Løsningsorienterede psykologer med klinisk erfaring til afdelingen Tidlig Indsats hos Arbejdsmiljø København

Søg jobbet

Andre arbejdsområder
Fuldtid
Fastansættelse

I Tidlig Indsats understøtter vi Københavns Kommunes medarbejdere og ledere, når arbejdslivet indimellem slår knuder. Vi finder løsninger sammen, inden problemerne slår for dybe rødder, og vi bygger bro mellem individuelle behov og organisatoriske rammevilkår. Til at styrke vores indsats søger vi to erfarne psykologer (en fast stilling og et barselsvikariat på 12 måneder), som har lyst til at indgå i afdelingen med i alt 19 psykologer og seks fysioterapeuter.

Vil du være med til at styrke sunde balancer for medarbejderen i den organisatoriske kontekst?
Arbejdsmiljø København er Københavns Kommunes uafhængige arbejdsmiljørådgiver. Vi arbejder sammen med kommunens syv forvaltninger om alle typer indsatser relateret til arbejdsmiljø.

I Tidlig Indsats understøtter vi kommunens arbejdspladser og ledere i, at medarbejderne er i bedst mulig trivsel, motiverede og i stand til at løse deres kerneopgave. Vores opgave er at være med til at finde løsninger for medarbejdere, ledere og Københavns Kommune som arbejdsplads – før problemerne bliver for store og måske fører til sygefravær.

Ved at komme tidligt ind, kan vi sikre, at problemerne ikke bliver uoverstigelige. Via vores indsatser og systemiske tilgang undersøger vi, hvorfor og hvordan fx en medarbejders arbejdsevne er påvirket, og hvordan der inden for de organisatoriske rammer og præmisser kan findes veje, som gør, at den enkelte vil kunne lykkes i sit arbejdsliv og som del af arbejdsfællesskabet. På den måde er vi med til at bygge bro mellem den enkelte og arbejdspladsen, fortæller afdelingsleder for Tidlig Indsats Louise Frellsen.

Vil du hjælpe andre med at få et godt arbejdsliv?
Som psykolog i Tidlig Indsats kommer du til at gøre en forskel for andre hver eneste dag.

Du bruger en stor del af din tid på individuelle samtaler med medarbejdere og ledere om forhold, som aktuelt presser sig på, og som påvirker deres arbejdsevne og indsats, og som med fordel kan ændres. Der kan være tegn på stress eller mistrivsel, eller der kan være problematikker ift. fravær, fastholdelse eller andet, der skal findes løsninger på.

Sammen med dine kollegaer er du med til at gennemføre mere end 2000 individuelle psykologforløb om året. Vi er optaget af at forstå konteksten, hvori problemstillingen optræder og derigennem finde handlemuligheder og løsninger. Derfor bevæger vi os metodisk primært inden for det systemisk/narrative og eksistentielle område. I arbejdet med at skabe udvikling, forandring og afklaring anvender vi korterevarende samtaleforløb, hvor der er fokus på medarbejdernes arbejdsliv, men også det hele menneske.

Det er vanvittigt spændende at arbejde i krydsfeltet mellem det klinisk psykologfaglige felt og organisationsperspektivet. Som psykolog får du mulighed for at sætte din viden bredt i spil og samtidig arbejde ud fra en specifik kontekst. Det giver altså noget helt særligt at være psykolog og bidrage så konkret, fortæller psykolog og tillidsrepræsentant Line Fleckenstein Andersen.

Du kommer til at arbejde med medarbejdere fra alle typer arbejdspladser i kommunen, f.eks. pædagoger, socialrådgivere, plejehjemsledere, gartnere, akademiske og administrative medarbejdere. Ved de individuelle indsatser, er det lederen, som, efter aftale med en medarbejder, initierer et forløb hos os. Samtalerne er fortrolige. Som en del af vores metode inddrages lederen for at forstå konteksten og for at finde løsninger, som også vil kunne fungere i praksis. Målet er at hjælpe den enkelte i at trives og bruge sine kompetencer bedst muligt.

Sæt din faglighed i spil hver dag – og få den løbende udviklet
De forskellige typer indsatser og forløb afspejler, at der er mange behov og problematikker i spil. Med 19 psykologer i afdelingen er der rig mulighed for at arbejde med de klienter og problemstillinger, som passer godt til dine kompetencer og interesser – og som kan være med til at udvikle dig.

De individuelle forløb fylder mest i din dagligdag, og udover samtalerne har du derfor tid til at forberede og efterbehandle dem, have dialog med arbejdspladserne og lederne og i øvrigt medvirke til afdelingens opgaver.

Vi lægger vægt på, at der er rum for faglig sparring, udvikling og ekstern supervision. Du vil komme til at deltage i faglige udviklingsmøder med fast frekvens samt mindre interne sparringsgrupper, hvor vi videndeler og drøfter, hvordan vi omsætter teori til praktiske redskaber. Herudover bliver du del af en af organisation, hvor alle brænder for arbejdsmiljøområdet. Derfor er der mulighed for videndeling med andre afdelinger og fagligheder i Arbejdsmiljø København.

