Mathias ansætter bredere end nogensinde: "Det har givet os et stærkt og dedikeret team, hvor forskelligheder er en styrke”

GladTeknik har haft stor succes med at finde nye medarbejdere gennem et tæt samarbejde med Københavns Erhvervshus det seneste halvandet år.

Det, der startede som et opkald fra Charlotte Matell, key account manager hos Københavns Erhvervshus, førte ikke kun til tre fastansættelser, men også et værdifuldt samarbejde, der har åbnet døren for nye rekrutteringsmuligheder.

Billede
På billedet ses Charlotte Matell (key account manager, Københavns Erhvervshus), Mathias Emil Nielsen (founder, GladTeknik), Philippa Geisler (konsulent, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen), Frank Bardorf (HR-chef, GladTeknik).
På billedet ses Charlotte Matell (key account manager, Københavns Erhvervshus), Mathias Emil Nielsen (founder, GladTeknik), Philippa Geisler (konsulent, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen), Frank Bardorf (HR-chef, GladTeknik).

Succes ved et tilfælde

Samarbejdet med Københavns Erhvervshus startede tilfældigt, da Charlotte kontaktede Mathias Nielsen, stifter af GladTeknik, for at præsentere mulighederne for et potentielt samarbejde. en samtale åbnede hans øjne for værdien af forskellige støtteordninger:

"At navigere i de forskellige støtteordninger kan være en udfordring. Charlottes hjælp har gjort det muligt for os at vurdere potentielle medarbejdere i praksis og sikre, at vi finder det rette match mellem deres kompetencer og vores behov," fortæller Mathias Nielsen.

En helt særlig ambition

Mathias Nielsen, der selv har Aspergers syndrom og ADD, har fra dag ét haft et mål om at skabe en arbejdsplads, hvor der er plads til at være anderledes. I dag har over 60% af medarbejderne hos GladTeknik diagnoser som ADHD eller autisme. For at støtte medarbejderne bedst muligt har GladTeknik investeret i akustiske lydpaneler, lydisolering i loftet og vægvendte skriveborde. 

Charlotte Matell har været med hele vejen og støttet Mathias Nielsens ambition om at ansætte neurodivergente medarbejdere:

"Samarbejdet med GladTeknik har fra start været præget af en åben dialog om deres behov. De ser neurodiversitet som en mulighed - ikke en hindring, og sammen har vi skabt en rekrutteringsproces, der passer til deres måde at arbejde på," forklarer Charlotte.

En enkelt og effektiv tretrinsmodel

Rekrutteringen hos GladTeknik er foregået ud fra en tretrinsmodel. Først starter kandidaten i virksomhedspraktik, hvor begge parter kan vurdere, om der er et godt match. Derefter følger en periode med løntilskud, inden medarbejderen eventuelt overgår til ordinær ansættelse. Ifølge Mathias Nielsen har denne metode givet værdifulde indsigter: 

"Tilgangen har givet os mulighed for at se kandidaterne i praksis og vurdere, hvordan de passer ind i vores team. Det har åbnet vores øjne for nye talenter, vi ellers ikke ville have opdaget," siger Mathias Nielsen.  

En anbefaling til andre virksomheder

Mathias Nielsen opfordrer andre virksomheder til at prøve kræfter med forskellige støtteforløb i samarbejde med Københavns Erhvervshus: 

"Vi bliver hele tiden positivt overraskede over, hvor mange talentfulde kandidater der er, som blot har brug for de rette rammer. Det kræver en indsats at tilpasse arbejdsmiljøet, men det betaler sig. Det har givet os et stærkt og dedikeret team, hvor forskelligheder er en styrke,” siger Mathias Nielsen.

Skal din virksomhed have glæde af støtteordninger? 

Københavns Erhvervshus tilbyder gratis rådgivning og vejledning, hvilket gør rekrutteringsprocessen både enklere og mere effektiv for din virksomhed.

Kontakt Københavns Erhvervshus, hvis du ønsker at blive klogere på, hvilke ansættelsesforhold der passer til din virksomhed.

Kontakt Københavns Erhvervshus

Københavns Erhvervshus

Gammel Køge Landevej 43

2500 Valby