To faste stillinger som skolesocialrådgivere i Borgercenter Børn og Unge Brønshøj-Husum-Vanløse

Søg jobbet

Sagsbehandling
Fuldtid
Fastansættelse

Da to af vores dygtige kolleger har søgt andre specialiserede veje, søger vi nu to kolleger, som vil være en del af vores team. Vi søger kolleger, som sammen med os vil være med til at skabe positive forandringer for udsatte børn/unge og deres familier på nogle af vores skoler i området.

Begge stillinger er fuldtidsstillinger til besættelse pr. 1. oktober 2024 eller snarest muligt.

Om skolesocialrådgiverordningen
Siden 2007 har Københavns Kommune haft skolesocialrådgivere med det formål at sætte fokus på den tidlige forebyggende indsats. I 2015 blev ordningen permanent tilknyttet alle folkeskoler og senere udvalgte privat- og friskoler.

Skolesocialrådgivernes opgave er bl.a. at være understøttende i skolernes inklusionsarbejde og gennem en tværfaglig indsats at hjælpe med at sikre elevernes trivsel, deltagelse i positive fællesskaber og nedbringe fravær. Herudover er en central funktion at bygge bro mellem skolerne og BBU, når der er behov for en mere indgribende indsats end, hvad skolerne og civilsamfundet kan tilbyde.

Om Borgercenter Børn og Unge Brønshøj-Husum-Vanløse (BBU BHV)
BBU BHV har myndighedsansvaret for udsatte børn og unge i lokalområdet. Vores arbejde er baseret på høj faglighed, systematik og inddragelse af borgerne.

Som del af Danmarks største socialforvaltning har vi et højt fagligt ambitionsniveau og udvikler løbende metoder og indsatser omkring målgruppen. Vi har fokus på at have kompetencer i gruppen, der passer til et felt i konstant udvikling, i et tæt samarbejde med kolleger og samarbejdspartnere i almen-området.

Om stillingerne
Som skolesocialrådgiver, vil du både være en del af skolens ressourcecenter og en del af skolesocialrådgivergruppen i BBU BHV. Vi er en gruppe på seks skolesocialrådgivere, som dækker de ni folkeskoler i distriktet samt enkelte daginstitutioner.

Du vil skulle betjene en til to skoler.

Som en del af den tidlige og forebyggende indsats rettet mod udsatte børn og unge, skal du som skolesocialrådgiver være med til, at elever med særlige støttebehov tilbydes relevant støtte og en sammenhængende indsats, så tidligt som muligt i et tæt samarbejde med forældre, det pædagogiske personale på skolerne samt barnet/den unge. Herudover skal du have fokus på at kvalificere underretninger samt sikre, at BBU modtager disse rettidigt.

Opgaven indebærer, at du kan tilbyde socialfaglig sparring i dit samarbejde med lærere, skoleledelse og andre ressourcepersoner, der er tilknyttet skolen.

Derudover skal du som skolesocialrådgiver rådgive, planlægge og støtte BBU BHV's børne- og ungerådgivere i samarbejdet med familien og skolen omkring barnet/den unge. Dette indebærer også mødeledelse, kortere vejledningsforløb efter Barnets Lov §30, sparring til andre fagpersoner i BBU BHV. Du vil således have en koordinerende funktion i forhold til en fælles indsats mellem skole, forældre, BBU BHV og andre relevante samarbejdspartnere, samt hvordan inddragelse af familiens netværk kan udvikles og være bidragende til at skabe forandring i familien.

Hvem er du?
Du er uddannet socialrådgiver med et solidt kendskab til Barnets Lov, og du har erfaring med myndighedsarbejdet indenfor udsatte børn og unge. Vi forventer, at du kan arbejde systematisk og er god til at tilrettelægge din arbejdsdag selvstændigt.

Det er en fordel, hvis du har kompetencer indenfor tværfagligt samarbejde, idet du skal være brobygger mellem BBU BHV og skoler samt andre forvaltninger. Du skal således have blik for de udfordringer, der kan være, når dedikerede kolleger på tværs af fagområder, arbejder med børn og familier.

Stillingen som skolesocialrådgiver kræver, at du er en stærk formidler både mundtligt og skriftligt.

Du skal trives med at være mødeleder – også i større mødefora, og du indgår som vigtig samarbejdspartner for skoler.

I forhold til at den rådgivende funktion er det en fordel, at du har kendskab til de forskellige tilbud i Københavns Kommune.

Hvad kan vi tilbyde?

  • Vi er en gruppe, som har et godt indbyrdes samarbejde og et trygt kollegialt fællesskab
  • En spændende og udfordrende arbejdsplads med stor frihedsgrad i arbejdstilrettelæggelse
  • God faglig sparring med kolleger, faglig koordinator og ledelse samt supervision
  • En arbejdsplads hvor der er højt til loftet og plads til godt humør.

Vi benytter os af ICS-metoden i hele BBU. En metode, som understøtter IT-systemet DUBU. Herudover bruger vi også den løsningsfokuserede metode Signs of Safety og har særlig opmærksomhed på inddragelse af både det private og det professionelle netværk omkring familierne.

Lidt mere om os
BBU BHV har ca. 140 medarbejdere, som tværfagligt løser opgaver indenfor administration, sagsbehandling, familiebehandling og rådgivning. Vi har mange forskellige faggrupper i vores hus – blandt andet socialrådgivere, socialpædagoger, psykologer og andre, der har vigtige og nødvendige kompetencer indenfor vores særlige fagområde i en kommunal socialforvaltning.

Vi har til huse på Brønshøjvej, hvor du som skolesocialrådgiver vil have en fast plads på et fælleskontor med skole- og daginstitutionssocialrådgivere. Men en stor del af tiden vil du være på den eller de skoler, du er tilknyttet.

Ansættelsesvilkår
For begge stillinger gælder, at der er tale om fuldtidsstillinger på 37 timer ugentligt.

Ansættelse kan først finde sted, når der er indhentet straffe- og børneattest.

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst og efter reglerne om Ny Løn.

Yderligere oplysninger
Vil du vide mere om stillingerne, kan du kontakte skolesocialrådgiver Tine Cordua på 2932 4809, socialfaglig koordinator Mathilde Grundwald på 3047 9683 eller afdelingsleder Randi Ravnsø på 2721 2006.

Søg via linket senest søndag den 18. august 2024
Hvis du inviteres til samtale, vil du blive kontaktet den 19. eller 20. august 2024. Ansættelsessamtaler afholdes den 22. august 2024.