Arkivnyhed - Kan være forældet

Døde og svamperamte træer ved Søerne skal fældes - alle fældede træer bliver erstattet

13 døde og svamperamte træer bliver fældet og erstattet af nye.

I de kommende uger arbejder Teknik- og Miljøforvaltningens gartnere på og omkring de mange store kastanjetræer, der står langs søerne i Indre By. Døde grene skal skæres af, så de ikke risikerer at falde ned og gøre skade, og trækroner skal trimmes, så det er til at komme til de nærtstående lysmaster, som skal males. Og så skal 13 træer fældes. De fleste af disse er døde eller har større døde partier i kronen.

Københavns Kommune havde helst undgået at fælde træerne, men der er ingen vej uden om, forklarer Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Vi hverken beskærer eller fælder træer for sjov skyld. Det stormede godt i sidste uge, og erfaringen siger os, at der kommer flere af den slags storme i løbet af efteråret. Derfor er tiden inde til, at de døde og nogle af de allermest syge træer skal fældes. Vi beskærer samtidig en lang række andre træer, fordi de har døde grene, som i værste fald kan knække af og gøre skade, siger Jakob Hjuler Tamsmark.

Et risikotræ er et træ, der er så medtaget, at det risikerer at forvolde skade på mennesker, biler eller andet materiel. Ved Søerne gennemgår forvaltningen hvert år træerne.

Der kommer ikke til bare at være huller i trærækken de steder, hvor de 13 kastanjetræer står i dag. Som følge af Københavns Kommune træpolitik 2018-2025 bliver der plantet erstatningstræer for de fældede træer. Erstatningstræerne bliver af samme type som de fældede, så området ved Søerne bevarer sit kendetegn. De første træer bliver plantet allerede i år, mens de resterende bliver plantet til foråret.

Træfældningsarbejdet ved Søerne forventes at vare 2-3 uger afhængigt af vind og vejr.

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

1550 København V