Storken kommer snart forbi – Borgercenter Handicap mangler en børne- og ungerådgiver til autismeteamet

Søg jobbet

Sagsbehandling
Fuldtid
Tidsbegrænset job (vikariater, projektstillinger mv.)

Har du myndighedserfaring og forståelse for handicapområdet?
Har du lyst til forældresamarbejde?
Har du lyst til at indgå i et team, hvor der er fokus på både samarbejde og vidensdeling?

Så er du måske den ny børne- og ungerådgiver, som vi står og mangler. Stillingen er et barselsvikariat og er tilknyttet det autismeteam, der er specialiseret i målgruppen af børn i alderen 0-15 år, hvor børnene typisk vil være tilknyttet en af vores højt specialiserede skoler. Vi har et tæt samarbejde med de to skolesocialrådgivere, som er tilknyttet specialskolerne og vi har koordinatorunderstøttelse.

Vores team består af 11 dygtige børne- og ungerådgivere med forskellige baggrunde, bredde i alder og erfaring, men som alle brænder for at få trivsel og arbejdsglæde til at gå op i en højere enhed til gavn for vores familier.

Vi sidder i storrumskontor, så du skal kunne arbejde koncentreret og have lyst til at sparre med dine kollegaer.

Opgaven
Som børne- og ungerådgiver får du en fast sagsstamme, primært hvor barnet/den unge har en infantil autisme-diagnose. Vi arbejder med makkerskab i forhold til barnets lovs nye bestemmelser. Sagerne er indenfor barnets lovs handicapkompenserende ydelser §§ 86, 87 og 90 samt foranstaltningssager indenfor § 32.

Vores opgave er bl.a. at:

  • behandle ansøgninger om merudgifter, tabt arbejdsfortjeneste, afløsning/aflastning m.v.
  • behandle underretninger (vi har en styrket modtagelse der er koblet på eventuelle akutte underretninger)
  • udarbejde afdækning og børnefaglige undersøgelser
  • iværksætte støttende indsatser og udarbejdelse af barnets plan
  • følge op på de forskellige indsatser

Hverdagen på autismeområdet
Vi arbejder tæt sammen med skoler, dagtilbud, døgntilbud, netværkskonsulenter og mange andre samarbejdspartnere. Det kræver, at du kan bevare dit faglige fokus i samarbejdet med andre faggrupper.
Vi har stort fokus på faglig sparring. Alle børne- og ungerådgiver har sagsgennemgange med koordinator og afdelingsleder, og der er drøftelser på de ugentlige teammøder.
Vi arbejder tæt sammen med forældrene, hvor det er vigtigt at kombinere myndighedsrollen med hele tiden at være opmærksom på de konkrete behov hos børnene og deres forældre. Vi lytter, inddrager og finder de bedst mulige løsninger indenfor rammerne.
Vi har stort fokus på, at nye skal modtage en god intro og få den nødvendige oplæring, samtidig med at komme hurtigt at komme i gang med nogle sager.
Den enkelte børne- og ungerådgiver er ansvarlig for sin sagsstamme, herunder daglig planlægning, frister, forældrekontakt m.v. Det er koordinators og leders opgave at understøtte denne opgave. Derfor er der hos koordinatorer og leder et stort fokus på, hvordan vi bedst muligt understøtter kerneopgaven – både kollektivt og individuelt.

Erfaring og motivation
Ideelt set er du:

  • professionsuddannet indenfor det sociale område, evt. socialrådgiver/formidler eller tilsvarende
  • erfaren med myndighedsarbejde på børneområdet
  • fagligt vidende om autisme

Vigtigst af alt er, at du har et godt mix af uddannelse og erfaring og synes, at ovenstående lyder spændende og at du har lyst og mod på at dygtiggøre dig indenfor myndighedsområdet.

Løn- og ansættelsesforhold
Barselsvikariatet er til besættelse hurtigst muligt. Arbejdstiden er 37 timer om ugen. Ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomst. Borgercenter Handicap ligger på Borups Allé i København N. Arbejdstiderne er hhv. mandag-onsdag kl. 08.15-15.40, torsdag kl. 08.15-17.15 og fredag fra kl. 08.15-14.00. Vi har hhv. fix- og flekstid. Vi indhenter referencer, børneattest og offentlig straffeattest på den kandidat, der tilbydes en stilling, inden stillingen kan besættes.

Yderligere oplysninger
Vil du vide mere om stillingen, kan du kontakte afdelingsleder Karina Kragerup på 2916 6910 eller socialfaglig koordinator Brian Hansen på 2372 4072.

Søg via linket senest fredag den 4. oktober 2024

Om børneområdet
Børneområdet består af et myndighedsområde og Familiehuset. På børneområdet i Borgercenter Handicap er vi i alt ca. 160 medarbejdere. Myndighedsområdet, som autismeteamet er en del af, er organiseret i syv handicapfaglige teams. Tilsammen er vi ca. 90 børne- og ungerådgivere, tre netværkskonsulenter og syv faglige koordinatorer. Børneområdet varetager sagsbehandlingen efter servicelovens bestemmelser for børn med funktionsnedsættelse i alderen 0-15 år og deres familier. I tæt samarbejde med forældrene og barnet arbejder vi hver dag på at skabe løsninger, der understøtter barnets trivsel og udvikling. Generelt for børneområdet arbejder vi helhedsorienteret og varetager derfor sagsbehandlingen af både de handicapkompenserende ydelser (barnets lov §§ 86, 87 og 90) og foranstaltningsparagrafferne. Herunder har vi stort fokus på at indgå i et samarbejde med familierne om at iværksætte den rette støtte inden for bestemmelser i barnets lov samt følge op på den iværksatte indsats. 

Om Borgercenter Handicap (BCH)
Borgercenter Handicaps kerneopgave er at understøtte og skabe forudsætninger for, at københavnere med handicap kan udfolde deres potentiale for livskvalitet og mestring af eget liv. Som medarbejder i Borgercenter Handicap bliver du en del af et udviklende og stærkt fagligt fællesskab, hvor vi står sammen om at gøre en forskel for andre. Læs mere om os her.