Socialrådgivere til børne- og ungeområdet i Din Sociale Indgang – City-Østerbro
Vil du bidrage til gøre en forskel for børn og unge med handicap?
Vil du være en del af et team, hvor faglig udvikling og gode løsninger er noget, vi skaber sammen?
Det bydækkende team for børn og unge med hjerneskade, udviklingshæmning og fysiske funktionsnedsættelser søger rådgivere til vores børne og ungeområdet i Din Sociale Indgang.
Vi er i gang med en større omstilling, fordi vi gerne vil skabe et stærkere samarbejde på tværs af hele børneområdet, hvor vi skal hjælpe alle Københavns børn og unge uanset målgruppe.
Det betyder, at vi aktuelt er i gang med en organisationsforandring, hvor vores bydækkende team for børn og unge med hjerneskade, udviklingshæmmede og fysiske funktionsnedsættelser er placeret i Din Sociale Indgang på City-Østerbro.
Vi søger en fast børne- og ungerådgiver og en barselsvikar til vores børneteam og en fast børn- og ungerådgiver og barselsvikar til vores ungeteam.
Din rolle som rådgiver
Som rådgiver vil du arbejde med børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet, børn og unge der har behov for støttende indsatser fx i form af dagbehandling, familiebehandling, støttende ophold eller kontaktperson, samt børn og unge, hvis forældre har behov for handicapkompenserende støtte fx i form af aflastning, hjemmepleje, tabt arbejdsfortjeneste eller merudgifter.
Vi arbejder med metoden ICS (Integrated Children´s System), der bygger på inddragelse af den unge, familien og netværket og har fokus på ressourcer og problemer og en helhedsorienteret tilgang.
Om børneteamet
Børneteamet varetager sagsbehandlingen for børn med funktionsnedsættelse i alderen 0-15 år og deres familier. I tæt samarbejde med forældrene og barnet arbejder vi hver dag på at skabe løsninger, der understøtter barnets trivsel og udvikling.
I børneteamet er den ene stilling tilknyttet sagsbehandling for børn med alvorlig og livstruende sygdom som fx kræft eller erhvervet hjerneskade. Vi har i disse sager særligt fokus på evnen til at udvise empati og forståelse for både børn, unge og deres familier, som er i en svær livssituation.
Vi lægger generelt vægt på gode kommunikative evner, både på skrift og i tale for at kunne formidle klart og respektfuldt til familier, samarbejdspartnere og andre relevante aktører.
Om ungeteamet
Ungeteamet har myndighedsansvaret for unge med handicap fra 15-18 år og overgangen til voksenlivet. Ungeteamets kerneopgave er at støtte unge med handicap i overgangen til voksenlivet og sikre ungdomsuddannelse og beskæftigelse med inddragelse i fællesskabet. Dette indebærer et øget fokus på koordinering, inddragelse og fastlæggelse af fælles mål som kontinuerligt evalueres for at sikre en effektiv opfølgning på indsatsen.
Vores mål er, at der bliver lagt en god plan, så den unge kommer godt ind i voksenlivet og kan tilbydes den rette støtte, når den unge fylder 18 år eksempel i form af ungestøtte, et botilbud eller pædagogisk støtte i hjemmet.
Om dig
Du har uddannelsesbaggrund som socialrådgiver/socialformidler eller lignende. Det er en fordel, hvis du tidligere har beskæftiget dig med myndighedsarbejdet og har handicapfaglig viden. Desuden lægger vi vægt på, at du
- møder den unge og familierne ligeværdigt og nysgerrigt i et samarbejde, som bygger på lovgivningen, politisk fastsatte sagsfrister og god forvaltningsskik
- kan arbejde systematisk og struktureret med forudsigelige deadlines samt uforudsigelige opgaver
- har gode kommunikationsevner, kan arbejde inddragende og kan se dig selv som facilitator for forandring for familierne og som myndighedsudøver
- har en løsningsfokuseret tilgang til arbejdet, har erfaring med eller viden om ICS-metoden, er udviklingsorienteret og har lyst til at arbejde i en organisation, der altid er under forandring
Vi tilbyder
- et uddannelsesforløb i myndighedsopgaven for nyansatte
- en spændende arbejdsplads i landets største kommune, hvor vi har høj faglig viden om handicap- og myndighedsområdet, herunder brede muligheder for faglig støtte til opgaveløsningen og kompetenceudvikling
- fleksibilitet i tilrettelæggelsen af arbejdsopgaver og arbejdstid med mulighed for hjemmearbejde
- introprogram, oplæring, mentor og fast supervision
- dygtige, engagerede, kreative og modige kollegaer i et ambitiøst team, som prioriterer det gode humør og samarbejde i en travl hverdag
- en nærværende og tydelig ledelsesgruppe, der er opmærksom på den enkeltes trivsel og på at sætte retning, rammer og ambitioner for arbejdet
Løn- og ansættelsesforhold
Arbejdstiden er 37 timer om ugen. Løn og ansættelse er i henhold til gældende overenskomst for socialrådgivere, socialformidlere, administrativt personale/HK og efter principper om lokal løndannelse. Vi er beliggende i Svendborggade 5 i København Ø. Der bliver indhentet reference fra tidligere ansættelse samt udvidet børne- og straffeattest inden stillingerne kan besættes. Stillingerne er med tiltrædelse 1. juni 2025, gerne før hvis muligt.
Yderligere oplysninger
Vil du vide mere om stillingerne, kan du kontakte afdelingsleder Louise West Carlsen på 23 84 27 55 eller afdelingsleder Karina Kragerup på 26 16 69 10.
Vi glæder os til at modtage din ansøgning.
Søg via linket senest onsdag den 23. april 2025
Vi holder samtaler i uge 17.