Rygestoprådgiver med overblik og lyst til at gøre en forskel til Stoplinien
Brænder du for at hjælpe folk, der gerne vil blive fri af nikotin? Er du god til at koordinere og skabe sammenhæng i en kompleks hverdag? Så er det måske dig, vi står og mangler.
Stoplinien er et gratis nationalt telefonisk rådgivningstilbud til borgere, der gerne vil være nikotinfri. Udover at yde én-til-én rådgivning har Stoplinien også overblik over og henviser til kommuners lokale rådgivningstilbud. Stoplinien taler med flere tusinde danskere hvert år.
Stoplinien er et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen og Københavns Kommune. Stopliniens kerne er 14 erfarne rådgivere, der er ansat mellem 4-30 timer pr. uge. Derudover har vi to konsulenter, en studentermedhjælper og en leder.
Om stillingen
Stillingen er er en kombineret rådgiver- og tovholderstilling på 30-37 timer om ugen.
Som rådgiver vil din primære arbejdsopgave være at tale med borgere i alle aldre, der ønsker at blive nikotinfri. Nogle rådgivningssamtaler vil føre til rådgivningsforløb, henvisninger til kommunale stopforløb mv. Udover samtaler med borgere, der ønsker hjælp til at stoppe, taler vi også med en del forældre, der søger rådgivning om deres teenagers nikotinforbrug og fagpersoner i fx kommuner, som ønsker sparring. Al rådgivning foregår pr. telefon, og alle kontakter registreres i IT-systemer med henblik på opfølgning og statistik. Det tilstræbes, at der altid er to eller flere rådgivere på vagt samtidig.
Som tovholder vil du være med til at koordinere opgaveløsningen på Stoplinien. Det betyder konkret, at du vil have ansvaret for at fordele opgaver mellem de rådgivere, der er på vagt og derigennem sikre, at alle opgaver løses. Du varetager også selv rådgivning imens. Du vil typisk have tre vagter af ca. seks timers varighed om ugen, hvoraf mindst én vil være om aftenen (indtil kl. 20.00). Du vil blive del af et team på seks tovholdere på Stoplinien.
Udover den koordinerende funktion har alle tovholdere et eller flere særlige ansvarsområder, som bidrager direkte til drift og udvikling af Stoplinien. Du vil bl.a. blive ansvarlig for Stopliniens samarbejde med Stopbasen (Læs mere om Stopbasen) og med kommunerne samtidig med, at du vil få til opgave at undersøge og planlægge implementering af sms- eller chatbaseret rådgivning på Stoplinien. Du vil dog ikke stå alene med opgaverne – der er altid rig mulighed for sparring.
Din profil
Vi søger en rådgiver, som kan træde direkte ind i vores team af erfarne rådgivere. Vi forestiller os derfor, at du
- er uddannet stoprådgiver og har erfaring med at praktisere
- har erfaring med telefonrådgivning
- har kendskab til og erfaring med Den Motiverende Samtale
- er vant til at bruge IT, herunder Outlook, Teams mv. og Excel
- kan indgå i et team samtidig med, at du kan arbejde selvstændigt
- er positiv og konstruktiv i din tilgang til kollegaer og nye opgaver
- har evnen til at motivere, er god til at lytte og har en positiv tilgang til andre
- brænder for at gøre en forskel
- er struktureret, metodisk og med blik for detaljer
- har en sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelsesmæssig baggrund
Vi tilbyder
- en ”følordning”, der giver dig den optimale start
- faglig sparring og inspiration
- løbende undervisning i MI
- supervision
- et trygt og godt arbejdsmiljø med engagerede kollegaer og højt til loftet
- et udfordrende og meningsfyldt job
Arbejdsplads
Stoplinien er finansieret af staten og Københavns Kommune og har et årligt budget på ca. 5,7 mio. kr. Den overordnede retning for Stoplinien fastsættes af en styregruppe med repræsentanter fra Sundhedsstyrelsen (formand) og Københavns Kommune.
Stillingen er organisatorisk forankret i Center for Forebyggelse og Folkesundhed, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, som har til huse på Borups Allé 41, 2200 København N. Stoplinien sidder i åbent kontormiljø med andre afdelinger i centeret. Der vil være mulighed for hjemmearbejde.
Du vil referere til Stopliniens leder Nina Krogh Larsen.
Løn- og ansættelsesvilkår
Vi søger en rådgiver, der kan tiltræde snarest muligt. Stillingen er med en ugentlig arbejdstid på 30-37 timer fordelt på dag- og aftenvagter. Ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomst og indenfor rammerne af lokal løndannelse.
Centralforvaltningen i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har røgfri arbejdstid.
Vi tager referencer på den ansøger, som bliver tilbudt stillingen.
Yderligere oplysninger
Du kan læse mere om Stoplinien. Du kan også læse om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Krogh Larsen på 24 26 02 68.
Du skal vedhæfte ansøgning, CV og andre relevante dokumenter.
Søg via linket senest tirsdag den 15. april 2025
Der vil være et ansættelsesudvalg bestående af Stopliniens leder samt to tovholdere. Vi forventer at holde samtaler i uge 17.
Om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Vores hverdag handler om mennesker. Se mere om vores hverdag på www.vores-hverdag.kk.dk.