Arkivnyhed - Kan være forældet

Byd ind og bidrag til Københavns nye integrations- og medborgerskabspolitik

Har du erfaringer fra din arbejdsplads, dit uddannelsessted, forening eller fra dit hverdagsliv, som vi skal kende til? Kom og del din viden! Alle, der ønsker at bidrage til udviklingen af en ny integrations- og medborgerskabspolitik, er velkomne.

Der er 100.826 københavnere med etnisk minoritetsbaggrund, som dagligt er med til at skabe en levende og mangfoldig storby. I daginstitutionerne og skolerne, på uddannelsesstederne, arbejdspladserne, i fritidslivet og samfundslivet i det hele taget. Det går godt med integrationen i København.

Rekordmange københavnere med etnisk minoritetsbaggrund er kommet i beskæftigelse og gennemfører en ungdomsuddannelse. Og vi har styrket fokus på, at nytilkomne udlændinge lærer sprog. Men vi er ikke i mål endnu, da vi stadig ser en merledighed, utilstrækkelige danskkundskaber og manglende inklusion i samfundet.

Det er udfordringer, som Københavns Kommunes Integrations- og medborgerskabspolitik skal være med til at løse. Men hvordan? Det vil vi gerne have københavnernes perspektiv på. Derfor holdes en workshop.

Tilmeld dig workshoppen

Alle som vil bidrage til udviklingen af en ny integrations- og medborgerskabspolitik er velkomne. Har du erfaringer fra din arbejdsplads, din uddannelsesinstitution, din forening eller fra dit hverdagsliv i København, som vi skal kende til? Så kom og del din viden!

Workshoppen kommer til at foregå:

  • Torsdag d. 18. august klokken 16:00-18:30 i Festsalen på Københavns Rådhus.

Tilmeldingen foregår efter først-til-mølle-princippet med frist mandag den 8. august.

Til mødet vil der være oplæg fra bl.a. beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken, Danmarks første integrationsminister Bertel Haarder, forskningsprofessor Jacob Nielsen Arendt fra Rockwool Fonden og Hetav Rojan fra Det Nationale Integrationsråd under Udlændinge og Integrationsministeriet.

Medarbejdere fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vil samle de input, der kommer fra deltagerne og bruge det i det videre arbejde med udviklingen af en Integrations- og medborgerskabspolitik for 2023-2026.