Den boligsociale indsats fortsætter på Amager
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er glad for det vedvarende fokus på at løfte Københavns udsatte byområder, men revser flertallet i Folketinget for at have skruet ned for den økonomiske støtte.
Kigger man på Amager gennem tabeller og grafer, kan man konstatere, at flere nabolag i den mangfoldige bydel falder ind under paraplybetegnelsen ”udsatte boligområder”. Derfor har politikerne i Teknik- og Miljøudvalget mandag besluttet at fortsætte den kommunale indsats med at løfte i alt 19 boligafdelinger på den centrale del af Amager ved at forlænge og samle to helhedsplaner, som ellers stod foran udløb. Alligevel langer teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ud efter regeringen og et flertal i Folketinget, fordi nye regler fra Christiansborg gør, at den statslige støtte er kraftigt reduceret, og det risikerer at få negativ betydning for boligområderne og beboerne:
Grundet nye regler for statslig støtte til boligsociale helhedsplaner har det ikke været muligt at forlænge de eksisterende planer, og derfor er de nu i stedet slået sammen til en. De to helhedsplaner, som til sammen dækker over 4.135 lejemål og 9.027 beboere, har tidligere haft et samlet budget på 40,6 mio. kr., men med sammenlægningen og den faldende støtte fra staten er helhedsplanens samlede fireårige budget nu blot på 31,2 mio. kr. Selvom kommune og boligselskaber på baggrund af den begrænsede støtte fra staten har fået mulighed for at sænke deres egne tilskud, har det ikke fået disse til at gå samme vej, fortæller teknik- og miljøborgmesteren.
Fakta: Fire strategiske mål
Den nye helhedsplan skal arbejde efter fire strategiske mål:
- der skal ske et fagligt løft af børn og unge, så flere bliver skoleparate, og flere tager en uddannelse
- flere skal tilknyttes arbejdsmarkedet
- børn og unge skal støttes i et liv uden kriminalitet, og områderne skal opleves trygge
- flere skal blive en del af fællesskabet og deltage aktivt i samfundet.
Fakta
Boligafdelinger i det fremtidige boligsociale arbejde på Amager med antal lejemål i parentes:
- Dyvekevænget, 3B (140)
- Remisevænget Vest, 3B (266)
- Remisevænget Nord, 3B (478)
- Remisevænget Øst, 3B (756)
- Hørgården 1 + 2, 3B (748)
- 111 Hjørnevænget, Vibo (111)
- 112 Røgeritoften, Vibo (51)
- 113 Støberigården I+II, Vibo (280)
- 114 Lerfosgade, Vibo (72)
- 116 Televænget I, Vibo (114)
- 133 Skotlandsgade/Tingvej, Vibo (161)
- 140 Televænget II & III, Vibo (178)
- 153 Liflandsgade, Vibo (48)
- 819 Dagøgade, Vibo (31)
- 810 Geislersgade, Vibo (55)
- Prags Boulevard, DFB v. Domea.dk (268)
- Hessensgården, fsb (56)
- Portugalsgade, fsb (98)
- Gullandsgården, HAB v. DAB (224).
Københavns Kommunes syv forvaltninger har i samarbejde med Landsbyggefonden og de almene boligorganisationer 3B v. KAB, VIBO, fsb, DFB v. Domea.dk og HAB v. DAB drøftet, hvordan en fremtidig helhedsplan bedst kan supplere den kommunale kernedrift. På den baggrund er der udarbejdet en boligsocial helhedsplan, der beskriver mål og indsatser for området.
Kontakt
Teknik- og Miljøforvaltningen
Rådhuspladsen 1