Københavns Kommune søger en afdelingschef til den kommunale indkvartering af flygtninge og fordrevne
Vi søger en afdelingschef til bygningsdrift og ejendomme til indkvartering af flygtninge og fordrevne.
Jobcenter København har aktuelt ansvaret for at indkvartere ca. 2.600 flygtninge og fordrevne fra Ukraine. Beboerne er midlertidigt indkvarteret på forskellige lokationer i kommunen − fra lejligheder og hoteller til ombyggede kontorbygninger og tidligere plejehjem. Aktuelt råder kommunen over syv hovedindkvarteringslokationer, ca. 12 mindre lokationer, ca. 140 lejligheder og en hotelaftale.
I samarbejde med øvrige afdelingschefer og de daglige ledere af lokationerne vil du som afdelingschef med ansvar for vores bygninger have det overordnede ansvar for at tilse og sikre disse lokationers løbende ejendomsdrift og bygningernes vedligehold samt indgå i et samarbejde om at sikre en kapacitet, der modsvarer behovet. Dette i samarbejde med kommunens andre ejendomsenheder som fx Københavns Ejendomme.
Centrets opgaver
Enheden er en del af Jobcenter København – Sprog og Integration, som foruden varetagelse af den midlertidige indkvartering af flygtninge og fordrevne varetager en bred vifte af opgaver på integrationsområdet. Du vil blive en del af en engageret chefgruppe på 10 kollegaer, der med høj faglig standard har hvert sit ansvarsområde, og som sammen løfter centrets fælles opgave.
Din enhed vil foruden dig selv bestå af fem-syv medarbejdere, som du vil have det direkte personaleansvar for.
Du vil i samarbejde med centerchefen og dine kollegaer løbende være i dialog om strategien for den bygningsmæssige portefølje i den kommunale indkvartering. Denne dialog sker endvidere i et tæt samspil med forvaltningens centrale kontorer og direktion.
Den kommunale indkvartering
De forskellige indkvarteringslokationer af meget varierende karakter huser hver især op til ca. 450 beboere, som typisk deler fællesfaciliteter som køkkener, bad og toilet. Den samlede afdeling for indkvarteringen har mange forskelligartede opgaver, som dels relaterer sig til at sikre en tryg midlertidig indkvartering for flygtninge og fordrevne. Dels har afdelingen fokus på en optimal udnyttelse af kommunens indkvarteringskapacitet.
Ud over selve indkvarteringslokationerne og den dertilhørende ejendomsdrift dækker afdelingen også over et sekretariat. Den samlede afdeling for indkvarteringen ledes aktuelt af to afdelingschefer, hvor du vil blive den tredje afdelingschef i indkvarteringen med egne opgaver og medarbejdere, men i tæt samarbejde med resten af afdelingen.
Enhedens opgaver
Enhedens opgave er at have overblik over den fulde ejendomsportefølje og alle de afledte opgaver ifm. drift og anvendelse af bygningerne.
Dine opgaver
Enheden har således en lang række af forskellige opgaver, som spænder vidt og rummer
- Besigtigelse af nye lokationer til midlertidig indkvartering og opfølgning herpå
- Overblik over indkvarteringens ejendomsdrift og alle bygningstekniske forhold m.m. på de enkelte lokationer i tæt kontakt med daglige ledere
- Koordinering og opfølgning på de opgaver, der omhandler bygningsdrift, vedligeholdelse, istandsættelser samt ombygninger på lokationerne
- Dialogen med håndværkere og Københavns Ejendomme om fejludbedringer m.m. på lokationerne
- Løbende tilsyn med lokationernes bygningsmæssige tilstand, herunder brand og beredskab, adgangsforhold, låsesystemer, sikkerhed og alarmering m.m.
- Miljøledelse på alle lokationer, herunder håndtering af affald – kendte modeller for sortering såvel som uforudsigelige løsninger på fx en cykeloprydning
- Ansvaret for og opfølgningen på de forskellige servicekontrakter i tilknytning til lokationerne som fx rengøringsaftaler, ejendomsservice, vagter, madordning på hotel m.m.
- Ansvaret for og styring af indkvarteringens lager af både inventar og andre fornødenheder i forbindelse med indkvartering af nye beboere
- Varetage indkøb, distribution og opbevaring af dette på udvalgte lokationer
- Transport af effekter m.m. mellem de forskellige lokationer, sikring af optimale interne flytninger samt opbevaring og håndtering af bagage.
Om dig som afdelingschef
Vi forventer, at du fagligt har
- En uddannelse på professionsbachelor- eller akademisk niveau
- En erfaring eller uddannelsesmæssig baggrund, der understøtter opgaven både praktisk og administrativt
- Flair for kommunikation og dialog med andre fagprofessionelle inden for bygnings- og ejendomsdrift – erfaring med dette er en fordel
- Erfaring med arbejdet i en politisk organisation og i en kommunal drift
- Erfaring med styring af effektiv og sikker drift
- Et betydeligt personligt drive og en stor arbejdskapacitet
- Gode mundtlige og skriftlige kommunikationsevner.
Vi forventer, at du personligt
- Har veludviklede samarbejdsevner og kan navigere mellem mange forskellige aktører
- Arbejder systematisk og med blik for detaljer
- Har ansvarlighed som en personlig kernekompetence
- Er vedholdende og løsningsorienteret, også når der skal tænkes nyt
- Har logistisk, praktisk sans og kan skabe overblik visuelt og ledelsesmæssigt
- Kan bevare roen, når kursen ændres, og opgaven ændrer karakter
- Er god til at motivere og understøtte opgaveløsningen.
Vi tilbyder
Som afdelingschef i Jobcenter København – Sprog og Integration bliver du en del af en professionel organisation med høje, faglige ambitioner både på egne og borgers vegne. Du får en udfordrende og alsidig stilling med et bredt ansvarsområde, hvor styring af effektiv og sikker drift på området i samspil med en tydelig og nærværende ledelse af dit område er centralt.
Løn- og ansættelsesforhold
Løn- og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende aftaler mellem KL og relevant faglig organisation. Lønnen afhænger af dine kvalifikationer. Der vil blive indhentet referencer i forbindelse med ansættelse.
Stillingen ønskes besat den 1. august 2025. Ansættelsesstedet er Emdrupvej 72, 2400 København NV.
Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte centerchef Maja Agu på 28 10 17 86.
Søg via linket senest søndag den 27. april 2025
Der afholdes 1. samtale i uge 19 og 2. samtale i uge 21. Der indgår test ved Genitor mellem 1. og 2. samtale.
Om Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
I Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen hjælper vi hver dag året rundt københavnere i job og uddannelse eller finder andre veje videre for borgerne. Vi understøtter virksomhederne med at finde den rette arbejdskraft. Vi inddrager borgerne, stiller konstruktive krav, og vi tror på, at vi sammen kan skabe fremskridt. Vi er Danmarks største beskæftigelsesforvaltning, og vi er med til at sætte en høj standard på beskæftigelsesområdet ved at arbejde strategisk med udvikling af driften, servicedesign og nye digitale løsninger. Vi har fokus på trivsel og har en kultur med høj faglighed, hvor der er plads til dine input og idéer.
Jobcenter København – Sprog og Integration vi hjælper nyankomne flygtninge og familiesammenførte i job og uddannelse.
Du kan læse mere om Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen her.