk og slanger til kørestol og elscooter eller strøm til elscooter, som du selv skal betale.
Der skelnes mellem forbrugsgoder, som der gives tilskud til og forbrugsgoder, der indgår i sædvanligt indbo. Sidste kategori gives der ikke tilskud til.
Et forbrugsgode er produceret til at afhjælpe en nedsat funktionsevne, men sælges bredt til en stor del af befolkningen.
Et forbrugsgode, der indgår i sædvanligt indbo, er ikke produceret kun for at afhjælpe en nedsat funktionsevne, men er produkter, som er fremstillet og forhandles bredt til den almindelige befolkning. Hvilke forbrugsgoder, der normalt indgår i sædvanligt indbo, vil løbende ændres i takt med den almindelige samfundsudvikling. Forbrugsgoder som indgår i sædvanligt indbo, kan man ikke få bevilling til. Hjemmeplejevisitationen i Socialforvaltningen kan hjælpe dig med at lave en ansøgning om hjælpemidler og boligændringer, hvis du har brug for det.
Når du får hjemmehjælp, kan det være nødvendigt at installere hjælpemidler, der fungerer som arbejdsredskaber for de medarbejdere, som kommer i dit hjem. Det kan fx være en plejeseng eller en lift. Hjemmeplejen leverer de nødvendige arbejdsredskaber.
Hvis du har været indlagt på hospitalet, og hospitalet vurderer, at du har brug for et hjælpemiddel i en kortere periode, så er det hospitalets opgave at låne dig det hjælpemiddel, du har brug for.
Eksempler på et hjælpemiddel, forbrugsgode og sædvanligt indbo
Fold alle ud
Tekniske hjælpemidler
- Rollator
- Badetaburet
- Kørestol
- Toiletforhøjer
- Ramper over dørtrin
Personlige hjælpemidler
- Proteser
- Støttestrømper
- Paryk
- Ortopædisk fodtøj
- Læselup
Personlige engangshjælpemidler
- Katetre
- Bleer
- Hjælpemidler til diabetes
- Hjælpemidler til stomi
Boligændringer
- Opsætning af gelænder og greb
- Fjernelse af dørtrin i bolig
Forbrugsgoder
- Elscooter
- Stå/støtte stol
- Formstøbte ørepropper
Sædvanligt indbo
- IPad og computer
- TV, radio, CD-afspillere
- Robotstøvsuger
- Elcykel og ladcykel med og uden el
- Vaskemaskine, opvaskemaskine, tørretumbler
- Elevations seng
- Hæve/sænke bord
- Støjreducerende høretelefoner
- Kugle-dyne
Handicapkørsel - flextrafik
Hvis du er svært bevægelseshæmmet eller har et omfattende synshandicap og derfor ikke kan benytte offentlige transportmidler, kan du søge om bevilling af handicapkørsel.
Ordningen Movia Flexhandicap giver dig ret til 104 ture årligt og kan anvendes til alle fritidsformål. Du kan søge om op til 20 ekstra ture om året, hvis du har behov ud over de 104 ture.
Her søger du
BCH Modtagelsen Kontaktcenter
Borups Allé 43