Søg
Arkivnyhed - Kan være forældet

Ny, ambitiøs fødevarestrategi skal styrke Københavns klimaindsats

Københavns Kommune køber årligt fødevarer for næsten 300 mio. kr. til byens skoler, plejehjem og daginstitutioner.

Efter flere års succes med at styrke økologien og madkvaliteten i kommunens institutioner, tager København næste skridt med en ny fødevarestrategi, der skal sikre endnu bedre og sundere måltider til byens børn og ældre – og styrke kommunens klimaindsat

Sundere, mere plantebaseret kost til byens børn, unge og ældre og mindre madspild. Det er nogle af de pejlemærker, som skal tegne Københavns nye fødevarestrategi og styrke klimaindsatsen i hovedstaden. Fødevarestrategien skal efter planen præsenteres på det store internationale klimatopmøde, C40 Mayors Summit, der holdes i København til efteråret.

”I København har vi allerede styrket madkvaliteten i vores institutioner, så der i dag bliver serveret god, økologisk mad til byens børn, unge og ældre. Nu tager vi næste vigtige skridt, så vi sikrer endnu sundere måltider og samtidig mindsker kommunens madspild og klimaaftryk – for også her skal København gå forrest på den grønne dagsorden,” siger overborgmester Frank Jensen (S). 

Ny ekspertgruppe skal bidrage

Som led i udviklingen af den nye fødevarestrategi inviterer Københavns Kommune en række eksperter inden for produktion af fødevarer, ernæring og klima til at indgå i et nyt Advisory Board, hvor de skal bidrage med deres faglige input til strategien. Eksperterne mødtes første gang torsdag den 11. april.

”Det er stort for København, at vi i Advisory Boardet nu sætter gang i konkrete drøftelser om, hvordan vi udvikler en sund og klimavenlig fødevarestrategi for København. Det har fra start været min mærkesag at fremme plantebaseret mad i kommunen, fordi det, vi spiser, har stor påvirkning på klimaet. Københavns Kommune er i denne sammenhæng en oplagt drivkraft i udviklingen mod en mere bæredygtig hverdag,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Fakta

 • Københavns Kommunens nye fødevarestrategi skal udvikles på tværs af kommunens forvaltninger og i samarbejde med en ekspertgruppe bestående af:
  • Michael Minter fra Concito
  • Kok Christian Puglisi
  • Per Kølster fra Økologisk Landsforening
  • Klinisk diætist Maria Felding
  • Else Molander fra Fødevarestyrelsen
  • Anne Marie Beck fra Københavns Professionshøjskole.

 

 • Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde er mødeleder. Også Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling deltog på mødet.
 • Den nye fødevarestrategi forelægges Københavns Borgerrepræsentation i august 2019.
 • Fødevarestrategien forventes at blive præsenteret på det internationale C40-topmødet, der holdes i København i oktober 2019

For mere information

Overborgmester Frank Jensen via pressekonsulent Merle Sofie Simonsen, 3147 9497.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressekonsulent Mads Duus-Larsen, 2939 2999.

Økonomiforvaltningen

Rådhuspladsen 1

1550 København V