Projekter fra Områdefornyelsen Centrale Vesterbro
Indstilling
Formanden foreslår Vesterbro Lokaludvalg
1. at arbejde videre med temaet Plads til forskel i den politisk-strategiske dagsorden om bydelens udvikling. Det kan fx være i forbindelse med bydelsplanen.
2. at træffe beslutning om at Lokaludvalget gerne fortsat vil være involveret i en form for julearrangement i bydelen og vil drøfte dette på et lokaludvalgsmøde primo 2017
3. at beslutte at fortsætte arbejdet med at understøtte netværket for aktører der arbejder med socialt udsatte på Vesterbro i samarbejde med bl.a. Frivilligcenter VSV, Kulturanstalten og de sociale aktører
4. at beslutte at sekretariatet er tovholder for netværket for aktører der arbejder med socialt udsatte, og at sekretariatet skal sørge for at koordinere indsatsen med Lokaludvalgets Social- og Sundhedsudvalg
5. at være positivt indstillet overfor at fortsætte med at afholde årlige Projekttræf i samarbejde med bl.a. Frivilligcenter VSV, Kulturanstalten og andre relevante samarbejdspartnere. Og at det konkrete årlige arrangement vil blive drøftet på et lokaludvalgsmøde primo 2017.
Problemstilling
Områdefornyelsen er ved at være afsluttet på Vesterbro, og der arbejdes med at færdiggøre, overlevere og forankre de indsatser, som er sat i gang. Under hele forløbet har Vesterbro Lokaludvalg haft 6 medlemmer i styregruppen for områdefornyelsen og har også haft formandsposten i områdefornyelsens styregruppe.
Der er en del af de indsatser, som områdefornyelsen har sat i gang, der allerede er afsluttede eller overleverede til andre samarbejdsparter på Vesterbro. Og så er der en række indsatser og samarbejder, som det endnu er lidt uklart om skal fortsætte og i hvilken form, det så skal ske.
Løsning
Med denne indstilling foreslås en fremgangsmåde for, hvordan en række af de projekter, som Områdefornyelsen har været involveret i, kan forankres. Fælles for projekterne er, at Lokaludvalget har været involveret i dem alle gennem årene og på sekretariatsniveau allerede i forvejen har løftet en del af arbejdsindsatsen omkring dem. Undtagelsen herfra er juletræsfesten, hvor det har været medarbejderen ansat i partnerskabsindsatsen omkring Træstubben og miljøarbejdet, der har løftet arbejdsindsatsen. Med undtagelse af juletræsfesten vurderes det derfor, at ovenstående projekter kan varetages inden for de sekretariatsressourcer, der allerede er til rådighed i sekretariatet.
Lokaludvalget har haft 100.000 kr. i lønmidler bundet op på partnerskabsindsatsen omkring Træstubben og miljøarbejdet. Der er endnu ikke truffet beslutning om, hvordan disse midler skal udmøntes i de kommende år. Men det ligger fast, at de er bundet til løsningen af miljøopgaver. Såfremt juletræsfesten fortsat skal have et fokus på ressourcer og genanvendelse vil disse lønmidler formentlig kunne disponeres således at miljølønmidlerne også vil kunne dække afviklingen af et julearrangement. Hvis Lokaludvalget træffer beslutning om en anden type arrangement vil dette skulle besluttes på linie med andre projekter i Lokaludvalget, hvor også lokaludvalgsmedlemmer indgår og spiller en aktiv rolle i planlægningen af arrangementet.
På Lokaludvalgsmødet i august 2016 drøftede Lokaludvalget også projektet Blomstrende By. Det er lagt op i et særskilt dagsordenspunkt til mødet den 21. september 2016.
Udover medarbejderressourcer vurderes det, at de pågældende arrangementer hvert år har kostet ca.:
Juletræsfest, 60.000 kr.
Arrangement for Netværk for socialt udsatte aktører, 3-6.000 kr.
Projekttræf, 10.000 kr.
Dette vil skulle finansieres af puljemidlerne. I de foregående år har finansieringen været delt mellem Områdefornyelse og Lokaludvalg, men fremover vil finansieringen formentlig alene påhvile Lokaludvalget. Fælles for arrangementerne er, at de kan skaleres op og ned og at der ikke lægger nogen fast pris.
Økonomi
Lokaludvalget tager ikke med denne indstilling stilling til fremtidig finansiering af arrangementerne, der vil blive lagt konkrete indstillinger frem som Lokaludvalget kan tage stilling til.