Peermentorer med egen funktionsnedsættelse og erfaring med arbejdslivet søges til ny spændende indsats i Jobcenter København

Søg jobbet

Sagsbehandling
Deltid - alt under 37 timer
Tidsbegrænset job (vikariater, projektstillinger mv.)

Kunne du tænke dig at støtte andre i af finde deres plads på arbejdsmarkedet, og har du selv en psykisk, kognitiv eller fysisk funktionsnedsættelse?

Jobcenter København har en ambitiøs strategi for at sikre mennesker med funktionsnedsættelser det rette match på arbejdsmarkedet.

I Center for Beskæftigelse og Erhverv har vi ansvaret for at udvikle den rette understøttelse til borgere med funktionsnedsættelser. Som en del af støtten vil vi gerne tilbyde borgerne hjælp fra peer to peer-mentorer, som kan bidrage med egne, levede erfaringer. 

Vi søger derfor et antal peermentorer, som skal understøtte ledige og sygemeldte med funktionsnedsættelser i deres vej til job.  Stillingerne er midlertidige til udgangen af 2025 med mulighed for forlængelse.

Peermentorens opgaver
Som peermentor skal du understøtte ledige og sygemeldte med funktionsnedsættelser med udgangspunkt i det, der udgør barrierer, men også styrker hos den enkelte. 

Målgruppen er dagpengemodtagere, jobparate kontanthjælpsmodtagere og sygemeldte.

Målet for borgerne i peermentor-indsatsen er at komme i job. Din opgave bliver derfor, sammen med borgeren, at danne et overblik over deres situation og give støtte til at handle.

Dine opgaver som peermentor kan bestå af individuelle samtaler, undervisning på mindre hold, facilitering af sparringsmøder for borgere eller besøg hos virksomheder eller frivillige organisationer. De konkrete opgaver og indhold afhænger dog af de enkelte borgeres behov.

For at blive klædt på til at varetage opgaven vil du som peermentor deltage i et obligatorisk kompetenceudviklingsforløb umiddelbart efter opstart. Kompetenceudviklingsforløbet giver en grundig indføring i opgaver og ansvarsområder samt de teoretiske tilgange og metodiske redskaber i forhold til peerrollen på beskæftigelsesområdet.

Du vil som peermentor være tilknyttet en afdeling eller et team sammen med to-fire andre peermentorer. Du vil ligeledes være en del af et peernetværk på tværs af ydelsesmålgrupper, hvor der både er mulighed for faglig opkvalificering, erfaringsudveksling og supervision. Netværket skal mødes jævnligt, og der vil være mulighed for at kontakte en medarbejder, som er dedikeret til peernetværket ved behov.

Vi forventer, at du som peermentor kan arbejde mellem 12-37 timer ugentligt. Dine opgaver er knyttet til borgerens individuelle behov, og din arbejdstid kan derfor ligge på tidspunkter ud over normal arbejdstid.

Hvem er du?
Du skal som peermentor have et stort engagement i forhold til at ville hjælpe andre, der står i en livssituation, som du kan genkende eller forventer at kunne understøtte vedkommende i.

Vi forventer, at du gennem refleksion kan sætte ord på, hvordan du på en relevant måde kan bruge dine egne erfaringer med både arbejdsmarkedet, funktionsnedsættelsen og evt. ledighed i din rolle som peermentor.

I din ansøgning vil vi derfor gerne læse, hvordan du med udgangspunkt i dine erfaringer med ovenstående kan hjælpe borgerne godt på vej mod job.  Kom gerne med eksempler.

Det kan være i forhold til at håndtere jobsøgningen, finde det gode jobmatch eller mødet med arbejdspladsen. Du har måske også andre relevante perspektiver på, hvordan du vil gå til opgaven som peermentor.

Din uddannelsesbaggrund er ikke afgørende. Det vigtige er, at du har erfaring med arbejdsmarkedet og kan omsætte det til at støtte andre.

Vi tilbyder
Peerindsatsen i Jobcenter København er en ny satsning med politisk bevågenhed. Du vil derfor være med til at sætte dit præg på udviklingen af en helt ny metode til at hjælpe ledige og sygemeldte borgere med funktionsnedsættelser videre til en uddannelse eller et job, der matcher deres situation.

Du bliver en del af en professionel organisation med et højt ambitionsniveau. Vi er en rummelig arbejdsplads og vægter et udviklende og løsningsorienteret miljø samt et bredt samarbejde internt og med vidensorganisationer, a-kasser og andre eksterne samarbejdspartnere.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du vil som peermentor blive ansat mellem 12 og 37 timer ugentligt. Timetallet bliver fastlagt ud fra dine ønsker og de konkrete opgaver, som du vil varetage. Vi fastlægger arbejdstid, fysiske forhold og organisering af arbejdet med udgangspunkt i dine behov. 

Efter gældende overenskomst mellem Kommunernes Landsforening og HK eller Socialrådgiverforeningen.

Stillingerne forventes besat fra den 1. oktober 2024 eller snarest muligt herefter. Stillingerne er midlertidige til udgangen af 2025 med mulighed for forlængelse.

Arbejdsstedet bliver på Gammel Køge Landevej 53, 2500 Valby.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingerne, er du velkommen til at kontakte afdelingschef Arsim Adili på 2057 0999 eller koordinator Kirsten Bjødstrup Jensen på 2380 7742.

Søg via linket senest mandag den 16. september 2024
Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 38 og 39.

Om Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 
I Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen hjælper vi hver dag året rundt københavnere i job og uddannelse eller finder andre veje videre for borgerne. Vi understøtter virksomhederne med at finde den rette arbejdskraft. Vi inddrager borgerne, stiller konstruktive krav, og vi tror på, at vi sammen kan skabe fremskridt. Vi er Danmarks største beskæftigelsesforvaltning, og vi er med til at sætte en høj standard på beskæftigelsesområdet ved at arbejde strategisk med udvikling af driften, servicedesign og nye digitale løsninger. Vi har fokus på trivsel og har en kultur med høj faglighed, hvor der er plads til dine input og idéer.