Grøn mobilitet på Vesterbro
Indstilling
Formanden foreslår Vesterbro Lokaludvalg
1. at beslutte om Lokaludvalget vil bruge 50.000 kr. til byrumsløsninger, borgerdialog og/eller aktiviteter på en mobilitetsdag i forbindelse med forsøgsprojektet Grøn mobilitet
2. at udpege et medlem af Vesterbro Lokaludvalg, der kan fungere som kontaktperson for projektet og som kan sparre med projektlederne løbende i projektet
Problemstilling
Projektlederne fra Grøn Mobilitet deltog på Lokaludvalgets ordinære møde den 18. januar 2017. Efterfølgende deltog de også på Lokaludvalgets Teknik- og Miljøudvalg den 25. januar 2017. På det møde foreslog de en indsats i krydset ved Oehlenschlægergade og Dybbølsgade, men fortalte samtidig, at der var gode argumenter for at finde en alternativ lokalitet. Bl.a. indeholder strækningen et stort alment boligbyggeri med egen parkeringskælder.
På baggrund af Teknik- og Miljøudvalgets input har projektlederne lagt sig fast på Krusågade. Det da det er en gade med mange parkeringspladser og relativt lidt byrum. Der er etableret skråparkering i hele gaden, og belægningsprocenten i området er 89 % kl. 22, hvilket betyder, at der er relativt stor efterspørgsel på gadens p-pladser, men at det samtidig ikke er helt umuligt at finde en parkeringsplads. Derudover er der relativt langt til en delebil for beboerne, som det ser ud i dag.
Tidsplanen for projektet er fortsat, at Københavns Teknik- og Miljøudvalg behandler sagen den 27. februar 2017, og Frederiksberg Kommune har politisk behandling den 13. marts 2017. Der tages først kontakt til borgerne i gaden efter den politiske behandling.
Læs mere om selve projektet Grøn mobilitet på dagsordenen til Lokaludvalgsmødet den 18. januar 2017: http://www.kk.dk/indhold/vesterbro-lokaludvalgs-modemateriale/18012017/edoc-agenda/1557b6bf-df78-4a73-b7eb-5bb9d32fa067/2702b0e1-54da-4380-b358-72334d675836
Løsning
Det er stadig ønsket fra projektledernes side, at Vesterbro Lokaludvalg vil afsætte 50.000 kr., der som udgangspunkt vil gå til byrumsløsninger. Dog er budgettet ikke særlig detaljeret på nuværende tidspunkt. Projektlederne holder møder med flere leverandører af byudstyr ift. mulige partnerskaber, der kan få pengene til at strække længst muligt, men der er endnu ikke lagt et detaljeret budget ift. byrumsdelen af projektet. Optimalt set vil det dog være nemmest, hvis Lokaludvalgenes midler ikke bindes på forhånd til byrumsløsninger, da det vil gøre budgettet mindre fleksibelt. Det foreslås derfor, at midlerne sættes af til projektet og kan bruges til byrumsløsninger, borgerdialog og/eller aktiviteter på en mobilitetsdag.
Det foreslås, at Lokaludvalget udpeger et medlem af Lokaludvalget, der kan forestå samarbejdet med projektlederne (med bistand fra sekretariatet), og som derigennem kan hjælpe projektlederne med lokalkendskab, input til borgerdialog og mobilitetsdag, samt overblik over anvendelsen af Lokaludvalgets midler.
Økonomi
Det overordnede budget for projektet er på 400.000 kr. Heraf bidrager BMW med ca. 200.000 kr., Region Hovedstaden med 100.000 kr., Frederiksberg Kommune med ca. 50.000 kr. og Københavns Kommune v. Vesterbro Lokaludvalg med 50.000 kr. Derudover har Energistyrelsen givet tilsagn til at støtte at etablere (og evt. nedtage) ladestandere med op til 276.000 kr.
Derudover stiller Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning medarbejderressourcer til rådighed for projektet som finansieres indenfor egen ramme.
Beslutning
Lokaludvalgte stemte om bevillingen
1) Ole imod Thoma, Christian og Ena undlod. Alle andre stemte for. Forslaget blev vedtaget.
2) Mikael blev valgt.
3) personen skal arbejde for udvidelse af budgettet Ena, Carsten, per og Anne Mette undlod. Alle andre stemte imod. Forslaget faldt.