Arkivnyhed - Kan være forældet

Distortionarrangement flyttes fra Rådhuspladsen til Vesterbro Passage

Et af Distortions betalingsarrangementer flyttes fra Rådhuspladsen d. 1. juni for at sikre en god afvikling af folkeafstemningen på Københavns Rådhus.

Københavns Kommune arbejder tæt sammen med Distortion for at flytte et af Distortions betalingsarrangementer med navnet Distortion X, der skulle have været afviklet på Rådhuspladsen d. 1. juni, hvor der er udskrevet folkeafstemning om forsvarsforbeholdet.

Tilgængelig kan ikke sikres

Københavns Kommune og Distortion forsøgte i første omgang at finde en løsning, så der fortsat kunne afvikles Distortion på Rådhuspladsen på valgdagen. Københavns Rådhus er imidlertid byens tredjestørste afstemningssted, og Valgbestyrelsen for København har derfor – med input fra Indenrigs- og Boligministeriet – vurderet, at der bl.a. ikke kan sikres fri tilgængelighed ved valghandlingen, medmindre Distortion bliver flyttet væk fra Rådhuspladsen. 

“Valgloven pålægger kommunen at sikre, at folkeafstemningen afholdes i god ro og orden, så alle trygt kan afgive deres stemme. Det er vores vurdering, at arrangementet på Rådhuspladsen simpelthen ikke var foreneligt med folkeafstemningen, og det blev bakket op af ministeriet,” siger Lars Laustrup, direktør ved Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, der står for afviklingen af folkeafstemningen.

Prøver at finde nyt sted

Kommunen arbejder nu sammen med arrangørerne bag Distortion på at flytte arrangementet til Vesterbro Passage.

”Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe Distortion med at få en ny lokation på plads, vi tilbyder bl.a. akut sagsbehandling i forhold til at få de forskellige tilladelser i tide,” siger Mikkel Mindegaard, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen. Det er forvaltningen, der udsteder tilladelser til at afholde arrangementer i det offentlige rum.

Distortion har selv peget på Vesterbro Passage, som en mulig erstatning for Rådhuspladsen. Den endelige godkendelse af arrangementet vil som vanligt afhænge af sikkerhedsmyndighedernes godkendelse.

For Kultur- og Fritidsforvaltningen er det også vigtigt at finde en god løsning.

”Vi arbejder tæt sammen med Distortion for at sikre, at arrangementet kan flyttes, og deltagerne kan få en lige så god fest som på Rådhuspladsen,” siger Lars Laustrup fra Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Fakta

Københavns Rådhus er det tredjestørste valgsted i kommunen med i alt 12.708 stemmeberettigede vælgere.

Distortion afholdes for første gang siden 2019, efter to års corona-nedlukning, og finder sted i dagene fra den 1.-5. juni på flere lokationer, herunder under Langebro, Vesterbro, rundt om i havnen og på Refshaleøen.