Alt i alt betyder det, at du i din dagligdag:

  • byder ind og tager ansvar for at tage hånd om de individuelle forløb, som skal igangsættes.
  • tilrettelægger og gennemfører de individuelle forløb med medarbejdere og ledere.
  • er i dialog med ledere, som har tilmeldt medarbejdere til individuelle samtaleforløb.
  • dokumenterer og journaliserer dit arbejde.
  • udvikler og gennemfører ledersparring/coachingforløb.
  • deltager i og bidrager til fællesmøder og teamets faglige udvikling.
  • modtager og deltager i faglig supervision.
  • har mulighed for at udvikle og holde oplæg og undervise på fx workshops og kurser og lignende.

Du får mulighed for at bruge og udvikle din faglighed og får adgang til velafprøvede forløb og metoder, som vi har erfaring med virker og skaber værdi på arbejdspladserne og for den enkelte medarbejder.

Vil du være del af en arbejdsplads, hvor vi tager vores egen medicin?
Vi er en arbejdsplads med høj trivsel og lavt sygefravær, vi har dygtige ledere og kollegaer, og desuden er vi gode til at kommunikere og samarbejde. Vi er en arbejdsplads, der er inspireret af moderne ledelsesformer, og hvor arbejdsfællesskabet er udviklende og støttende. Vi lærer af hinanden, vi har respekt for hinanden og bidrager alle til, at opgaverne bliver løst. Vi er fagligt nysgerrige og videbegærlige, og vi udfordrer og støtter hinanden konstruktivt.

For at blive en del af vores psykolog-team skal du naturligvis tappe ind i det. Din kliniske baggrund som psykolog er nødvendig for at sikre, at du kan favne den bredde, der er i opgaverne, mens den systemisk-narrative tilgang betyder, at løsningerne handler om individet i en kontekstuel sammenhæng. Derfor har vi brug for, at du

  • er autoriseret psykolog og har minimum tre års erfaring med psykologarbejde og individuelle samtaler.
  • har arbejdet med klienter, som oplever udfordringer i arbejdslivet, fx i relation til stress og andre belastningsreaktioner, sygefravær, konflikter mv.
  • har kendskab til ledelsesopgaven, rollen og mandatet og ved, hvilket krydspres ledere af og til kan stå i.
  • har erfaring med/viden om organisationer, dvs. organisatoriske hierarkier, dynamikker, rammer og vilkår.
  • har erfaring med/kendskab til arbejdsmiljøområdet og evt. kendskab til beskæftigelseslovgivningen.
  • har erfaring med eller er motiveret for at arbejde med den systemisk/narrative tilgang.

Vi forestiller os, at din erfaring kan stamme flere steder fra, og om det er privat eller offentlig virksomhed er på ingen måder afgørende. Det kan også være, at du har arbejdet som selvstændig psykolog, i PPR eller i et konsulenthus, og nu ønsker at blive del af et fællesskab og få dygtige kollegaer i en organisation, hvor der stadig er masser af fleksibilitet og frihed.

Som person og kollega vil du supplere og passe godt til teamet, klienterne og vores arbejdsplads, hvis du

  • er initiativrig og god til at skabe kontakt og tillid.
  • er dygtig til at afkode både det sagte og usagte og kan navigere i og skabe balance mellem forskellige perspektiver.
  • er løsningsorienteret, konstruktiv og fremadskuende – uden at forklejne det, som kan være svært.
  • kan arbejde selvstændigt og hviler godt i det.
  • er god til at lytte til og kommunikere med mange typer interessenter.
  • er hjælpsom, støttende og har lyst til at indgå i arbejdsfællesskaber, hvor vi erfaringsudveksler og udvikler hinanden.

Velkommen til Arbejdsmiljø København
Du bliver en del af en arbejdsplads med høj faglighed, hvor vi er på forkant med faglige bevægelser ift. organisations- og arbejdsmiljøarbejdet. Du bliver en del af et professionelt og nysgerrigt arbejdsmiljø samt en tillidsbaseret kultur, hvor vi deler viden og støtter og hjælper hinanden. Du får naturligvis et grundigt introduktionsforløb, hvor du bliver sat ind vores opgaver, metoder og lærer dine kollegaer i afdelingen godt at kende. Hos os har du mulighed for at balancere dit arbejds- og privatliv. I dialog med din leder har du indflydelse på planlægningen af opgaveløsningen, så det hænger sammen både for dine samarbejdspartnere, klienter – og for dig.

Dit arbejde vil foregå i vores lokaler på Enghavevej. Organisatorisk hører vi under Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning.

Vi har for nylig udarbejdet vores grundfortælling, fordi vi gerne vil formidle vores vision, mission og værdier over for hinanden og vores samarbejdspartnere. Den kan du læse her.

Ansættelsesvilkår
Din løn og dine ansættelsesvilkår er efter gældende overenskomst.

Vi skal bruge to fuldtidspsykologer; en til en fast stilling og en til et barselsvikariat. Tiltrædelse er pr. 1. november 2024.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål vedr. stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder for Arbejdsmiljø København, Louise Frellsen på 2710 5729, koordinator Martin Ejlertzen på 2710 5728 eller psykolog og TR Line Fleckenstein Andersen på 2056 2774.

Sammen med din ansøgning beder vi dig vedhæfte dit CV. Vi glæder os til at høre fra dig

Søg via linket senest søndag den 8. september 2024
Vi afholder 1. samtaler den 16. og 18. september samt 2. samtaler den 23. og 25. september 2024.