Mødedato: 29.10.2014, kl. 18:00
Mødested: Wikiteket, Lyrskovsgade 4, 1. sal

Medlemsforslag om Vesterbro folkeskolejob kursus

Se alle bilag
Dette er et medlemsforslag om at tilbyde et totimer kursus til seks folkeskoleklasser på Vesterbro vedr. fritisdjob

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår Vesterbro Lokaludvalg

1. at Lokaludvalget beslutter om det vil stå bag et kursus for seks folkeskoleklasser om fritidsjob

2. at Lokaludvalget beslutter om der skal afsættes 12.000 kr af puljemidlerne til dette projekt.

Problemstilling

Projektet går ud på at tilbyde folkeskoleklasserne et to-timers skolejobkursus, hvor eleverne får indgående indsigt i, hvorledes de søger og fastholder et fritidsjob.

Det er forslagsstillernes ønske, at Vesterbro Lokaludvalg og FISKEN i et partnerskab sammen tager ansvar for Vesterbros unge og sikrer, at alle 7. til 10. klasses elever på Vesterbros folkeskoler får lige mulighed for at søge et fritidsjob uanset social baggrund. Det er ligeldes tanken at dette kursus medvirker til at øge den sociale ansvarsfølelse for Vesterbro.

Løsning

Vesterbro Lokaludvalg skal beslutte om Lokaludvalget ønsker at der afholdes de foreslåede kurser for skoleelever, samt at om der skal afsættes 12.000 kr til det.

Økonomi

I 2014 har Vesterbro Lokaludvalg fået 1.566.000 kr. Puljemidlerne skal bruges til 'tværgående, bydelsrelaterede, dialogskabende og netværksdannende aktiviteter for borgere og brugere i lokalområdet.' Der er 166.840 kr af puljemidlerne, der ikke er disponeret inden lokaludvalgsmødet den 29. oktober 2014, og midlerne til dette projekt kan bevilges deraf.

Beslutning

På Lokaludvalgsmødet havde forslagsstillerne valgt yderligere at motivere forslaget, med fokus på hvorfor kurset er en vigtig lokaludvalgsopgave, med følgende tekst, som Thomas Warburg fremlagde mundtligt på mødet:

Efter en række uformelle henvendelser fra skole- og ungdomsfolk fra Vesterbro, har lokaludvalgsmedlemmerne Ena Juhl og Thomas Warburg besluttet at fremsende et medlemsforslag om
et partnerskab mellem Vesterbro Lokaludvalg og Fiskens Fritidsjobformidling, for at kunne svare denne efterspørgsel. Et sådant tilbud ligger også fint i tråd med de anbefalinger, der kom ud af det seneste afholdte Ungenetværk (møde for fagprofessionelle, der arbejder med unge), hvor betydningen af fritidsjob blev fremhævet både pga den kriminalpræventive effekt, den selvrespekt et job giver og endelig pga  den inklusion i lokalområdet som et job kan medføre.

Forslagsstillerne ønsker at udbrede kendskabet til fritidsjob til Vesterbros unge gennem kurser i de ældste klasser på folkeskolerne i bydelen. Kurserne vil give de unge indblik i arbejdsmarkedet for unge, jobsøgning, regler på arbejdsmarkedet og fagforeningernes rolle. Målet er at give bydelens unge et skridt fremad mod arbejdsmarkedet. Al erfaring viser, at fritidsjob giver de unge selvrespekt, bedre tilknytning til ”voksensamfundet” og bedre forståelse for, hvordan samfundet omkring dem fungerer. De unge får en retning på deres liv, hvis de har fritidsjob og dén retning vil modarbejde frustration, rådvildhed og ukonkruktiv adfærd som hærværk og konflikter med andre unge. Vesterbro vil derfor alt andet lige vinde ved, at en større andel af bydelens unge får mulighed for at få et fritidsjob.

Derfor er det i lokaludvalgets interesse at styrke kendskabet til arbejdsmarkedet, samfundet og muligheden for fritidsjob. For mange unge er det ikke færdigheder og viden, de kan regne med at få hjemmefra. Partnerskabet falder også fint i tråd med skolereformens intentioner om at åbne skolerne op mod resten af samfundet og arbejdsmarkedet. Partnerskabet bygger i første omgang på en række besøg i folkeskolerne i november og december 2014.

Indstillingen blev tiltrådt med en understregning af, at der skal følges op på projektet om 3 måneder, fx ved en drøftelse med de unge.

Ena Juhl var ikke tilstede ved behandlingen af dette dagsordenspunkt, da hun var inhabil pga hendes tilknytning til Fisken.

Til top