Relationsmedarbejder til Styrket Indsats til Unge i Hjemløshed i Københavns kommune

Søg jobbet

Pleje
Fuldtid
Tidsbegrænset job (vikariater, projektstillinger mv.)

Er du god til at skabe relatationer og vil du være med til at gøre en forskel for unge i en ustabil bolisituation?

Om Hjemløse- og Udsatteenheden
Hjemløse- og Udsatteenheden er Københavns Kommunes bydækkende enhed, som arbejder for at nedbringe hjemløshed i København. Enheden er forankret i Borgercenter Voksne i Socialforvaltningen og er sammensat af ca. 140 ansatte, som dækker en bred vifte af opgaver både for de borgere, der akut befinder sig i hjemløshed, og for gruppen af tidligere hjemløse, som har brug for hjælp og støtte i egen bolig.

Om stillingen i Unge-gadeplansindsatsen
Som relationsmedarbejder bliver du tilknyttet Unge-gadeplansindsatsen i Hjemløse- og Udsatteenheden. I indsatsen arbejder vi tæt sammen med en bred vifte af samarbejdspartnere, herunder Stat, kommune og NGO, og vi har særligt fokus på unge i hjemløshed i København, der er mellem 18-29 år.

Vores nuværende unge-gadeplansindsats består af to relationsmedarbejdere og en myndighedssagsbehandler. Som relationsmedarbejder i unge-gadeplansindsatsen består en stor del af arbejdet i at yde råd og vejledning i forhold til de unges livssituation og støtte dem i at få en midlertidig bolig. Funktionen er primært brobyggende til allerede eksisterende tilbud - både kommunale og private. Derudover er der mange følge- og bisidderopgaver. Det handler om at møde de unge, dér hvor de er, og målrette støtten til deres situation. De unge er eksperter i eget liv, og din opgave er derfor at vise hvilke veje, de kan gå, og ofte også gå meget af vejen sammen med dem, indtil de er landet i det rette tilbud.

Styrket indsats til unge i hjemløshed
Igennem projektet “Styrket indsats til unge i hjemløshed”, som er med-finansieret af den Europæiske Socialfond Plus, har vi midler til at ansætte en ny relationsmedarbejder i teamet, der skal arbejde på projektet.

Projektet er målrettet unge Københavnere i alderen 18 til 24 år, der befinder sig i en ustabil boligsituation, og har til formål at styrke og udvikle den eksisterende indsats for unge i hjemløshed i Københavns Kommune. Projektet skal bidrage til at forbedre de unges sociale situation og koble dem til aktiviteter og fællesskaber i civilsamfundet.

På projektet samarbejder unge-gadeplansindsatsen tæt sammen med myndighedsindsatsen i Hjemløse- og Udsatteenheden i Københavns Kommune, Jobcenter København og civilsamfundsorganisationen WeShelter. For i højere grad at lykkes med at forbedre de unges sociale situation er fokus i projektet på at udvikle en mere fleksibel, vedholdende og koordineret indsats, der er tilpasset målgruppen, og som samtidig styrker det tværgående samarbejde mellem kommunale indsatser samt på tværs af kommunale indsatser og civilsamfund. Derudover giver projektet mulighed for at udvikle metoder til at inkludere unge i hjemløshed i meningsfulde civilsamfundsaktiviteter og positive fællesskaber i civilsamfundet.

Projektet løber over en fireårig periode med start i 2024 og afslutning ved udgangen af 2027. Da vi stadig er i begyndelsen af vores projektperiode, kan du derfor være med til at sætte dit præg på projektets udvikling.

Arbejdsopgaver:

  • Opbygning af tillidsfulde relationer til unge i hjemløshed gennem opsøgende arbejde og løbende kontakt. Du vil komme til at møde de fleste unge i Kofoeds Kælder, hvor du og resten af teamet har sin daglige gang
  • Motivering af de unge til at bruge projektets tilbud, blandt andet muligheden for at få en tæt kontakt til en myndighedssagsbehandler, en tæt kontakt til en konsulent i Jobcenter København, en frivillig kontaktperson i WeShelter samt muligheden for at skabe nye relationer og gode oplevelser via gruppeaktiviteter i WeShelter
  • Understøtte de unges deltagelse og progression gennem individuel støtte og opfølgning
  • Samarbejde med projektets parter og med øvrige hjælpetilbud, herunder psykiatrien og rusmiddelbehandling, som de unge måtte have behov for
  • Bidrage til dokumentation og dataindsamling af projektets metoder og resultater

Kvalifikationer:

  • Relevant uddannelse inden for socialt arbejde, pædagogik eller lignende
  • Erfaring med relationsarbejde og motivation af unge i udsatte positioner
  • Gode kommunikationsevner og evne til at opbygge tillidsfulde relationer
  • Du er fleksibel og omstillingsparat. Hverdagen som relationsmedarbejder i unge-gadeplansindsatsen er omskiftelig, hvilket du skal kunne trives i
  • Du trives med at arbejde selvstændigt og planlægge din egen arbejdsdag
  • Du er opsøgende, vedholdende og evner at arbejde selvstændigt med de unge. Det er en fordel, hvis du er god til at tænke ud af boksen
  • Du trives med at koordinere og samarbejde med resten af teamet og projektets samarbejdspartnere
  • Engagement og lyst til at gøre en forskel ved at bidrage positivt til unges trivsel og udvikling
  • Gode skriftlige kompetencer, herunder til at udføre notater på borgeres sager samt til at dokumentere projektaktiviteter
  • Det er en fordel, hvis du:
    • Har kendskab til unge i hjemløshed og deres komplekse behov
    • Har erfaring med projektorienteret arbejde, og ønsker at bidrage til at definere og udvikle rammerne for dit arbejde
    • Har kendskab til DOMUS

Løn- og ansættelsesforhold
Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og efter kvalifikationer.

Ansættelsessted vil være Relationsgruppen i Hjemløse og Udsatteenheden, Socialforvaltningen, Københavns Kommune. Arbejdstiden ligger i hverdagene i tidsrummet fra kl. 07.00 til 17.00.

Stillingern er en fuldtids-projektstilling med udløb den 31. december 2025, men med forventet forlængelse til udgangen af 2027.

Vi ønsker stillingen besat senest d. 1. november 2024 og gerne tidligere.

Yderligere information
Hvis du har spørgsmål til stillingen, så er det muligt at kontakte myndighedssagsbehandler Marianne på 2484 4536, projektleder Marie på 2018 9544 eller afdelingsleder for relationsgruppen Søren 2688 1450 alle hverdage mellem kl. 14.00 og 15.00.

Søg via linket senest søndag den 8. september 2024
Vi holder ansættelsessamtaler den 12. og 13. september 2024.

Om Borgercenter Voksne (BCV)
I Borgercenter Voksne (BCV) hjælper vi københavnere i udsatte og psykisk sårbare positioner. Vi tager afsæt i borgernes håb, drømme og ressourcer og understøtter den enkeltes vej mod et mere selvstændigt liv – og med en større kobling til det almindelige samfundsliv. Vi har fokus på borgerens recovery gennem en rehabiliterende indsats. BCV’s kerneopgave er at støtte den enkelte borgers udvikling mod at leve et så godt og selvstændigt liv som muligt.