Drøftelse af et folkemøde på Vesterbro i 2020
Indstilling
Formanden foreslår,
- Vesterbro Lokaludvalg drøfter folkemøde på Vesterbro i 2020
Problemstilling
Vesterbro Lokaludvalg har i de seneste mange år været arrangør af en årlig folke- eller gadefest; Lokalstivalen og Gadefesten i samarbejde med Mændenes Hjem. Det er derfor naturligt at diskutere, hvordan lokaludvalget i denne valgperiode vil markere den årlige Vesterbro byfest. Der er meget at tage stilling til, bl.a. hvad det overordnede tema skal være, varigheden af arrangementet, struktur og organisering, hvordan vi får inddraget foreningerne, erhverv og borgerne, og hvem der skal forestå det nødvendige koordinationsarbejde. Endvidere skal økonomien tænkes ind fra starten og ikke mindst om lokaludvalget har lysten og ressourcerne, når det kommer til stykket?
Socialudvalget har tænkt følgende:
1. Tema for arrangementet
Vesterbro er en mangfoldig størrelse, med mange sociale tilbud til byens udsatte, et spændende musik og kulturliv, et idrætsliv, som på trods af mangelfulde faciliteter dyrkes i stor stil, en masse ressourcestærke børnefamilier og et hav af cafeer, restauranter, butiksejere. For at favne og engagere hele Vesterbro skal temaet være bredt og folkeligt, overskriften Vesterbro Folkemøde kan appellere til alle. Med associationer og erfaringer fra Folkemødet på Bornholm, hvor der er rum og plads til alt og alle, kunne det være overskriften. Formålet med Folkemødet skal være at fejre Vesterbro, møde hinanden på tværs, og dermed få større indsigt og forståelse for hinanden.
2. Varighed på Folkemødet
2 dages varighed; lørdag og søndag en weekend i august eller september måned. 2 dage for at sprede arrangementerne i løbet af de 2 dage, og bruge lørdag aften til en stor samlings fest.
3. Struktur og organisering på Folkemødet
Øverste myndighed er lokaludvalget. Hvert fagudvalg er ansvarlig for at inddrage interesserede organisationer, foreninger m.v. som vil stå for arrangementer, arrangementer, tilladelser, etc. På tværs af de 3 udvalg indsættes en styregruppe, som dels består af interessenter dels lokaludvalgsmedlemmer.
4. Inddragelse af borgere, erhverv, foreninger og sociale tilbud
Det kunne være spændende, hvis alle på Vesterbro fik muligheden for at medvirke aktivt i arrangementet. Deltagelse kan være på mange niveauer; som arrangør, praktisk hjælp, teknisk hjælp osv.
5. Koordinationen før og under afviklingen af Folkemødet
Et så stort projekt kræver et koordinerings- og kommunikationsteam, og det må anses som umuligt, at det udelukkende kan betjenes af frivillige kræfter. Lokaludvalgssekretariatet skal selvfølgelig kobles til, men vil ikke være i stand til at løfte opgaven alene. Der skal derfor kunne afses løn/honorarmidler til min 2 personer i en periode på 2 måneder, som kan samarbejde tæt med sekretariatet.
6. Økonomi
150.000 – 200.000 kr. øremærkes i Vesterbro puljen i 2020 til arrangementer som skal afvikles under Folkemødet. Mao. så foreninger mv. kan søge om midler til at afvikle, afholde arrangementer m.v. Derudover kan vi fra starten i 2020 opfordre vesterbroerne til evt. at lægge deres event (teater, dans, løb, m.v.) i den weekend.
Ligeledes afsættes 150.000-200.000 kr. af puljemidlerne til egne projekter til brug for løn/honorarmidler, PR, toiletvogne, leje af scener, borde etc. Derudover skal der formentlig søges midler eksternt, sponsor m.v.
Administrativ bemærkning: Indtægtsbevillinger kræver tilladelse fra Borgerrepræsentationen
7. Der skal rigtig meget lyst og ressourcer til for at afvikle et sådant arrangement. Har vi lysten til at arbejde videre med ideen?
Løsning
Vesterbro Lokaludvalg drøfter oplægget fra Social- og beskæftigelsesudvalget. Såfremt der er interesse for at arbejde videre med et folkemøde i 2020, skal det på dagsordnen i de respektive fagudvalg. Derefter skal der udpeges personer fra alle udvalg til en projektgruppe, der vil stå for projektet.
Økonomi
På nuværende tidspunkt har projektet ikke nogen økonomiske konsekvenser, da der er tale om et 2020 projekt.
Videre proces
Såfremt der arbejdes videre med et folkemøde, skal fagudvalg drøfte, hvilke bud de har på folkemødet, samt om der er ressourcer til at indgå i arbejdet. På det ordinære møde i juni nedsættes projektgruppen.