Arkivnyhed - Kan være forældet

Politikerne lytter til de unge: Nu begynder arbejdet for en grøn folkeskole i København

I dag er der kick-off i den taskforce, som skal komme med forslag til fremtidens grønne folkeskole i København. Det sker når eksperter, politikere og praktikere mødes til den første workshop om en grøn folkeskole.
Billede
skovbund med blande og børn i baggrunden

Sidste år besluttede Borgerrepræsentationen, at der skal laves en handleplan for en grøn folkeskole. Initiativet kom efter, at Ungeråd KBH stillede krav om en grøn folkeskole, hvor både folkeskolens læringsmæssige indhold og fysiske rammer har et større fokus på klima og miljø.

Til at lave handleplanen er der nu nedsat en taskforce med forskellige eksperter og organisationer, heriblandt Stefan Herman, rektor på Københavns Professionshøjskole, Anne Skovbro, direktør i By og Havn, og forskeren Steen Hildebrandt. Taskforcens formand er Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager. Torsdag d. 3. marts mødes de alle til den første workshop på et eksterne læringsmiljø Energi & Vand i København.

At forslaget kommer fra de unge, viser også, at politikerne lytter til og tager de unges ønsker og bekymringer alvorligt. I taskforcen er de unge både repræsenteret af medlemmer fra Ungeråd KBH og Københavns Fælleselevråd, som deltager på lige fod med de andre.

”Vi har landets største folkeskole, og det er kun passende, at vi lytter til de unges ønske om, at også vores skoler skal være med til at drive omstillingen til et mere klima-venligt samfund. Der er mange gode klima-kræfter involveret i dette arbejde, og målet er, at give eleverne en højere klimabevidsthed – både som skoleelever og som samfundsborgere,” siger børne og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K)

Laura Josefia Falk, medlem af Ungeråd KBH var sidste år med til at lave den politiske indstilling med Ungerådets krav til en grøn folkeskole. Hun er selv med i taskforcen og har store forhåbninger til resultaterne.

”Jeg håber, at taskforcen kan komme med nogle helt konkrete tiltag, som bliver implementeret, hvor man bagefter kan tage ud og måle på, om skolerne lever op til deres ansvar.” Laura Josefia Falk, medlem af Ungeråd KBH udtaler

Taskforcens medlemmer kommer bl.a. til at arbejde med emnerne grønne handlekompetencer og STEM-undervisning, pædagogik, byggeri og byggeri. Det er dog op til taskforcen selv, hvad de vil fokusere på og arbejde videre med.

”Der er andre måder, man kan se problemet på end det klassiske naturfaglige perspektiv, der hedder at jorden bliver varmere. Det ved vi godt. Men hvad er det egentligt for nogle problemer, der er, og hvordan løser vi det,” fortæller Anton Kjærgaard Walker, medlem af Ungeråd KBH.

Praktisk information

Workshoppen foregår torsdag d. 3. marts 2022 kl. 13-17, Energi & Vand, Roskildevej 213, 2500 København

Kontakt til interview

Laura Josefia Falk                 
Telefon: 30 64 73 75
Mail: laurajosefia@hotmail.com