Arkivnyhed - Kan være forældet

TOGETHER – Er byen for alle

Arkitekt- og designstuderende fra Det Kongelige Akademi udfordrer med sanselige og tilskuer-inddragende installationer vores gængse opfattelser af inklusion. Udstillingen ”TOGETHER – Er byen for alle?” kan opleves og afprøves på Kulturnatten.

Hvad vil det sige at have lige adgang til byen? Og hvordan bliver vi mere opmærksomme på de udfordringer, der er for forskellige mennesker og deres adgang til byens rum? Det er spørgsmål, som 100 arkitekt- og designstuderende fra Det Kongelige Akademi – institut for Bygningskunst og Design - stiller københavnerne i forbindelse med årets kulturnat. 

København er valgt som arkitekturhovedstad i 2023 af UNESCO, og ikke uden grund. København bliver ofte fremhævet som en af verdens mest levedygtige byer med høj livskvalitet, unik cykelkultur, grønne områder og rent badevand i havnen.

Men København og byens tilbud er ikke altid udformet sådan, at alle byens borgere kan deltage – for eksempel kan adgangen være en udfordring for dem, der er udfordret af fysiske funktionsnedsættelser eller dem, der har brug for at kunne trække sig og finde ro i et byrum, der samtidig er skabt til mange mennesker. Det gælder også i forhold til adgang til byens kultur- og fritidstilbud, der i høj grad er med til at sætte rammen om borgernes sociale liv og fællesskaber.

Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Design og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning sætter derfor sammen fokus på problemstillingen under arkitekturåret med projektet TOGETHER – Er byen for alle? Det gør de i samarbejde med Bevica Fonden, Fonden Ensomme Gamles Værn, Helsefonden og Handicaprådet.

Sammen ønsker vi at sætte gang i en samtale om, hvordan vi gør vores hovedstad langt mere brugbar for alle, uanset hvilket kropsligt eller mentalt udgangspunkt, man har. For der er store potentialer for at skabe mere inkluderende tilbud og miljøer og særligt designere og arkitekter har et stort ansvar for at bidrage til at realisere dette potentiale.

Praktiske informationer og tilgængelighed

Dato og tidspunkt

Fredag den 13. oktober 2023 kl. 16 – 24.

Adresse

Halmtorvet 15, 1700 København.

Parkering

Betalingsparkering findes på Halmtorvet. Der er ingen handicappladser på vejen. Der henvises til Kødbyen, Flæsketorvet med 2 handicap parkeringspladser. Derudover henviser vi til DGI-Byens parkeringsanlæg i Ingerslevsgade og til parkeringskælderen under hotel Scandic i Skelbækgade.

Bus

Linjerne 2A, 5C,7A, 26, 31, 37, 68 og 250s ved nærmeste stop Hovedbanegården, Tivoli (750m).

Tog

S-Toglinjerne A, B, BX, C, E, H og regionaltoget stopper på ved nærmeste station Hovedbanegården (600m).