Borgerrepræsentationen
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra Ordinært møde torsdag den 23. februar 2006
Nr. 31 BR 127/06. Medlemsforslag om at det vedtages at afholde en dag under overskriften 'tolerance, dialog og ytringsfrihed' fredag den 31. marts
(Stillet af Khaled Mustapha, Rikke Lauritzen, Jette Gottlieb, Mikkel Warming, Jens Kjær Christensen og Per Bregengaard (alle Ø), Klaus Bondam, Tina Bostrup, Katrina Feilberg, Kasper Johansen, Manu Sareen, Monica Thon og Margrethe Wivel (alle B), Torben Kastrup, Camilla Burgwald, Bjarne Fey, Signe Goldmann, Frank Hedegaard, Bo Asmus Kjeldgaard og Ninna Thomsen (alle F) og Finn Rudaizky (U)):
Det foreslås,
at
Borgerrepræsentationen vedtager at afholde en dag under overskriften 'tolerance,
dialog og ytringsfrihed' fredag den 31. marts, som har til hensigt at vise vejen
for fredelig sameksistens og fuld ytringsfrihed for alle københavnere uanset
etnicitet og religiøsitet.
at der afsættes en
pulje på 2 millioner kroner fra
at arrangementerne koordineres af Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen med inddragelse af Integrationsrådet og andre relevante forvaltninger så som Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen
at dagen indeholder aktiviteter i kommunale institutioner for børn og unge, såsom daginstitutioner, fritidsinstitutioner, skoler, gymnasier og VUC, og disse institutioner opfordres til at søge penge til aktiviteter fra puljen.
at andre institutioner for unge, såsom tekniske skoler og handelsskoler forsøges inddraget, og at disse institutioner opfordres til at søge penge til aktiviteter fra puljen.
at Kulturhuse, biblioteker, kommunale arbejdspladser og det offentlige rum ligeledes inddrages til musik-, teaterforestillinger, debatmøder m.v., og disse institutioner opfordres til at søge penge til aktiviteter fra puljen.
at private foreninger og bevægelser inddrages aktivt i dagen og opfordres til at søge penge til aktiviteter fra puljen.
at synlighed i det offentlige rum prioriteres. Bl.a. med "tolerance, dialog og ytringsfrihed" bannere fr a alle kommunale bygninger og et afsluttende kulturarrangement på Rådhuspladsen fra om eftermiddagen til sent på aftenen. Arrangementet kan indeholde dansk folkemusik og folkemusik fra andre lande, anden musik og indslag fra kunstnere og kulturpersonligheder. Arrangementet planlægges og udføres i samarbejde med bl.a. Integrationsrådet.
at Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen hurtigst muligt skriver til de relevante institutioner og foreninger og fortæller dem om dagen og mulighederne for at søge penge, samt at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen hurtigst muligt sætter et website op, der informerer om dagen og muligheden for at søge fra puljen.
at dagen
efterfølgende evalueres med henblik på, at beslutte om det skal være en årligt
tilbagevendende begivenhed.
Dansk Folkeparti stillede følgende ændringsforslag:
"Såfremt Borgerrepræsentationen ønsker en dag, hvor tolerance, dialog og ytringsfrihed bliver tilstrækkeligt synligt, skal alle minoritetsgrupper med og ikke kun etniske og religiøse grupper i København.
Dansk Folkeparti ønsker, at forslaget skal indeholde etniske og religiøse grupper samt handicappede og homoseksuelle samt ligestilling for at tilgodese samtlige minoritetsgrupper i København. Ellers vil dagen ikke have den ønskede effekt.
For at arbejdet kan forberedes bedst muligt, skal dagen udskydes til september. Endvidere skal sagen henvises til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget."
Ændringsforslaget blev forkastet med 32 stemmer imod 12. 6 undlod.
For stemte: C, O, V og X.
Imod stemte: A, F, U, Y og Ø.
Følgende undlod at stemme: B.
Socialdemokraterne stillede følgende ændringsforslag:
"2. at-punkt udgår og erstattes med: "At der
gives en tillægsbevilling på 500.000 kr. (2006 p/l) til Børne- og
Ungdomsudvalgets bevilling Administration, funktion 6.51.1, i 2006 med dækning
på Økonomiudvalgets bevilling Fælles anlægspuljer, funktion 6.51.3 (Puljen til
udforudsete udgifter) i 2006."
3. at-punkt udgår og erstattes med: "Børne-
og Ungdomsforvaltningen er ansvarlig for at afholde dagen med inddragelse af
Integrationsrådet."
4. at-punkt udgår og erstattes med: "At dagen indeholder aktiviteter i kommunale
skoler"
5.-10. at-punkter udvalgshenvises til Børne-
og Ungdomsudvalget med henblik på en nærmere vurdering af forslagenes egnethed
til at indgå i tolerance-, dialog- og ytringsfrihedsdagen. Beskæftigelses- og
Integrationsforvaltningen yder faglig bistand
hertil."
Ændringsforslaget blev godkendt med 48 stemmer imod 1. 3 undlod.
For stemte: A, B, C, F, U, 5
medlemmer af V (
Imod stemte: 1 medlem af V (Heidi Wang).
Følgende undlod at stemme: O.
Dansk Folkeparti afgav følgende protokolbemærkning:
"Dansk Folkeparti undlader at stemme for forslaget, da det ikke er gennemarbejdet og ikke vil skabe den fornødne dialog og tolerance i denne udarbejdede form."