Høring om skitseprojekt for Værnedamsvej
Tidligere beslutninger
Indstilling og beslutning
- at skitseforslagene og orienteringen om projektet drøftes.
- at FU/TMU bemyndiges til at udarbejde og indsende et høringssvar inden høringsfristen 11. september.
Problemstilling
Fokusområderne i projektet er:
- at forbedre forholdene for cykelparkering.
- Der er i dag 20 parkeringspladser i cykelstativ, hvor optællinger viser op til 166 parkerede cykler. Skitseforslaget vil skabe i alt 60 pladser, fordelt på tre forskellige steder (forlænge eksisterende cykelstativ på Tullinsgade, ved Tullinsgade/Værnedamsvej, ved Den franske skole). Der nedlægges som følge at etablering af cykelparkering samlet syv parkeringspladser på Værnedamsvej og Tullinsgade, hvoraf de fem ligger i Københavns Kommune.
- at forbedre Værnedamsvejs tilslutning til Frederiksberg Allé/Vesterbrogade.
- Trafikanter, der færdes i kryds Værnedamsvej/Frederiksberg Allé/Vesterbrogade, har ofte en uhensigtsmæssig og til tider ulovlig trafikadfærd. bl.a. benytter mange cyklister fortovet, når de cykler fra Værnedamsvej til Vesterbrogade, og nogle bilister foretager venstresving ud på Frederiksberg Allé. Dette forbedres ved bl.a. at lave en midterhelle på Frederiksberg Allé, som støtte for cyklister der skal på tværs af Frederiksberg Allé til Vesterbrogade.
- De to eksisterende træer ved krydset ved Vesterbrogade og Frederiksberg Allé foreslås erstattet med ét, hvor der omkring træet placeres en lang Københavnerbænk. Ligeledes placeres der en bænk og affaldskurv på modsatte side af fortovet op ad facaden. Dette vil skabe et mødested og samtidig signalere, at man ikke skal stille sin cykel. Hjørnet er i dag fyldt med parkerede cykler, der reducerer fremkommeligheden for fodgængere.
- På Vesterbrogade foreslås det at flytte fodgængerfeltet ved Saxogade frem til enden af Værnedamsvej og samtidig nedlægge signalanlægget ved Saxogade, da denne gade er blind, og derfor ikke længere generer en trafikmængde, der nødvendiggør et signalanlæg.
- at forbedre sikkerheden og trygheden i forbindelse med afsætning og afhentning af børn ved Den franske Skole.
- Det foreslås, at der etableres en udposning på fortovet foran skolen. Herved markeres et vigtigt punkt på Værnedamsvej, og der skabes plads til et møde- og opholdssted. Der plantes ligeledes to træer, der vil markere sig i rummet og skabe rammen omkring ophold på københavnerbænken. På kørebanen foreslås udlagt en anden farve asfalt, for at markere skolen og dens indgang. Ligeledes afmærkes der med A22-tavler(børn)
- at forbedre mulighederne for varelevering.
- Vareaflevering sker af og til ved, at biler standser midt på vejen, da der ikke er nogle ledige p-pladser. Dette er til gene for den øvrige trafik. Derfor foreslås det, at der etableres tre tidsbegrænsede vareleveringspladser(læssezoner) i den vestlige side af vejen, med en tidsbegrænsning på 15 minutter i tidsrummet 8-11 på hverdage. Den resterende tid gælder de overordnede p-restriktioner, og pladserne kan benyttes til almindelig parkering.
Skitseforslaget vil desuden øge antallet af træer fra to til syv. Den eksisterende dobbeltrettede trafik på Værnedamsvej fastholdes. Det foreslås, at der etableres en vigelinje i form af hajtænder på tværs af Tullinsgade for at reducere ricikoen for misforståelser trafikanter imellem.
Ud for Føtex på Vesterbrogade er tegnet et oplæg til en permanent løsning for det aktuelle cykelparkeringsprojekt. Dette areal behandles i øjeblikket som et selvstændigt projekt i andet regi, og den tegnede løsning er ikke en forudsætning for projektet på Værnedamsvej, men er tegnet med i dette projekt for at vise, hvorledes en samlet løsning for området kan tage sig ud.
Høringsmaterialet ligger på bliv Hørt: http://www.blivhoert.kk.dk/hoering/v-rnedamsvej-skitseforslag.
Høringsperioden løber frem til 11. september.
Løsning
FU har forespurgt muligheden for at få tegningerne i trykt format, som lokaludvalget kan snakke med borgerne om til markedsdagen på Værnedamsvej/Tullinsgade den 5. september.Teknik- og Miljøforvaltningen trykker tegninger og sender til sekretariatet.
Lokaludvalget beslutter, at der skal afgives et høringssvar.
Da høringsfristen er før lokaludvalgets ordinære møde i september, bemyndiges FU og/eller TMU til at skrive og indsende et høringssvar på vegne af lokaludvalget inden høringsfristen. Høringssvaret tager udgangspunkt i de på mødet fremkomne synspunkter, samt borgerinput.
Økonomi
Videre proces
Det endelige høringssvar vil blive fremsendt til orientering sammen med dagsordnen for lokaludvalgets ordinære møde 16. september.
Resultatet af høringen vil efterfølgende blive forelagt politikerne i de to kommuner i efter/vinter 2015 i forbindelse med, at de skal tage stilling til dispositionsforslaget. Herefter vil projektet blive detailprojekteret og udbudt til udførelse i 2016.
Beslutning
Bruno Schwede og Jesper Møller Pedersen deltager på markedsdage på Værnedamsvej 5. september, hvor de vi drøfte planerne med borgerne.
TMU blev bemyndiget til at udarbejde og indsende et høringssvar inden høringsfristen 11. september.