Arkivnyhed - Kan være forældet

Skattejagter, vendespil og quizzer skal lære københavnske børn om affald

København inviterer til skraldeuge i den kommende uge.

Kun fantasien sætter grænser, når Københavns Kommune i uge 38 inviterer til ’Skraldeuge’ på byens bemandede legepladser.

Skraldeugen bliver fyldt med aktiviteter, der skal lære børn om affald, genbrug og sortering. Børnene kan fx gå på skraldeskattejagt, male og udsmykke skraldespande, quizze og deltage i skraldesnapper-konkurrencer. Børnene kan også være med til skraldememoryspil med kæmpe brikker, og så er der teaterskraldeleg for de mindste.

Enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen Jakob Hjuler Tamsmark glæder sig til begivenheden:

- Med skraldeugen forsøger vi at give de københavnske børn en tidlig forståelse af, hvordan vi alle sammen kan gøre en forskel ved at have gode vaner og sortere affald korrekt. Det er vigtigere end nogensinde før. Legepladserne er et oplagt sted at lave aktiviteter, da vi kan gøre læring om skrald til en leg.

Samtidig er det ingen hemmelighed, at børnenes nye viden om affald og den entusiasme, det fører med sig, ofte smitter af på forældrene og resten af familien. Dermed får skraldeugen også effekt ud over børnene selv, siger Jakob Hjuler Tamsmark.

De bemandede legepladser i Københavns Kommune har arrangeret skraldeuge siden 2015. De seneste to skraldeuger har været aflyst på grund af coronarestriktioner, men da den slags nu er fortid, kan skraldeugen endelig afholdes igen.

Alle byens bemandede legepladser på nær Blegdamsremisen og trafiklegepladser er med i skraldeugen.

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

Rådhuspladsen 1

1550 København V