Søg
Arkivnyhed - Kan være forældet

Danmarks største musikfestival 2020 hyldede Københavns plejehjemsbeboere

I en tid hvor livemusik er svær at finde kunne beboerne på byens plejehjem glæde sig over tre dage fyldt med musik, dans og fadøl.
Video Url

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af videoen kan sætte en eller flere cookies på din computer, når du afspiller videoen.

Se hele finalekoncerten

Festivalen afsluttedes med en finalekoncert med Michael Carøe og orkestret GasOrleans på Klostergårdens Plejehjem torsdag den 27. august.

130 koncerter over 3 dage. 39 locations. 25 bands fra ind- og udland. Fadølsanlæg, snacks og tændte lightere. Det lyder måske ikke som noget, der kan finde sted i år 2020 – året, der i den grad er og har været præget af corona og aflysninger i stor stil. Ikke mindst af festivaler. Men for de ca. 3.500 ældre, der bor på plejehjem i København, så er det netop det, de havde fornøjelsen af, da årets musikfestival for plejehjemsbeboere og medarbejdere løb af stablen den 25.-27. august.

Under titlen ”Vi hylder beboere og personale på plejehjem i København” rykkede en udvalgt skare af 25 unge kunstnere ud og satte strøm til koncerttelte på hvert eneste plejehjem i København. Afhængigt af størrelsen på de enkelte plejehjem vil der være 2-6 koncerter per sted.

- Alt er anderledes i år – det har vi næsten alle sammen vænnet os til. Coronakrisen har jo blandt andet betydet, at alle store og små festivaler er blevet aflyst. Men det bliver vores ikke – vi har bare ændret formen. I år kommer koncerterne til at finde sted på hvert eneste plejehjem i hele kommunen, og det er slet ikke så dumt endda. Det vil betyde, at alle kan være med – ikke kun de friskeste, som orker transporten. Jeg glæder mig meget på deres vegne, for både beboere og medarbejdere på vores plejehjem har – om nogen – været påvirket under den corona-epidemi, der har gjort tilværelsen lidt mere isoleret for mange, sagde sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) i forbindelse med festivalen.

Fortjener en hyldest og en fest

Tidligere år har musikfestivalen været samlet i Bystævneparken. Men på grund af corona-epidemien var det ikke en mulighed. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen med borgmesteren i spidsen har dog ikke villet aflyse, for efter det seneste halve års mange restriktioner er det netop en festlig begivenhed som en musikfestival, der kan være med til at lyse lidt op ude hos beboere og medarbejdere, mener sundheds- og omsorgsborgmesteren. Derfor blev musikfestivalen rykket ud på 39 plejehjem og tilrettelagt, så den kunne afholdes inden for sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

- Der har ikke været mange muligheder for at give de ældre oplevelser ud over det sædvanlige gennem det sidste halve års tid, og det har krævet ekstra stor kreativitet og dedikation fra medarbejderne såvel som beboerne at holde fast i en hverdag med glæde og trivsel. Derfor er jeg stolt af, at vi nu kan give dem en helt særlig oplevelse og dermed hylde dem hver og én for den ekstraordinære tid, de har klaret så flot, lød det fra sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Kontakt

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sjællandsgade 40

2200 København N

Telefontider

Mandag

08:30 - 15:00

Tirsdag

08:30 - 15:00

Onsdag

08:30 - 15:00

Torsdag

08:30 - 15:00

Fredag

08:30 - 14:00