Arkivnyhed - Kan være forældet

Flere kvinder i teknologibranchen

Københavns Rådhus dannede onsdag den 22. september rammen om en konference med fokus på at fremme kvindelige iværksættere i tech-branchen.

Danmark skal have flere dygtige kvinder ombord i teknologibranchen.

Det var omdrejningspunktet, da beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard onsdag var vært for en konference på Københavns Rådhus.

”København og hele samfundet går glip af muligheder for vækst og arbejdspladser, hvis ikke vi får flere dygtige kvinder ombord i tech-branchen. Derfor er det vigtigt for mig, at vi får sat turbo på iværksættermiljøet herhjemme, så flere kvinder springer ud i at starte egen virksomhed”, lyder det fra Cecilia Lonning-Skovgaard.

Konferencen satte fokus på at fremme kvindelige iværksættere inden for tech-branchen – og dermed rykke Danmark væk fra en kedelig bundplacering, når det handler om kvindeligt iværksætteri. Dagen bød bl.a. på paneldebat om håndtering af udfordringer og barrierer for kvindelige iværksættere samt hvordan man som by kan støtte kvindeligt iværksætteri.

Københavns Kommune har valgt at støtte programmet ”Danmark i Førertrøjen på Kvindeligt Iværksætteri” med 0,5 mio. kr. i budgettet for 2022. Programmet består af et ambitiøst mentor-, accelerator- og ventureprogram, som skal få talentfulde kvinder frem, støtte deres vækstrejse med adgang til håndplukkede internationale mentorer, rådgive dem til at overkomme barrierer på vejen, sikre kapital og samtidig hjælpe eksisterende kvindelige tech-iværksættere med vækst.

De første 60 danske kvinder i teknologibranchen nu i gang med programmet og dermed på vej til at realisere deres iværksætterdrømme.

Det er Tech Nordic Advocates, der er nordeuropas største tech-iværksætternetværk, der står bag programmet med hovedsponsor Industriens Fond og partnere KPMG, Magnusson, NetCompany og London Stock Exchange.

Danske og københavnske kvinders iværksætteri er blandt de laveste i OECD-landene. Kun ca. 4 pct. af de danske kvinder i alderen 18-64 år springer ud som iværksættere mod et gennemsnit på ca. 9 pct. i OECD-landene som helhed. 

Kontakt

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen