Erfaren socialrådgiver til Styrket Modtagelse i Din Sociale Indgang Valby-Vesterbro-Kongens Enghave
Vil du være en del af et stærkt arbejdsfællesskab, hvor vi som de første møder borgerne i sager om bekymringer for børn og unge? Har du solid erfaring med håndteringen af bekymringer om vold eller overgreb mod børn og unge?
Så har vi jobbet til dig.
Vi opnormerer og søger en erfaren socialrådgiver til Styrket Modtagelse i Din Sociale Indgang Valby-Vesterbro-Kongens Enghave.
Din Sociale Indgang
Din Sociale Indgang (DSI) har ansvaret for indsatsen for udsatte børn, unge og familier, samt børn og unge med funktionsnedsættelse i København. DSI modtager og behandler underretninger fra borgere og professionelle, der er bekymrede for et barns trivsel. Familier med behov for støtte kan også selv henvende sig. DSI har forskellige tilbud til børn, unge og familier, herunder dagbehandlingstilbud og familiebehandling. Derudover har DSI en lang række aktiviteter, fx flygtningeindsats, samarbejde med skoler og institutioner og kriminalitetsforebyggelse.
DSI Børn Valby – Vesterbro – Kongens Enghave
I DSI Børn Valby – Vesterbro – Kongens Enghave er vi ca. 200 medarbejdere, som tværfagligt løser opgaver inden for administration, sagsbehandling, støttende indsatser og rådgivning. Vi har mange forskellige funktioner og medarbejdertyper i vores hus – blandt andet børne- og ungerådgivere, familiebehandlere, psykologer, kontaktpersoner, skole- og daginstitutionssocialrådgivere, netværkskonsulenter m.fl.
Styrket Modtagelse Valby – Vesterbro – Kongens Enghave
Du vil blive ansat i afdelingen Styrket Modtagelse, hvis formål det er at screene underretninger og handle der, hvor der ikke allerede er en kendt sag. Vi er de første borgerne møder, og det er os, der vurderer, hvad de næste skridt i sagen skal være. Vi har ansvaret for at handle i akutte sager med mistanke om mistrivsel, vold og seksuel krænkelse.
Dine hovedopgaver vil være at
- vurdere og handle i sager med mistanke om vold og overgreb (i vagten)
- partshøringer og børnesamtaler i forbindelse med øvrige underretninger
- foretage faglige vurderinger og træffe afgørelser i underretningssager
- bidrage til den øvrige opgaveløsning i Styrket Modtagelse
Arbejdet med at handle i akutte problemstillinger er en del af kerneopgaven i Styrket Modtagelse. Ca. en gang årligt skal man som sagsbehandler være i vagten i otte uger i træk. Du kommer ikke til at have en lang vagt i den første tid hos os, men det er vigtigt, at du er indstillet på, at arbejdet med sager om vold og seksuel krænkelse udgør en væsentlig del af arbejdet.
Gruppen består i hovedtræk af 12 børne-og ungerådgivere, to Familierådgivere, to modtagere, et HKY-team, studentermedhjælpere, en teamleder og en afdelingsleder.
Vi forventer, at du
- er uddannet socialrådgiver eller lignende, har kendskab til lovgivningen på området og har erfaring med myndighedsarbejde og gerne det at handle akut
- formår at bevare overblikket og manøvrere i situationer, hvor man aldrig ved, hvad der kommer ind ad døren, og du skal kunne have is i maven, når det hele spidser til
- er nysgerrig i din tilgang til borgerne og kan tænke kreativt og utraditionelt, og du skal insistere på, at familien, netværk og civilsamfundet tænkes ind i vores løsninger fra starten
- skal være i stand til at arbejde med familier med tunge komplekse problemer, hvor der til tider kan være et højt konfliktniveau – også når du har samtaler med dem – hvorfor du skal kunne skabe ro og tryghed i samtalerne hos både børnene/de unge og de voksne
- er en holdspiller, som indgår i og bidrager til arbejdsfællesskabet i Styrket Modtagelse ved at dele din viden og byde dig til
- har kompetencer inden for autismespektrumsforstyrrelser
Vi tilbyder
- en arbejdsplads, hvor kerneopgaven er i fokus
- en arbejdsplads, hvor trivsel er i fokus
- et arbejdsmiljø, der er drevet af engagerede medarbejdere og engageret ledelse
- en afdeling med en høj faglighed og en humoristisk og uformel omgangstone
- grundig introduktion og oplæring i arbejdsgange og systemer
- mulighed for at gøre en forskel for familier, der har behov for støtte
- massage- og kantineordning
- mulighed for hjemmearbejde
- en personaleforening, der arrangerer sociale og kulturelle arrangementer
Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til kvalifikationer og gældende overenskomst mellem kommunen og den relevante faglige organisation.
Arbejdstiden udgør 37 timer ugentligt.
Vi ønsker stillingen besat snarest muligt.
I forbindelse med ansættelsen indhenter vi børne- og straffeattest samt referencer.
Mere information
DSI Børn Valby – Vesterbro – Kongens Enghave har adresse på Gammel Køge Landevej 3, 2500 København.
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte teamleder Louise Møller Poulsen på 23 65 93 66 eller afdelingsleder Rikke Winckler på 29 11 65 32.
Søg via linket senest søndag den 16. februar 2025
Samtaler vil blive afholdt torsdag den 20. februar 2025.
Om Socialforvaltningen i Københavns Kommune
Socialforvaltningen i Københavns Kommune arbejder for at støtte udsatte borgere og familier samt borgere med handicap i at leve gode og selvstændige liv. Vi tilbyder sociale indsatser på tværs af aldersgrupper og målgrupper – fra børn og unge med behov for støtte til voksne med sociale udfordringer eller handicap. Vi har klare faglige ambitioner om at hjælpe borgere frem mod øget trivsel og livsmestring. Dette sker gennem forebyggelse, behandling og specialiserede tilbud, der tilpasses den enkeltes behov. Fra d. 1. januar 2025 består SOF af seks driftscentre, fire administrative centre og et ledelsessekretariat, der arbejder tæt sammen om at sikre helhedsorienterede løsninger og høj faglighed. Med en stærk tværfaglig tilgang og fokus på udvikling hjælper vi borgere med at møde hverdagens udfordringer og skabe nye muligheder.