Arkivnyhed - Kan være forældet

Nu begynder etableringen af den midlertidige byoase - kom og klap dyrene i efterårsferien

Efter stort lokalt ønske genåbner ByOasen midlertidigt i Hørsholmparken.

Mandag i efterårsferien genåbner et af Nørrebros mest særlige og børnevenlige steder: ByOasen. Den bemandede legeplads genåbner midlertidigt i Hørsholmparken, og dermed bliver det igen muligt at møde geder, høns, kaniner, marsvin og sågar vandrende pinde centralt på Nørrebro. Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er begejstret for, at dyrene i ByOasen bliver på Nørrebro.

- ByOasen kan noget, som ingen andre legepladser i København kan. Børnene elsker den, og der er et helt særligt fællesskab, som også får mange voksne til frivilligt at lægge vejen forbi og tage del i arbejdet med at holde dyrene. Den er etableret på Nørrebro, og derfor er jeg rigtig glad for, at dyrene kan blive i lokalområdet, siger Ninna Hedeager Olsen.

Etableringen af den midlertidige byoase i Hørsholmparken begynder i uge 39. Der bliver udlagt grus, opsat bure til de små dyr, dyrestalde til de lidt større, hegn til dyrefolde, containere til foder og mødding og skure til redskaber. Der bliver også etableret en kaningård på den nærliggende flyverlegeplads i Nørrebroparken, hvor ByOasens personale vil være tilknyttet.

Fordi ByOasen generelt har fokus på bæredygtige løsninger, bliver der indkøbt så få nye ting som muligt til den midlertidige oase i Hørsholmparken. Både hegn, containere og dyrestalde mm. er genbrug. Det samme er alle borde-bænkesæt.

Den originale byoase, der ligger cirka halvanden kilometer fra Hørsholmparken, har været lukket for besøgende siden sidste efterår, da Teknik- og Miljøforvaltningen blev opmærksomme på en mulig jordforurening. Legepladsens skæbne var i en periode uvis, men ved overførselssagen tidligere på året, afsatte politikerne 9,1 millioner kroner til oprensning og genetablering.

 

Fakta

Fra mandag i uge 42 kan dyrene i ByOasen i Hørsholmparken besøges både på hverdage og i weekender.

I ByOasen har man mulighed for at møde og holde marsvin og høns. Man kan også klappe geder og kæle kaniner. Hvis du tør og er rolig, kan du også prøve kræfter med hvæsende kakkerlakker og vandrende pinde.

Børn kan tage del i de praktiske opgaver på legepladsen såsom at fodre og give vand til dyrene, køre møg væk efter udmugning, samle affald på området, så og plante i højbede, lave fuglefoderkugler og meget andet.

Desuden kan man komme på snittekursus, høre historier om insekter og tage på fuglesafari.

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

1550 København V