Studentermedhjælpere til Hybelinstitutionen
Hybelinstitutionen søger studentermedhjælpere til målrettet indsats med uledsagede ukrainske unge
Hybelinstitutionen er Københavns største anbringelsesinstitution, og vi dækker således ca. 100 pladser for unge i hele København med fleksible bolig- og indsatstilbud. De unge er mellem 15 og 23 år gamle.
Derudover har vi 10 pladser til unge ukrainere, der kommer til Danmark uden deres forældre, som kører som et særskilt tilbud. De uledsagede bor i bofællesskaber eller kollegielignende fællesskaber med dertilhørende personale og fællesrum. De unge bor hos os i kortere perioder indtil det 18. år. Deres liv er præget af, hvad de kommer fra i Ukraine, men også et ønske om at have en normal hverdag med skole/job, venner og kontakt til familien i Ukraine.
Som studentermedhjælp vil du indgå i dagligdagsopgaver, særskilte projekter, der understøtter deres integration og liv i Danmark, samt fællesaktiviteter, herunder fællesspisning og bo-træning. Vi samarbejder med de tilbud, de unge modtager i psykiatrien, via psykologforløb og sundhedsvæsen.
Vi søger en profil, der har fokus på kulturformidling og oversættelse af samme. Kendskab til sprog og hjemlige forhold og kulturforståelse i Ukraine og/eller regionen omkring er en fordel i indsatsen. Vi hjælper de uledsagede med at indgå i skole- og jobforløb. Vi understøtter med, at de får indblik i kultur og samfund her i landet og redskaber til at navigere i samme. Forståelse for brobygning via aktiviteter i fællesskab og 1-1 er en vigtig del af indsatsen for vores studentermedhjælpere.
Dokumentationen er et vigtigt redskab i dette arbejde, og her vægter vi ordentlighed, relevans og at den unges stemme bliver tydelig også i det skriftlige.
Vi udgår et fagligt fællesskab på fire medarbejdere, der i samarbejde med hinanden forsøger at skabe stabilitet og mening i de uledsagede unges liv.
Hos os
- er vi brobyggere mellem de unge og andre indsatser, fritid, skole/job og sundhedstilbud
- er vi omsorgsgivere, hverdagsstøtte og praktisk hjælp, hvor der er behov for det
- arbejder vi fleksibelt ved, at vi selv tilrettelægger arbejdstiden ud fra de unges behov og i tæt samspil med nærmeste leder
- får vi fast supervision
Vi ønsker os nye kollegaer, der
- er i gang med en uddannelse, der relaterer sig til indsatsen
- har lyst til at være med til at skabe en tryg hverdag for de uledsagede unge og har erfaring med udsathed hos unge
- kan agere i et til tider hektiske arbejdsmiljø og bevare roen i det
- har blik for de kulturelle forskelligheder og for intentionen bag den umiddelbare adfærd og kan italesætte dette
- er insisterende og vedholdende i samarbejdet med den unge
- er ansvarsbevidst, fleksibel og kan agere koordinator i den unges liv i samarbejdet med mange forskellige aktører
Stillingerne i Hybelinstitutionen har base i Granbo Kollegiet i Brønshøj. Opgaverne varetages i et skiftende miljø, både i unges bolig, i unges netværk og vi bruger byen og dets tilbud.
Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til kvalifikationer og gældende overenskomst mellem kommunen og den relevante faglige organisation.
Arbejdstiden udgør 15 timer ugentligt, og arbejdstiden er fleksibel i tidsrummet kl. 8.00-22.00, mandag til fredag.
Vi ønsker stillingerne besat den 15. januar 2024.
Mere information
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Lotte Malm Larsen på 40 44 84 66 fredag den 13. december kl. 09.00-10.00.
Din ansøgning bedes vedlagt udførligt CV, uddannelsesbevis og øvrige relevante bilag.
Søg via linket senest torsdag den 19. december 2024
Der vil være ansættelsessamtaler løbende.
Om Socialforvaltningen i Københavns Kommune
Socialforvaltningen i Københavns Kommune arbejder for at støtte udsatte borgere og familier samt borgere med handicap i at leve gode og selvstændige liv. Vi tilbyder sociale indsatser på tværs af aldersgrupper og målgrupper – fra børn og unge med behov for støtte til voksne med sociale udfordringer eller handicap. Vi har klare faglige ambitioner om at hjælpe borgere frem mod øget trivsel og livsmestring. Dette sker gennem forebyggelse, behandling og specialiserede tilbud, der tilpasses den enkeltes behov. Fra d. 1. januar 2025 består SOF af seks driftscentre, fire administrative centre og et ledelsessekretariat, der arbejder tæt sammen om at sikre helhedsorienterede løsninger og høj faglighed. Med en stærk tværfaglig tilgang og fokus på udvikling hjælper vi borgere med at møde hverdagens udfordringer og skabe nye muligheder.