Hjemmeundervisning
Dit barn skal modtage undervisning fra det kalenderår, hvor barnet fylder 6 år, men det er ikke et krav, at barnet skal gå i skole.
Hvis du selv vil stå for undervisningen af dit barn, skal undervisningen stå mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen.
Udfyld skema om hjemmeundervisning
Åbner en dialog.Spørgsmål og svar om hjemmeundervisning
Vis alle
Fører kommunen tilsyn med undervisningen?
Ja. Bestemmelserne vedrørende tilsyn med hjemmeundervisning fremgår af § 35 i friskoleloven. Det er kommunalbestyrelsen, der fører tilsyn med den undervisning, børnene får i hjemmet. I Københavns Kommune er det i praksis skolelederen på distriktsskolen, der har ansvaret for tilsynet. Skolelederen kan uddelegere opgaven med at føre tilsyn til en medarbejder på skolen.
Kommunen fører tilsyn med, at undervisningen står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. Det er den tilsynsførende, der fastsætter, hvordan tilsynet med hjemmeundervisningen vil blive udført efter dialog med barnets forældre. Fokus i forbindelse med tilsyn med hjemmeundervisning er barnets udbytte af hjemmeundervisningen inden for rammerne af ”stå mål med”-kravet.
Distriktsskolen kan som led i tilsynet hvert år afholde prøver i dansk, regning/matematik og engelsk for at afdække, om undervisningen står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. Den, der har undervist børnene, leder prøverne efter aftale med distriktsskolen.
Hvis distriktsskolen skønner, at undervisningen ikke har været forsvarlig, vil skolen underrette forældrene om, at der vil blive afholdt en ny prøve efter tre måneder. Hvis undervisningen stadig er mangelfuld, skal barnet undervises i en skole.
Kontakt
Elevsektionen
Børne- og Ungdomsforvaltningen
Nyropsgade 7, 1. sal
Telefontid:
Tirsdag klokken 9.00-12.00
Torsdag klokken 13.00-15.00
-