Video: Livet som pårørende til en person med en hjerneskade
Mange oplever, at de står alene i en forandret hverdag med spørgsmål, der ikke findes klare svar på. Det betyder, at mange pårørende føler sig usikre, magtesløse og ensomme.
Det kan være en hjælp at bruge de fagpersoner, som er omkring jer – læger, socialrådgivere, psykologer og ergoterapeuter. De kan svare på nogle af spørgsmålene og gøre dig tryg i forløbet.
Du kan også have glæde af at snakke om, hvad der er sket. For eksempel med ligesindede, som har en umiddelbar forståelse for din situation.
Børn skal også tages alvorligt som pårørende. Det er blandt andet vigtigt, at skole og institutioner får besked om, hvad der er sket, så barnet ikke står alene med at fortælle om den forandring, der pludselig er sket i deres liv.
Video om at være pårørende til en person med en hjerneskade
Hør neuropsykologerne Karsten Madsen og Henriette Rydberg fortælle om, hvad du kan gøre for at håndtere din nye rolle som pårørende til en person med en hjerneskade.
De giver også tips til, hvordan du kan involvere, hjælpe og støtte dine børn i deres nye rolle som pårørende.
En ny hverdag med hjerneskade: Ole og Vinnies historie
Ole fik en hjerneskade i 2013. Det har påvirket både ham og hans hustru Vinnie og det liv, som de har sammen.
Hør dem sammen og hver især fortælle om det forløb, de måtte igennem, efter Ole fik en hjerneskade, og hvordan deres nye hverdag ser ud.
Flere videoer om livet med en hjerneskade
Vi har samlet tolv, kort videoer, som kan gøre dig klogere på livet efter en hjerneskade. Der er også god viden at hente for dig som pårørende.